God hygien är viktigt för hundens hälsa

Hundar

En god hygien är en grundförutsättning för att din hund ska må bra, och det minskar risken för infektioner.

En välvårdad päls

Hundägare i allmänhet är oense om hur ofta hunden ska bada, och det finns inga självklara regler för hur ofta du ska bada din hund. Viktigt är dock att inte bada hunden för ofta, då finns risken att päls och hud torkar ut. Hundens päls har en naturlig, lite oljig yta som skyddar den från såväl fukt som kyla. Vid varje bad försvinner lite av det feta lagret vilket gör hunden mer känslig för fukt och kyla. När du badar din hund använd kvalitetsprodukter anpassade för hundars pH-nivå. För hundar som vistas mycket utomhus kan man med fördel använda torrschampo, ett perfekt val när du behöver fräscha upp pälsen under höst och vinter men undviker risken för uttorkning.

Ögon och öron

Var noga med att hålla hundens öronkanaler rena, i synnerhet om du har en hund med hängande öron. Om öronen hålls torra och rena förhindras bakteriebildingar som kan leda till öroninfektion. Efter badet, kontrollera alltid att öronen är rena och torka dem noga. För att rengöra öronen, använd endast vårdprodukter tillverkade för hundar. Massera försiktigt in några droppar av lösningen i öronen, vänta några minuter och torka sedan bort överflödig vätska med hjälp av en bomullstuss. För vissa hundraser kan rinnande ögon leda till missfärgning av pälsen under ögonen. I dessa fall behöver man också göra rent under ögonen med en mild tvållösning.

Tandvård

Tandhygien är viktigt även för hundar. Välskötta tänder och tandkött förhindrar inflammation och problem med tänderna senare i livet. Det vanligaste problemet är att det bildas plack och misskötta tänder orsakar även dålig andedräkt. Att utfodra med torrfoder är en bra hjälp för att hålla tänderna rena, de hårda kulorna har en mekanisk rengöringseffekt. Ett annat alternativ är att använda sig av tuggprodukter som är bra för tänderna och som fungerar både som snacks och som tandrengöring.

Rekommenderat för hundars omvårdnad:

Pälsvårdsspray, 200 ml | Olja som reder ut tovor och eliminerar hudirritationer

Spray för utredning av tovor för hundar och katter. Den gör borstningen lätt och pälsen blank.
healthy_shiny_coat
Kolla in den här

En ren säng

Hundars sovplats behöver regelbunden rengöring. Hundsängar gjorda i textil kan tvättas i tvättmaskin, vanligtvis i låg temperatur om inte annat anges av tillverkaren. Använd allergivänligt rengöringsmedel för att undvika irritation i päls och hud, och använd milda tvållösningar för att rengöra burar och övrig miljö hundarna lever i.

Produkter för hundars hygien:

Populär

Tass Plus, 40 ml | Tassvårdsprodukt med bivax

Ger bra skydd både under sommar och vinter

89,00 kr

Mousse Schampo, 150 ml | Skumschampo med Aloe Vera som inte behöver sköljas ur

Vattenfritt pälsvårdsalternativ för hundar och katter

219,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Karda, L | Snygg karda med bambuhandtag

Premiumverktyg för en glänsande päls

109,00 kr

Borste, S | Dubbellborste med bambuhandtag

Premiumverktyg för glänsande och slät päls

139,00 kr

229,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.