Varför har min hund dålig pälskvalitet?

Hundens pälskvalitet kan påverkas av många olika faktorer, exempelvis årstider, foder, hormorner och allergier.

Valpar som inte hunnit bli könsmogna har ofta en mer ullig päls, så kallad valppäls. När de blir vuxna kommer deras päls förändras och det ulliga försvinna. Även kastrerade hundar kan få sämre pälskvalitet efter kastreringen, ibland varaktigt och ibland bara tillfälligt.

En vuxen hund som äter bra och är frisk i övrigt kan tillfälligt få sämre pälskvalitet utan att ha näringsbrist. Då kan bra kosttillskott och pälsvårdsmedel hjälpa hunden på traven för att återfå en fin päls igen. Du hittar våra vårdande produkter här.

Det finns en del hudsjukdomar som din hund kan drabbas av. Seborré är en relativt vanlig sjukdom som ökar uppkomsten av mjäll i pälsen. Hunden kan även få onormalt torr eller onormalt fet hud, samt att den kan bli känsligare för hudinfektioner. En störning i hormonbalansen hos hunden kan leda till att pälsen blivit glanslös och tunnare.

Avvikelser i könskörtlarna kan även generera att hunden tappar pälsen eller andra pälsförändringar, exempelvis ringorm, demodikos och infektioner med bakterier eller jästsvampar.

Du bör uppsöka veterinär:

  • Om hunden har klåda eller infektion i huden.
  • Om hunden har överdriven mjällproduktion.
  • Om pälsförändringar plötsligt uppkommer utan orsak hos en vuxen hund.
  • Om hunden samtidigt har andra symtom, som ökad törst, trötthet, flåsighet, förändrade löp eller en knöl i en testikel.


Rekommenderade produkter:

Husse's laxolja innehåller de två viktigaste n-3-fettsyrorna som är av avgörande betydelse för optimal utveckling av hundar och katters cellmembran, hjärna, hud, päls, njurar, blodkärl, immunförsvar och ögon. Du kommer att märka stora resultat på ditt djurs päls och allmänna välmående efter en kort användning av laxoljan.

Pälsvårdsspray med Australiensk Tea Tree olja som reder ut tovor och läker hudirritationer. Innehåller bara naturliga ämnen, såsom rosmarinolja och lavendelolja som är särskilt lämplig för känslig hud.

 

Scroll