Hälsosam livsstil för hundar, katter och hästar

Vad äter katter?

Katter äter generellt både torrfoder och våtfoder, näringsskillnaderna mellan dem är oftast små. Torrfoder är fördelaktigt för katten då det kan minska risken för tandsten medan våtfoder innehåller vätska som kan förebygga urinvägsproblem.

Likt oss människor kan katter ha allergier eller vara intoleranta inför vissa födoämnen som kan skapa matsmältningsproblem. Om du upplever att din katt har återkommande problem med magen rekommenderar vi att du vänder dig till en veterinär som kan ge råd och förslag på specialfoder till din katt. Det är viktigt att understryka att trots likheter fungerar människors och katters kroppar inte likadant.

Vi rekommenderar att ge din katt en balanserad kost alltid med tillgång till färskt vatten. När du väljer kattfoder rekommenderar vi att välja produkter som innehåller högkvalitativa ingredienser med hög smältbarhet. Hur mycket en katt ska äta beror på hur stor katten är och hur mycket den rör på sig. Katten mår bra av en proteinrik kost som serveras i små måltider fördelade under dygnet. Det är vanligt att katter, särskilt innekatter, lider av övervikt vilket oftast är relaterat till för mycket matintag och för lite motion. En bra idé kan därför vara att aktivera din katt med lek innan matintag. Katten behöver bra mat, men den behöver också motion för att må som bäst. Kontakta din veterinär om du misstänker att din katt inte mår bra.

Rekommenderade produkter:

<< Tillbaka

 

Nyligen visade
JUNIOR PATÉ - kalv och ginseng

JUNIOR PATÉ - kalv och ginseng

Junior paté är idealiskt för valpar efter avvänjning. Det ...
17,00 kr
ADULT BITAR I SÅS - kyckling

ADULT BITAR I SÅS - kyckling

Våtfoder med bitar i sås som är ugnsbakade och smakrika kycklin...
17,00 kr
GOURMET - kyckling

GOURMET - kyckling

Gourmet är ett helfoder med kyckling för hundar. Proteiner och vitamin...
25,00 kr
AGILITY SNACKS

AGILITY SNACKS

Ett smakrikt mjukt godis. Perfekt för t ex agiltyträning eller annan t...
25,00 kr
BRAVO

BRAVO

Mjuka och goda belöningsbitar. Utmärkt att använda vid click...
29,00 kr
Scroll