Glukosaminets fördelar för hundar

Glukosamin är ett kosttillskott som innehar fantastiska egenskaper till djur som hästar, hundar och katter. Glukosamin är unikt då det är ett kosttillskott som hjälper till att bygga upp brosket och stärka senorna i kroppen. Det är ett kroppseget ämne, som existerar i benstommen hos både djur och människor. Ibland kan det behövas extra tillskott av ämnet för att utöka nivåerna av glukosamin i kroppen, vid stelhet, ömma leder och värk i kroppen. Kosttillskottet adderas ofta med andra ingredienser för att få den bästa effekten.

I Husses kosttillskott Artro ingår naturliga örter såsom djävulsklo som fungerar som en tillfällig smärtlindring på ett skonsamt sätt för djuret. Det innehåller även konditorinsulfat som är ett ämne som naturligt finns i broskvävnad och bindvädnad. Sulfatet hjälper till att skydda kroppens nedbrytande av enzymer och bidrar till att behålla kvaliteten på brosket. Det har även en smörjande effekt för benens yttre påfrestningar. Konditorinsulfat fungerar utmärkt i samband med andra verksamma ämnen som glukosamin.

Husse's Artro motverkar och saktar ned förloppet för artros, och är mycket förebyggande för din hunds hälsa, välmående och flexibilitet.

Ökar rörligheten och ger glansig päls

Glukosaminet lämpar sig särskilt bra för djur som tävlar, exempelvis hästar eller hundar, alternativt jakthundar som måste vara fysiskt på topp under jaktsäsong. Dock gynnas även katter av glukosaminet, eftersom det är rörliga djur som gärna klättrar mycket. Djurs rörlighet fungerar precis som människors, den minskar med åldern och lederna kan påverkas negativt. Begränsad rörlighet kan leda till höftledsdysplasi som dessutom är vanligt hos vissa hundraser mer än andra, samt armbågsartros och liknande. Har man en hundras som exempelvis labrador eller basset som ligger i riskzonen för dessa sjukdomar, kan det ge stora fördelar att ge dem glukosamin redan i unga år.

Förutom att förebygga skador och gynna ditt djurs återhämtning efter tävling eller hårt arbete, kommer du också att se att glukosaminet ger en positiv inverkan på pälsen. Hunden kommer att se friskare ut och pälsen kommer att glänsa mer.

Dosering av Artro

Glukosamin finns både som granulat att strö på maten samt i tablettform. Om du ger ditt djur andra kosttillskott, som exempelvis nyponpulver, så kan dessa kombineras på ett ypperligt sätt.

Vid användandet av Artro ger du din hund 5 gram/10 kg om dagen, medan en katt kan ges 1 gram/1 kg om dagen. 5 gram är cirka 1 tsk. En häst kan få en utökad dos. Dräktiga djur kan också ta del av tillskottet utan problem.

Rekommenderad produkt:

        Artro är ett av vårt mest populära kosttillskott då det förbätrrar din hunds livskvalitet markant genom sina aktiva egenskaper.

Scroll