God hygien är viktigt för hundens hälsa

Hundar

En god hygien är en grundförutsättning för att din hund ska må bra, och det minskar risken för infektioner.

En välvårdad päls

Hundägare i allmänhet är oense om hur ofta hunden ska bada, och det finns inga självklara regler för hur ofta du ska bada din hund. Viktigt är dock att inte bada hunden för ofta, då finns risken att päls och hud torkar ut. Hundens päls har en naturlig, lite oljig yta som skyddar den från såväl fukt som kyla. Vid varje bad försvinner lite av det feta lagret vilket gör hunden mer känslig för fukt och kyla. När du badar din hund använd kvalitetsprodukter anpassade för hundars pH-nivå. För hundar som vistas mycket utomhus kan man med fördel använda torrschampo, ett perfekt val när du behöver fräscha upp pälsen under höst och vinter men undviker risken för uttorkning.

Ögon och öron

Var noga med att hålla hundens öronkanaler rena, i synnerhet om du har en hund med hängande öron. Om öronen hålls torra och rena förhindras bakteriebildingar som kan leda till öroninfektion. Efter badet, kontrollera alltid att öronen är rena och torka dem noga. För att rengöra öronen, använd endast vårdprodukter tillverkade för hundar. Massera försiktigt in några droppar av lösningen i öronen, vänta några minuter och torka sedan bort överflödig vätska med hjälp av en bomullstuss. För vissa hundraser kan rinnande ögon leda till missfärgning av pälsen under ögonen. I dessa fall behöver man också göra rent under ögonen med en mild tvållösning.

Tandvård

Tandhygien är viktigt även för hundar. Välskötta tänder och tandkött förhindrar inflammation och problem med tänderna senare i livet. Det vanligaste problemet är att det bildas plack och misskötta tänder orsakar även dålig andedräkt. Att utfodra med torrfoder är en bra hjälp för att hålla tänderna rena, de hårda kulorna har en mekanisk rengöringseffekt. Ett annat alternativ är att använda sig av tuggprodukter som är bra för tänderna och som fungerar både som snacks och som tandrengöring.

Rekommenderat för hundars omvårdnad:

Pälsvårdsspray, 200 ml | Olja som reder ut tovor och eliminerar hudirritationer

Spray för utredning av tovor för hundar och katter. Den gör borstningen lätt och pälsen blank.
healthy_shiny_coat
Kolla in den här

En ren säng

Hundars sovplats behöver regelbunden rengöring. Hundsängar gjorda i textil kan tvättas i tvättmaskin, vanligtvis i låg temperatur om inte annat anges av tillverkaren. Använd allergivänligt rengöringsmedel för att undvika irritation i päls och hud, och använd milda tvållösningar för att rengöra burar och övrig miljö hundarna lever i.

Produkter för hundars hygien:

Populär

Tass Plus, 40 ml | Tassvårdsprodukt med bivax

Ger bra skydd både under sommar och vinter

89,00 kr

Mousse Schampo, 150 ml | Skumschampo med Aloe Vera som inte behöver sköljas ur

Vattenfritt pälsvårdsalternativ för hundar och katter

219,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Karda, L | Snygg karda med bambuhandtag

Premiumverktyg för en glänsande päls

109,00 kr

Borste, S | Dubbellborste med bambuhandtag

Premiumverktyg för glänsande och slät päls

139,00 kr

229,00 kr

Populär

159,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.