L-KARNITIN

L-KARNITIN

L-karnetin för att eliminera fettvävnader.

Karnitin är ingen riktig aminosyra, men på grund av en nära strukturell likhet, är det normalt klassificerat som aminosyror, och är också känt som vitamin BT.

L-Karnitin är syntetiskt framställt av de essentiella aminosyrorna lysin och metionin, men tillräckligt med vitamin B1 (tiamin) och B6 (pyridoxin) måste finnas med. Det är därför kosttillskott av karnitin kan vara till nytta under vissa omständigheter. Karnitin är en viktig del för metabolismen av fett. L-karnitin hjälper till att bära fettsyror till mitokondrien i cellen så att de kan omvandla dessa fettsyror till energi.

1. Komplettering av karnitin behövs främst där energikraven på en hund behöver ökas eftersom karnitin stimulerar omvandlingen av fett till energi. Vid tävlingar så som hundspann, eller någon annan omständighet med ökad aktivitet är en komplettering av karnitin i kosten fördelaktigt. Det är därför Husse Optimal Energi kompletteras med karnitin. Kombinationen av en hög fett halt tillsammans med karnitin garanterar en optimal energiförsörjning till aktiva hundar med ökat energibehov.

2. En annan indikator för komplettering av karnitin kan vara vid önskad viktminskning vid fetma. Hos överviktiga hundar, stimulerar tillskottet av karnitin kroppens fett. Naturligtvis kan detta endast uppnås i kombination med ett minskat födointag och ökad fysisk aktivitet i syfte att öka energiförbränningen på hunden.

3. Det finns en mycket hög koncentration av karnitin i hjärtat, vilket inte är förvånande. Hjärtat är beroende av fettsyror för det är bränslet den behöver för att pumpa blod genom hela din kropp. Många studier har visat att L-karnitin-tillskott kan hjälpa hjärtat att fungera bättre för hundar som har fått diagnosen hjärtsjukdom.

6 artiklar

per sida

Rutnät Lista

Light Sensitive

LIGHT SENSITIVE

Light Sensitive innehåller endast de bästa ingredienserna med hö...
679,00 kr
Optimal Sensitive

OPTIMAL SENSITIVE

Helfoder baserat på kyckling och ris, lämpligt för aktiva h...
729,00 kr
STERILISED MINI

STERILISED MINI

Sterilised är ett helfoder för kastrerade/steriliserade vuxna hundar a...
149,00 kr
PRIMA PLUS

PRIMA PLUS

Helfoder för hundar med normalt eller lågt energibehov. Smakfull o...
149,00 kr
https://start.husse.com/media/catalog/product/4/7/471530-sterilised.jpg

STERILISED

Sterilised är ett helfoder för kastrerade/steriliserade vuxna hundar &...
779,00 kr
https://start.husse.com/media/catalog/product/4/7/471502-471524-optimal-light.jpg

OPTIMAL LIGHT

Optimal Light innehåller endast de bästa ingredienserna med hög ...
369,00 kr

6 artiklar

per sida

Rutnät Lista

Scroll