Fakta om katter

Katter är bland de mest magiska djuren i världen tack vare sina extremt välanpassade kroppar och sin speciella mentalitet. Samtidigt som de är vackra och gulliga är de starka och smidiga, de kan hoppa högt, falla från enorma höjder, se i mörkret. Katter är mycket skickliga jägare och kan skrämma slag på mycket större djur än de själva.

De är intelligenta och sociala men också egensinniga och envisa, och det krävs en speciell typ av människa för att verkligen uppskatta deras karaktär. 

Myter om katter

Till skillnad från hundar, som katter självfallet ser ner på, så kan man aldrig kommendera över en misse. Nej, det här är en självständig och självcentrerad liten varelse som alltid gör vad den själv vill. Det innebär dock inte att den vill vara ensam! Ett vanligt missförstånd när det kommer till katter är att de vill existera på egen hand men det är långt ifrån sanningen. Planerar man att skaffa katt samtidigt som man vet att man kommer att vara hemifrån en hel del bör man skaffa två så att de åtminstone har varandra.

Bra för hälsan att ha katt

De flesta katter älskar att leka och gosa och den gamla föreställningen om att de kan släpa hem sjukdomar och ohyra är idag helt bortbevisad. I själva verket har det visat sig vara bra för hälsan att ha katt, då den sänker blodtrycket och peppar humöret endast genom att sitta i ditt knä.

Katter är mycket renliga

Katter är också mycket renliga varelser och som dess ägare, eller slav ur kattens perspektiv, bör man alltid se till att den har en ren kattlåda, friskt vatten och skinande matskålar i alla lägen. Man bör också rengöra deras tänder och öron regelbundet, och är de långhåriga ska man borsta dem flera gånger i veckan.

Underbart sällskap

Katter är också underbart sällskap och det är inte för inte som majoriteten av alla YouTube videos och Facebook bilder är på just på dessa fyrbenta feliner. Som kattbetjänt kan man se fram emot många år av lycka, kärlek och hysteriska skratt!

 

Scroll