Välj rätt hundfoder till din hund

Är du mån om att ge din hund bästa möjliga hundfoder? Det är vi också! Vi vet hur viktiga våra pälsbeklädda familjemedlemmar är och har därför specialiserat oss på att tillverka hundfoder som innehåller alla de näringsämnen, vitaminer och mineraler som din hund behöver för en optimal hälsa och bästa möjliga välbefinnande.

Trots att det finns en mängd kvalitativa produkter att välja bland finns det ett par aspekter att ta i beaktande för att hitta rätt hundmat åt just din hund. Nedan ska vi titta på några av de viktigaste faktorerna som man bör ha i åtanke.

Hundfoder baserat på hundens ålder

Precis som hos oss människor förändrar sig hundens närings- och energibehov med åldern. En valp i tillväxt har ett särskilt behov av näringsämnen, vitaminer och mineraler och i vårt sortiment hittar du bl.a. valpfoder för stora raser som är berikat med glukosamin och kondroitin; två ämnen som hjälper till att hålla lederna friska.

Hundfoder baserat på hundens storlek

Hundar kommer i alla möjliga olika storlekar, från den minsta chihuahuan till en mycket stor grand danois. Självklart ställer det krav på olika typer av näringsinnehåll och storlek på foderkulor. Medan hundmaten som är utvecklad för de större raserna innehåller större foderkulor, kräver de små rasernas mindre tänder och käkar betydligt mindre kulor.

Hundfoder för steriliserade hundar

Steriliserade och kastrerade hundar har ett annat näringsbehov än andra hundar. Därför har vi bl.a. utvecklat ett foder som innehåller en hög proteinhalt och tillsatt L-Karnitin, som underlättar nedbrytningen av fett i kroppen.

Hundfoder för hundar med särskilda behov

Är din hund överviktig? Har den ett känsligt tarmsystem? Eller har du en dräktig tik? Det kan finnas många olika anledningar till att hunden behöver en särskild, specialiserad kost. Därför har vi utvecklat ett brett sortiment där du kan hitta specialiserat hundfoder oavsett om du har en valp med känslig mage, en överviktig senior eller en tik (med eller utan diande ungar).

Här hittar du hela Husse's sortiment av hundfoder! 

Scroll