Att ta hand om en äldre hund

Du och din hund har haft ett antal år tillsammans och du börjar märka att din kära följeslagare inte är lika snabb längre och ögonen har börjat bli lite grumliga. Även våra djur drabbas av ålderdomen och det finns några saker du kan göra för att underlätta för din vän.

Hundar åldras precis som människor

Ålderdomen är en del av livet. Hundens nos blir gråare och den kommer inte på benen lika snabbt för att möta dig vid dörren lägre. Ibland glömmer hunden bort saker den lärt sig och ibland kan den sitta och stirra ut i tomma intet.

Äldre hundar kan behöva mer vård & omtanke

Djur kan inte tala om var de har ont någonstans och med ålderdomen kan ledvärk komma. Detta kan göra hunden grinig och nafsig och om du upplever en förändring i hundens beteende är det bra att boka tid hos veterinären för att utesluta allvarligare sjukdomar. I många fall kan ett foderbyte ge en bra effekt på gamla hundars välmående.

Mjukare leksaker och hundbädd med låga kanter kan vara bra för att underlätta. En gammal hund kan få problem med inkontinens och kan behöva gå ut oftare för att kissa. Sluta inte promenera, det underhåller hundens befintliga fysik och är nyttigt. Vattentrask kan också vara bra, men rådgör med veterinär så du inte tränar för mycket.

Byt till seniorfoder

Att byta till ett mer anpassat seniorfoder brukar ge bra effekt. Foder med antioxidanter, ALA och fettsyrorna Omega 3 och 6 kan lindra inflammationer och artros.

Foder som Husse Senior Mini och Husse Senior är speciellt framtagna för äldre hundar, med A- C- och E-vitaminer och grapefruktkärnor för att hjälpa immunförsvaret. Eftersom den gamla hunden rör sig mindre än förr behöver den oftast ett lågkalorifoder.

Husse Senior Foder har 90 % nedbrytbarhet och innehåller fruktsocker för att främja bakterierna i matspjälkningskanalen. Fodren innehåller kalcium och vitamin D för skelettstrukturen och Omega 3 och 6 för hud och päls. Våra foder har även glukosamin och condroitin tillsatt för ledernas skull och du, vårt foder smakar gott också!

Ge din gamla hund lite extra med kärlek och omvårdnad så kommer ni att få ytterligare några goda år tillsammans.

 

Scroll