Hälsosam livsstil för hundar, katter och hästar

Vilka hundraser passar med barn?

En del hundraser passar bättre med barn än andra. Det är klokt att innan hundköp undersöka specifika hundraser och vara noggrann med val av uppfödare. Som med oss människor, har uppfostran en stor del i hur väl hunden passar ihop med barnet.

 

Stora hundraser anses generellt passa bättre i sällskap med barn än små hundar. Det beror delvis på att små hundar kan vara rädda för barn på grund av att de är mindre än barnen i storlek. Små hundar ska inte bli burna av barn, då det är lätt hänt att barnen tappar hunden som kan skadas allvarligt. Stora hundar har dock en större kroppsstorlek som medför en risk att de oavsiktligt skadar barn med sin tyngd.

 

Hundar har vänliga personligheter, men reagerar när de känner sig trängda. Dessutom saknar små barn förmågan att förstå att exempelvis att dra i hundens öron inte är något hunden vill. Det är oklokt att äventyra ditt barns och din hunds säkerhet och vi råder dig därför att ha som regel att aldrig lämna små barn ensamma med hundar.

 

Många hundraser passar bra med barn under förutsättning att en vuxen person är med i gemenskapen och har god uppsyn. Det är även viktigt att respektera att hunden behöver få lämnas i fred, särskilt vid vila. Barn kan ha svårt att förstå hundens behov och vill ofta leka med hunden vid alla tillfällen. Även vid denna situation ligger alltid ansvaret på att den vuxna ser till att hunden får sin vila och sömn helt ostört, gärna på en lugn plats.

 

Barn och hundar är båda varelser som fordrar mycket tid och arbete. Det kan av den anledningen vara klokt att fundera över om tid finns innan ett hundköp förverkligas.

Att utöka familjen med en hund är förstås ett fantastiskt tillskott. Forskning visar att en hund i familjen ökar chanserna för barn att utveckla omtanke och empati samt ökar dess möjligheter att ta ansvar. En del forskning visar även på att hundar till och med ökar chanserna för bebisar att minska deras risker för allergier.

Några av de många hundraser som brukar anses passa särskilt bra i familjer som har barn är följande:

 • Bulldog

 • Golden retriever

 • Labrador

 • Irländsk röd setter

 • Newfoundlandshund

 • Collie

 • Beagle

 • Staffordshire bullterrier

 • Boxer

 • Irländsk röd setter

 • Mellanstora eller stora blandraser

<< Tillbaka

Nyligen visade
Bajspåsar 50 st/rulle

Bajspåsar 50 st/rulle

Bajspåsar
25,00 kr
Sterilised: 15 kg

Sterilised: 15 kg

Sterilised är ett helfoder för kastrerade/steriliserade fullvuxna hundar över 1 ...
759,00 kr
Försäljning
EXCLUSIVE ACTIVE

EXCLUSIVE ACTIVE

Helfoder med högt energiinnehåll för aktiva katter som lever uto...
159,00 kr
EXCLUSIVE KATTUNGE

EXCLUSIVE KATTUNGE

Husse Kattunge är ett super premiumfoder med en perfekt mängd protein ...
159,00 kr
TREATS

TREATS

Mjukt och smakrikt snacks. Goda mjuka bitar med smak av kyckling och lax. U...
25,00 kr
Scroll