Vad är spannmålsfritt foder?

Spannmålsfritt foder är fritt från stärkelse från gruppen spannmål som innefattar; korn, havre, vete, råg, majs, ris och hirs. Foder som ingår i kategorin “spannmålsfria” innehåller vanligen kolhydratkällor som ärtor, morötter, majs, potatis, sötpotatis. Värt att nämna är att ris och majs faktiskt tillhör gruppen spannmål och bör sålunda inte klassas som spannmålsfria alternativ. Fördelen med spannmålsfritt foder som innehåller rotfrukter och baljväxter är att de är rika på kolhydrater och stärkelse, precis som med spannmål. Vi rekommenderar att välja kattfoder som innehåller flera näringsämnen. Vilken råvara som finns i produkten och kvalitén på den är av betydelse, men det viktigaste är att fodret fyller just din katts behov. Lär därför känna din katt och pröva dig fram!

Vad är spannsmålfoder?

Foder som innehåller spannmål är rika på kolhydrater, vilket har många fördelar då det bidrar till energi i form av stärkelse. Väl tillagad stärkelse är en lättsmält energikälla för katter, då det naturligt tas upp och där lite lämnas kvar i magtarmkanalen. Det är bra för att rester i magtarmkanalen kan leda till jäsning vilket kan försämra din katts magtarmshälsa. Spannmål innehåller även andra näringsämnen som är nyttiga för din katt.
Animalieproduktionen är som känt skyldig till en stor del i miljöförstörelsen av vår planet och ur ett miljöperspektiv är det följaktligen lämpligt att förse din katt med även spannmålsfoder. Köttindustrin utgör en stor del av världens totala utsläpp av växthusgaser och det kan därför vara en god idé att som kattägare överväga foder med spannmål. En annan fördel med spannmålsfoder är att när energin i kolhydraterna utvinns i kattens kropp skapas inga kvävehaltiga restprodukter som katten behöver göra sig av med. Stora halter av kväve sliter på kattens organ, särskilt på njurarna och lever. Vi rekommenderar en balanserad kost för din katt. Välj fördenskull foder som innehåller både kolhydrater, fett och protein.

Är det bra att undvika att ge kattfoder utan spannmål?

Kattmat utan spannmål är en vanlig produkt på marknaden. Att det är bra att förse sin katt med foder som inte innehåller spannmål är en tes som cirkulerar på forum på internet. Som med andra trender inom kost och hälsa finns tanken om att spannmål inte ska vara bra för katter. Att spannmål ska vara farligt för husdjur finns det ingen enig forskning om. Vi rekommenderar istället att se till just din katts behov och anpassa kosten därefter.

Rekommenderade produkter:

        Ett premiumfoder för katter med känslig mage och som har allergier. Detta foder hjälper även katten

        att enklare hålla vikten.

<< Tillbaka

Nyligen visade
HEPATIC TABLETTER

HEPATIC TABLETTER

NYHET! Hjälper till att stödja en hälsosam leverfunktion 
239,00 kr
FIBRE SENSITIVE

FIBRE SENSITIVE

SMYGPREMIÄR! Lanseras den 1 mars 2019 och kommer då vara tillgä...
319,00 kr
OPTIMAL MINI

OPTIMAL MINI

Helfoder för små hundraser. Optimal mini innehåller de bäs...
149,00 kr
OPTIMAL GIANT

OPTIMAL GIANT

Helfoder för aktiva stora hundraser. Berikad med A, C, E och druvkä...
699,00 kr
Kattunge: 2 kg

Kattunge: 2 kg

Torrfoder för kattungar samt dräktiga och digivande katter.
159,00 kr
Scroll