Kattmat för din katt

Katter äter generellt både torrfoder och våtfoder, näringsskillnaderna mellan dem är oftast små. Torrfoder är fördelaktigt för katten då det kan minska risken för tandsten medan våtfoder innehåller vätska som kan förebygga urinvägsproblem.

Matsmältningsproblem

Likt oss människor kan katter ha allergier eller vara intoleranta inför vissa födoämnen som kan skapa matsmältningsproblem. Om du upplever att din katt har återkommande problem med magen rekommenderar vi att du vänder dig till en veterinär som kan ge råd och förslag på specialfoder till din katt. Det är viktigt att understryka att trots likheter fungerar människors och katters kroppar inte likadant.

Balanserad kost

Vi rekommenderar att ge din katt en balanserad kost alltid med tillgång till färskt vatten. När du väljer kattfoder rekommenderar vi att välja produkter som innehåller högkvalitativa ingredienser med hög smältbarhet. Hur mycket en katt ska äta beror på hur stor katten är och hur mycket den rör på sig. Katten mår bra av en proteinrik kost som serveras i små måltider fördelade under dygnet. Det är vanligt att katter, särskilt innekatter, lider av övervikt vilket oftast är relaterat till för mycket matintag och för lite motion. En bra idé kan därför vara att aktivera din katt med lek innan matintag. Katten behöver bra mat, men den behöver också motion för att må som bäst. Kontakta din veterinär om du misstänker att din katt inte mår bra.

Rekommenderade produkter:

Scroll