Belöna hunden med hundben

En hund behöver motionera sina tänder för att den ska må riktigt bra. Det kan den göra på flera sätt. Många hundar använder tänderna när de leker och även torrfoder kan hjälpa till med att få bort beläggningar på hundens tänder. Men ofta krävs det något mer som hunden får arbeta lite med. Tandborstning i all ära, men det är inte alltid så lätt att genomföra. Men vilka olika ben till hund finns det att välja mellan?

Kycklingfilé

Det här är inte ett tuggben i ordets rätta bemärkelse utan det är ett ugnsrostat godis med högt innehåll av protein och lågt innehåll av fett. Det gör godiset till en bra belöning vid träning. Godiset kan också delas i mindre delar.

Tandrep Plus

Tandrep Plus är ett hårt hundben med bland annat kyckling. Dess form och konsistens gör att beläggningar och bakterier i hundens mun minskar och med regelbunden användning kan man undvika att hunden får tandsten. Den här typen av ben till hund kan dessutom ta bort missfärgningar från hundens tänder och få bort illaluktande andedräkt. Tuggbenen innehåller antioxidanter som skyddar cellerna i hunden kropp och dessutom ger de tandköttet en behaglig massage. Tandrepet är 100 % smältbart och orsakar alltså inte problem med hundens tarmar. Det finns inte heller några benbitar som hunden kan svälja och som kan bli vassa i hundens mage eller strupe.

Tugg Plus

Tugg Plus är ett tuggben med kyckling och tillsats av grönt te. Benet finns i två storlekar för att passa alla hundar. Benet är 100 % smältbart och har inga vassa delar som hunden kan skada sig på. Regelbunden användning minskar risken för att hunden drabbas av plack, karies, tandsten och många andra problem som kan drabba en hunds mun. Genom att ge den här typen av ben för hund kan man hålla hundens mun i trim.

Missa inte vårt breda utbud av vårt välsmakande hundgodis och tuggben!

 

Scroll