Tål katter mjölk?

Om katter tål eller tycker om smaken av mjölk är skilda saker. Katter brukar i allmänhet tycka om smaken av mjölk ovetandes om dess påverkan på tarmkanalerna. Även om katten skulle visa sig uppleva obehag efter intag av mjölk är den beklagligtvis oförmögen att förstå att det är mjölken som är anledningen bakom obehaget. Att ge mjölk till sin katt är inget vi rekommenderar då mjölksockret (laktos) som återfinns i mjölken är svår för kattens tarm att bryta ner.

Katter ska inte dricka komjölk

I populärkulturen har katten porträtterats som ett djur som dricker komjölk. Denna framställning är besvärande då komjölken troligen medför magont och diarré hos de flesta katter. Katter är nämligen precis som många människor laktosintoleranta. Den enda mjölk som är bra för katten att dricka är den mjölk som katten får från katthonan som unge. Mjölken från katthonan innehåller alla de näringsrika ämnen som stärker kattungens immunförsvar och hjäpler den att växa.

Servera friskt vatten 

Vi rekommenderar att undvika onödigt lidande hos din katt och istället servera friskt vatten i en behållare av stål. Katter ska dricka vatten i syfte att släcka sin törst och äta kvalitetsfoder för att mätta sin aptit. Utöver att dricka vatten från en skål, kan katten få i sig vatten genom våtfoder. Vatten produceras även under kattens förbränning av protein, fetter och kolhydrater i torrfoder.

Rekommenderade produkter:

        En mycket snygg matskål i Husse's röda signaturfärg i metall på smidig ställning.

Scroll