Hälsosam livsstil för hundar, katter och hästar

Resa med katt

Att resa med katt är inte alltid helt problemfritt. Katten är ett djur som i regel är bundna vid den miljö som den är van vid. Att åka på semester med sin katt kan av den orsaken bli en mycket psykiskt påfrestande upplevelse för djuret. Till kattägare rekommenderar vi att innan avfärd vara förvissad om hur bra din katt är på att anpassa sig till nya miljöer. Om din katt har visat tecken på svårigheter inför detta rekommenderar vi att inte ta med katten på resan. 

Då är det bättre att du istället lämnar katten hos nära och kära i en miljö som katten känner till. För att katten ska må bra behöver den känna sig trygg vilket en främmande miljö kan riskera att hämma. Det ultimata är därför att låta en vän eller släkting vara kattvakt i hemmet. En god idé är att låta din kattvakt bo i ditt hem under den tid som du är borta eller att den kommer förbi ett par gånger om dagen. Inför din semester bör du tänka på att ge instruktioner till din kattvakt och att nummer till veterinären finns inom räckhåll.

Om du emellertid bestämmer dig att resa med katt i bil, tåg eller annat färdmedel rekommenderar vi dig att vara uppmärksam på att katter lätt blir åksjuka. Ett tips är att förse din katt med mat innan avresa. Genom att ta med din katts favoritleksak eller andra tillbehör kan färden också bli tryggare för ditt djur. Det är viktigt att du under alla omständigheter har katten i transportbur under färden. Det är för både din och kattens säkerhet.
Katten är ett vanedjur och genom att du som kattägare skapar en igenkännbar miljö mår katten som bäst.

Väl på plats är det därför bra att placera toalåda och matskålar som påminner om hur det ser ut i hemmet. Ett annat tips är att på resan ta med lite gammal kattsand i toalådan. Lukten av förorenad sand kan nämligen skapa trygghet för katten när den befinner sig i en främmande miljö. Under de första dagarna i en ny miljö är det vanligt att katter visar tecken på minskad aptit. Det beror på att katten inte känner sig trygg och är vanligen inget att oroa sig för. Kanske är det då ett bra tillfälle att bjuda din katt på något som du vet att den tycker extra mycket om?

Rekommenderade produkter:

     Ge din katt något extra nyttigt och gott! Låg fetthalt och laddat med protein.


<< Tillbaka

Nyligen visade
 DIGEST GIANT

DIGEST GIANT

Helfoder för stora hundraser med känsligt mag-tarmsystem eller fö...
799,00 kr
VERMI TABS

VERMI TABS

Bidrar till god tarmhälsa.  HUR FUNGERAR VERMI TABS VERKSAMMA INGREDI...
159,00 kr
Försäljning
VALP

VALP

Helfoder för valpar, även lämpligt för dräktiga och dig...
139,00 kr
OPTIMAL

OPTIMAL

För aktiva medelstora och stora raser som har ett högre energibehov. ...
699,00 kr
SENIOR MINI

SENIOR MINI

Helfoder för äldre hundar av små raser. Berikat med laxolja&n...
329,00 kr
Scroll