Hund med känslig mage

Precis som vi människor så kan hundar ha problem med magen och det kan bero på en rad olika anledningar. Många hundar är glupska och sätter i sig allt de kommer över, vilket av förklarliga skäl kan leda till magont, medan andra helt enkelt är känsliga från födseln. Det finns vissa raser som tenderar att ha matsmältningsbesvär och små valpar bör alltid få specialfoder anpassat efter deras behov.

Husse's hundfoder för känsliga magar

Hos Husse kan du hitta precis det som din hund behöver, men om din hund har magproblem bör du alltid få din hund undersökt av en veterinär innan du börjar handla hem hundmaten. Till valpen är det mineralrika och glutenfria Valp Digest ett utmärkt helfoder som tillför de näringsämnen den behöver för sina vilda lekar och mjuka päls. Är den fortfarande känslig när den kommit upp i vuxen ålder kan man växla till Digest eller Optimal Sensitive som både är glutenfria produkter med god smak och ingredienser som stärker immunförsvaret.

Hundfoder för stora hundar

Riktigt stora hundar behöver extra mycket mat och näring och för dem finns torrfodret Digest Giant som är snällt mot magen samtidigt som det innehåller glukosamin, ett viktigt ämne för ledernas rörlighet. Vill man ge sin vovve foder som är fritt från spannmål så kan man bland annat välja Opus Farm baserat på potatis och kyckling, eller Opus Ocean baserat på lax och potatis.

Sådan ägare sådan hund

Sedan har vi ämnet som ofta är lite känsligt för hundarnas ägare: övervikt! Hur gärna en husse eller matte inte vill erkänna att deras vovve blivit lite rultig så är det vanligare än man kanske tror. Därför finns det mycket bra och kalorisnålt foder som Light Sensitive som också fungerar mycket väl för hundar med diabetes. Vissa hundar är inte lika aktiva som andra, och då kan det vara smart att ge dem ett lättare alternativ för att undvika att de går upp för mycket. Även ägarens hälsa påverkar indirekt hundens hälsa. En hundägare som är lite lat själv kan lätt glömma att hunden behöver sin dagliga motion för att hålla vikten på rätt nivå, kanske behöver hundägaren också se över vikten möjligen.

Missa inte Husse's Sensitive sortiment!

Scroll