Omega 3 och laxolja för hundar

Hundar behöver, likt människor också näringen omega 3. Den finns att tillgå både i tablettform och som fiskolja. Det kan vara svårt att veta vilken sort man ska använda sig av och när man behöver ge sin hund tillskottet, men de frågorna får du svar på här.

Omega 3 ökar cellens uppbyggnad

Omega 3, som är en slags fettsyra, ges till hundar främst för att förebygga och lindra ledproblem, som exempelvis atros men även vid pälsproblem och hudklåda. Tillskottet hjälper nämligen cellernas uppbyggnad samt ökar näringsupptaget för hunden. Precis som hos människan, producerar inte hundens kropp själv omega 3. Veterinärer rekommenderar alltid tillskott av omega 3 till hundar som lider av artos då detta effektivt lindrar inflammation samt att de i sin tur dämpar smärtan. Omega 3 gör så att ledskador inte utvecklas lika snabbt, även om det inte fullt ut botar.

Omega 3 lindrar inflammationer

Omega 3 innehåller olika fettsyror, så som DHA och EPA. Det är bra att titta efter produkter som har båda dessa fettsyror då dom är mest effektiva när det gäller att dämpa, lindra och avhjälpa inflammationer.

Välj rätt laxolja till din hund

Vilken ska man då välja? Som med de flesta produkter finns det ett stort utbud från olika producenter. Det bästa är att rådfråga din veterinär om din hund har besvär där Omega 3 kan lindra. En av de bästa Omega 3 tillskotten på marknaden är Husse's laxolja. Du kan välja att köpa den antingen i 1 liter eller 300 ml.

Laxoljan produceras av färska råvaror och kvalitetssäkras enligt ISO standard. Det bästa med Husse's laxolja är att den är helt fri från konserveringsmedel. I oljan hittar du också en rik mängd av både EPA ( 6-7 %) och DHA ( 8-9 %). Det finns en doseringstabell som medföljer där du utgår från din hunds vikt för att veta den dagliga dosen.

Rekommenderade produkter:

Laxolja

Husse's laxolja är ett utmärkt kosttillskott och en optimal källa till Omega 3. Oljan innehåller även naturliga antioxidanter, som är ett viktigt kosttillskott för din hund och katt.

 

Scroll