Varför äter min hund gräs?

Om din hund äter gräs är det oftast inget att oroa sig över, men det finns en rad olika anledningar till att hunden äter gräs som kan vara bra att känna till.

  • Hunden tycker om att äta gräs för att den tycker att det smakar gott helt enkelt.

  • Hunden gör det rent instinktivt av anledningen att de ätit något som får dem att må illa och med hjälp av att äta gräs framkallar det kräkreflexer som hjälper hunden att kräkas upp innehållet i magsäcken.

  • Hunden kan även äta gräs på grund av att den har halsont eller klåda i halsen.

 

När bör du söka veterinär?

  • Om hunden inte sluta att kräkas och även visar tecken på andra mag- eller tarmproblem bör du ta kontakt med din veterinär för rådgivning och hjälp.

  • Kräkningar och diarre kan bero på parasiter i magen, känslighet mot nytt foder, inflammation i magen och tarm eller kan vara symptom på en allvarlig sjukdom. Sök då veterinärvård direkt.

  • Hunden kan även äta gräs på grund av att den har halsont eller klåda i halsen.

  • Var noga med att din hund inte äter gräs som besprutats med bekämpningsmedel eller gödsel. Om hunden får i sig gräs med kemikalier bör du kontakta veterinär direkt.

 

Rekommenderade produkter:

Digestion Plus är en speciellt utvecklad produkt för matsmältningsstörningar och bidrar till goda tarmbakterier hos hund och katt. Den har även en antibakteriell effekt och reglerar mängden vätska i avföringen.

Vermi Granulat bidrar till god mag- och tarmflora för både hund och katt. Vermi Granulat är ett örtbaserat kosttillskott som innehåller medicinalväxter som används för dess slemlösande, avstötande och desinficerande effekter.

 

<< Tillbaka

Nyligen visade
MOUSSE SCHAMPO

MOUSSE SCHAMPO

Detta shampo passar alla husdjur och har utmärkta reningsegenskaper och ing...
199,00 kr
MATSKÅL, finns i 2 storlekar

MATSKÅL, finns i 2 storlekar

Liten: Diameter 15 cm och rymmer 0,45 liter Stor: Diameter 21 cm och rymmer 1...
69,00 kr
EXCLUSIVE KATT STERILISED

EXCLUSIVE KATT STERILISED

Helfoder för steriliserade, kastrerade eller mindre aktiva vuxna katter. L&...
159,00 kr
Scroll