Chow chow

Katt förklädd till hund

Chow chow är en medium stor hundras med ett imponerande utseende, hundar av denna ras har ett överflöd av hår och deras signatur är deras blå tungor. Hunden upplevs som oberoende och envis under träning men viktigt med kontinuerlig träning för hundens väbefinnande. Hunden behöver lite egentid tid och en avskild plats för att lugna ner sig, den är I stort behov av sin ägare och är tillgiven.

iconUrsprungsland: Kina
iconFCI-klassificering: Grupp V, avsnitt 5
iconTemperament: oberoende, tyst, lojal, lugn, avskild
iconFärg: grädde, beige, röd, blå, svart
iconVikt: Hane: 40–45 kg, Hona: 32–35 kg
iconHöjd: Hane: 25–32 kg, Hona: 20–27 kg
iconLivslängd: från 9 till 15 år

Chow chow valpar

Chow chow är en ras av intelligenta, men envisa hundar. Chow chow valpar följer inte sin ledare blint, så träning kommer ta tid och kräva mycket tålamod och konsekvens. Du får de bästa resultaten med din chow chow valp när din hund litar på dig. För att lära din valp kommandon kan du behöva ytterligare hjälp av en bra och gott godis som belöning. Chow chow valpar kräver tidig socialisering vilket gör att de fort lär sig hur man beter sig runt andra människor och djur. Att hoppa över socialisering i ung ålder kan resultera i en ganska oförutsägbar vuxenhund. Chow chow-hundar kallas ofta katter i en hundsskepnad. Dessa hundar är oberoende och kommer att uppskatta dig som ägare och därför måste du respektera din hunds behov. Att träna med chow chow valpar är svårt eftersom du behöver veta när du ska pusha din hund och när det är läge att sluta, man tror att kvinnliga chow chow hundar är eklarre och mer samarbetsvilliga

Chow Chow näring

Hälsosam och en balanserad kost är nödvändig för att hålla din hund i bästa fysiska form. En chow chow diet har tillverkats av högsta kvalitet, naturliga ingredienser och måste vara rik på omega-3 och omega-6 fettsyror som är mycket bra för både hud- och pälsförhållanden. Chow chow är en hundras som har tendens till hudproblem såväl som allergier. Om din hund ofta upplever hudproblem eller om du ser några symtom på matallergier, diarré, uppkastning, aptitlöshet eller synliga förändringar på huden, kan du prova en eliminationsdiet. Välj mat med en ny källa av animaliskt protein. Chow chow behöver mycket vätska under en dag, så att du kan med fördel ge mer våtfoder i din hunds diet.

Rekomendationer för en vuxen Chow Chow:

Sensitive Valp Digest | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos känsliga valpar

Valp Digest är baserat på lamm som huvudproteinkälla och är ett glutenfritt recept för valpar med känsligt matsmältningssystem och/eller glutenintolerans. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
gluten_free
Rasstorlek:
Protein: 26.0% (75% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 15.0%
Kolla in den här

Sensitive Digest | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor

Sensitive Digest är en glutenfri produkt med begränsade källor av animaliskt protein, lämplig för hundar som lider av allergier och / eller känsliga matsmältningssystem. Lammprotein, känt för att utlösa mindre allergier, är enda däggdjursproteinkälla i receptet.
gluten_free
hypo_allergenic
Rasstorlek: ,
Protein: 23.0% (72.5% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 14.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Chow chow

Chow chow är en ras av fantastiska, men lite krävande hundar. De kan vara envisa, upplevas som inte alltför samarbetsvilliga, men med god vård och träning kan de bli en kärleksfull hund som alltid kommer att uppskatta sin ägares sällskap.

Ursprung

Chow chow är en av de äldsta kända hundraserna. Även om officiellt ras har ansetts av kinesisk härkomst, kan chow chow-hundar ha dykt upp ännu tidigare i Mongoliet. Rasförfäderna antogs ha kommit till Kina med mongoliska herdar. Chow chows tjocka päls skulle hålla hundarna varma även under hårda vintrar. I Kina har chow chow hundar en lång historia som arbetshund. Deras utmärkta hörsel och luktsinne användes för att spåra djur, och deras starka ben och muskulösa kroppar gjorde dem till utmärkta slädhundar. Engelska köpmän använde gärna hundar av denna ras för att hjälpa till på sina fartyg, och det var precis så denna ras kom till de brittiska öarna. Rasen har registrerats i Storbritannien redan 1894.

Utseende

Under åren har rasens utseende inte förändrats särskilt mycket, bland museiexemplar från antiken kan du hitta chow chow-bilder som inte kan skiljer sig speciellt från nuvarande rasstandarden. Chow chow har en läcker och fluffig päls i en solid färg. Dessa hundar har en ganska muskulös byggnad, brett bröst och starka ben. Huvudet är platt, men brett, med en fyrkantig nosparti och små och feta öron som skjuts lite mer fram på huvudet, vilket ger chow chow hundar deras signatur, skrämmande utseende. Chow chow-hundar har en svans som krullar sig på ett typiskt sätt för en spitz-typ hund. Det mest utmärkande med denna ras är definitivt deras blå tunga.

Beteende

Chow chow är vanligtvis tysta och lugna hundar, lämpar sig bra för en lägenhet. De är lojala mot sina ägare, men du måste förtjäna din hunds respekt. Chow chow är ganska reserverade när det gäller att visa sina känslor - de visar inte tillgivenhetdirekt, men när de väl gör det kan du vara säker på att det är ärligt och sant. Chow chow är vanligtvis vänliga gentemot människor i sitt hushåll och vanligtvis likgiltiga gentemot främlingar. De kan komma överens med äldre barn, men de är inte att rekomdera till små barn och katter. Chow chow är inte en aktiv hund, de föredrar att ligga i soffan mer än att spendera dagen flängandes runt i parken.

Krav

Platta halsband och selar gjorda av hårda material kan förstöra den mjuka pälsen på chow chow. Deras hår växer ganska långsamt, så för att förhindra att fläckar uppstår, välj en krage eller sele som är rundad och helst gjord av mjukt läder.

Daglig vård

Chow chowens tjocka påls kräver I regel att man borstar ofta för att förhindra knutar och trassel. Att bada en chow chow är oftast en rejäl prövning och det kan ta några timmar att få din hund rengjord och helt torkad. Som ett alternativ till ett bad kan du använda torrschampo för att fräscha upp hundens päls. Kom ihåg att torrschampo inte kan ersätta ett vanligt bad mn är ett bra komplement då och då. Du kan med fördel använda antistatisk hårbalsam på din chow chows päls.

Perfekta produkter för en Chow Chow

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

459,00 kr

179,00 kr

Mousse Schampo, 150 ml | Skumschampo med Aloe Vera som inte behöver sköljas ur

Vattenfritt pälsvårdsalternativ för hundar och katter

219,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Populär

69,00 kr

Paus, svart S | Rektangulär mysig säng för mindre raser.

Med mjukt kantstöd för en skön skön tupplur

339,00 kr

Boll, S | Studsande gummiboll

Rolig och hållbar leksak

45,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.