Glutenfritt och allergivänligt hundfoder

Glutenfritt och allergivänligt hundfoder

Väljer du ett torrfoder från vårt Sensitive-segment får du ett foder av högsta kvalitet! Dessa foder är särskilt lämpliga för hundar med känsliga magar och för hundar som har problem med glutenintolerans och vissa allergier. Naturligtvis går det alldeles utmärkt att fodra med Sensitive även till hundar som inte har några problem.

Precis som med oss människor kan även hundar vara allergiska eller glutenintoleranta. En hund som är allergisk kan visa symptom som t.ex. klåda, håravfall på olika delar av kroppen, diarré och kräkningar. Det är viktigt att man som ägare är uppmärksam på om hunden är allergisk. Allergi hos hundar kan uppstå av på grund av olika saker, varav en är just födoämnesallergi.

Rätt mat för din hund

Allergier hos hundar kan inte botas, men det finns många olika sätt att gå tillväga för att undvika att hunden får symptom och därmed kan leva ett långt och friskt liv. Har din hund födoämnesallergi är det mycket viktigt att man hittar ett foder som fungerar bra och inte innehåller de allergiframkallande ämnena/livsmedlet så att allergin inte utlöses.

På marknaden finns det mängder med produkter som passar utmärkt för hundar med allergi! En mycket vanlig födoämnesallergi hos hundar är överkänslighet mot protein som t.ex. soja, kyckling och kött. Istället för foder som innehåller protein från kött kan man använda torrfoder med t.ex. ägg och ris. Hydrolyserat torrfoder med laxprotein är också ett alternativ.

Glutenfritt hundfoder

Som tidigare nämnts kan hundar även vara glutenintoleranta. När en hund är glutenintolerant så reagerar den på spannmål som finns i torrfodret, t.ex. vete, havre, majs, ris eller korn. Allergin visar sig vanligtvis genom att hunden får diarré, men även andra symptom kan förekomma. Hundfoder som är fritt från spannmål blir allt mer populärt, även för hundar som inte är överkänsliga mot gluten. Att minska eller helt undvika kolhydrater kan i många fall vara gynnsamt för hunden.

Glutenfritt torrfoder för hundar finns i olika former och från olika leverantörer. Här satsar man på att ha ett så högt proteininnehåll av kött som möjligt och undviker gärna smaktillsatser, konserveringsmedel eller till och med konstgjorda färgämnen för att ge hunden en så ren kost som möjligt.

9 artiklar

per sida

Rutnät Lista

 1. LIGHT SENSITIVE

  Light Sensitive innehåller endast de bästa ingredienserna med hög smältbarhet och högt näringsvärde. Den är speciellt utvecklad för att tillgodose näringsbehovet hos mindre aktiva hundar, överviktiga hundar eller hundar som tenderar att gå upp i vikt snabbt. Detta kompletta foder är perfekt för att hålla din hund i utmärkt form.

  679,00 kr
 2. OPTIMAL SENSITIVE

  Helfoder baserat på kyckling och ris, lämpligt för aktiva hundar med känsligt tarmsystem och för hundar med allergiproblem.

  729,00 kr
 3. STERILISED

  Sterilised är ett helfoder för kastrerade/steriliserade vuxna hundar över 1 år.

  779,00 kr
 4. OPUS OCEAN

  Opus Ocean som är ett Super Premium foder för hund (lax och potatis) och är ett helfoder. 

  • Högt protein- och fettinnehåll. 
  • Det innehåller inga färgämnen, konserveringsmedel, gluten eller spannmål.
  • Lämpligt för hundar vars ägare föredrar att ge ett spannmålsfritt foder,
  179,00 kr
 5. OPUS FARM

  En spannmålsfri formula, baserad på kyckling och potatis och speciellt anpassad för hundars naturliga behov, med energi från animaliska källor.

  • Hög proteinhalt och fetthalt, låg halt kolhydrater
  • Spannmålsfri/glutenfri 
  • Rik på mineraler
  769,00 kr
 6. DIGEST

  Sensitive Digest är en Super Premium-produkt baserad på lamm och ris, lättsmälta ingredienser för hundar med känsligt tarmsystem.

  • Glutenfritt
  • Mycket smakrikt
  • Reducerar risken för magproblem & födoallergi
  • Stärker immunförsvaret
  149,00 kr
 7. OCEAN CARE


  Ocean Care är en Super Premium-produkt baserad på lax och ris, tillverkad av mycket smältbara ingredienser som är lämpliga för hundar med känsliga matsmältningssystem. Det är mindre troligt att det orsakar allergier än andra livsmedel. Produkten är fri från konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel. 

  769,00 kr
 8. OCEAN CARE MINI

  Innehåller lax som huvudproteinkälla; laxprotein utlöser mycket få allergier.

  Ingen gluten; ris som enda källkälla för att minska risken för glutenreaktioner.

  Med frukto-oligosackarider och jäst för att minska risken för mjuk avföring.

  Innehåller lecitin för att öka smörjningsgraden hos fetter.

  Med fibrer för att främja tarmhälsa.

   

  159,00 kr
 9. VALP DIGEST

  Helfoder för valpar med känsliga magar

  • Glutenfritt
  • Främjar god tandhälsa
  • Rikt på mineraler
  • Ger en blank päls

   

  429,00 kr

9 artiklar

per sida

Rutnät Lista

Scroll