Belöna hunden med hundkex

En hund klarar sig alltid bra på vanligt hundfoder, men precis som människor vill de ha något extra gott ibland (eller ganska ofta). Vissa hundar äter allt och kan träna för att få enbart torrfoder som belöning, eller sin favoritleksak, medan andra kräver lite mer. När man exempelvis tränar hunden för att lära in ett nytt trick kan det behövas något som motiverar hunden, och godbitar i form av hundkex är perfekta för detta.

 

Det finns olika sätt att bedöma vad som motiverar just din hund, vilket kan vara bra att hålla koll på vid träning. Du kan ta reda på detta genom att göra ett test, där du använder ett anteckningsblock, en av hundens leksaker, lite hundkex och förstås dig själv. Börja med att ge hunden leksaken och se hur den reagerar, bedöm på en skala från 1- 5 hur nöjd den verkar bli. Fortsätt sedan med att ge hunden kexen, utan något krav på prestation innan, och bedöm hur mycket hunden verkade tycka om det. Testa också hur glad hunden verkar bli av att du pratar med den och klappar den. Med den här metoden får du alltså reda på vilken typ av belöning just din hund uppskattar mest, och inte helt sällan är det godbitarna.

 

Det är viktigt att alltid ha lite extra godsaker hemma om man har hund, särskilt vid de tillfällen då ens vovve varit riktigt duktig och förtjänar en belöning. Hos Husse hittar du hundkex i olika storlekar som passar för både små och stora hundar. Kexen är vegetabiliska och innehåller näring som främjar hundens immunförsvar, vilket gör dem till ett bra och nyttigt alternativ när det kommer till hundens snacks. De passar också bra för hundar som är kinkiga med maten och behöver få i sig lite extra näring och vitaminer utöver kosten.

 

Rekommenderade produkter

            Mycket smakrika och vegetariska kex, som är perfekta för träning och belöning. Storlek Large för större hundar.

            Husse's kex är unikt berikade med vitamin, A, D och E. Storlek XS för mindre hundar.

Läs mer om våra övriga produkter här.  

Scroll