Doberman

En populär polishund och utmärkt vakthund

Doberman är stor, mycket mager men atletiskt byggd hund. Inte för foglig, lite försiktig med främlingar, vilket gör honom till en perfekt vakthund. Smidig och aktiv, den här hunden kräver en betydande mängd fysisk aktivitet under dagen.

iconUrsprungsland: Tyskland
iconFCI-klassificering: Grupp 2, avsnitt 1
iconTemperament: energisk, lydig, intelligent, modig, lojal, försiktig, självsäker
iconFärger: svart eller chokladbrun, vit, blå, grädde
iconVikt: Hane: 40–45 kg, Hona: 32–35 kg
iconHöjd: Hane: 66–72 cm, Hona: 61–68 cm
iconLivslängd: från 10 till 13 år

Doberman valpar

Doberman valpar är väldigt smarta och samarbetsvilliga. Men du bör alltid komma ihåg att denna ras är ganska oberoende och inte så foglig. Under träning med din Doberman valp måste du alltid komma ihåg att du måste hitta en gemensam grund med din hund, din valp behöver lita på dig och ska aldrig vara rädd för dig. Var tålmodig och lugn, Doberman valpar behöver en tydlig ägare och lärare. Belöna alltid din valp för bra beteende och korrekt utförda kommandon. Läckra godisar kan vara en bra motivation under dina träningspass. Eftersom dobermans vanligtvis är mycket aktiva behöver de en diet som ger dem tillräckligt med energi hela dagen. Som en stor hundras kan dobermans uppleva hypdysplasi, så en diet med tillsats av glukosamin och kondroitin kan vara ett utmärkt val. Valp Maxi är en komplett och balanserad torrfoder för valpar av stora hundraser som ger din valp alla nödvändiga näringsämnen.

Doberman näring

Dobermans är en hundras som är extremt känslig för alla näringsbrister. Hälsosam kost med höga proteinnivåer, alla nödvändiga vitaminer och mineraler kommer att säkerställa att din hund håller sig i bra form. Dobermans är inte så kräsna när det gäller mat, de äter både torr och våt mat, men föredrar vanligtvis den typ av mat de är mest vana vid. Om du vill ändra din hunds diet glöm inte övergångsperioden, där du blandar den nya formeln med din hunds nuvarande diet. På det sättet har din hunds matsmältningssystem en chans att vänja sig vid den nya formeln. Eftersom dobermans tycker om fysisk aktivitet kommer de att behöva en proteinrik diet som innehåller mycket kalorier. Med åldern kan din hunds aktivitetsnivå minska, och mängden kalorier i hundens kost bör också göra det. Varje hund är unik så dagligt matintag bör beräknas utifrån din hunds vikt, livsstil och individuella preferenser.

Rekomendationer för en vuxen Doberman:

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Optimal Giant | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Optimal Giant är lämplig för vuxna stora eller mycket stora raser med normala energibehov. Innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja friska leder och skelett. Foderkulornas storlek är anpassade för stora och mycket stora raser för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
mobility
taurine
Rasstorlek:
Protein: 23.5% (71% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 13.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Doberman

Doberman är ett utmärkt val som vakthund. Dessa hundar är vanligtvis försiktiga med främlingar och har snabba reflexer. Lojala mot sina ägare, men de behöver en hel del utbildning.

Ursprung

De första uppgifterna om dobermansuppfödare går tillbaka till 1880. Karl Friedrich Louis Dobermann var den första dobermanuppfödaren och det var så rasen fick sitt namn. Rasen har skapats som ett resultat av korsning av många raser, som Karl Friedrich Louis Dobermann väljer baserat på utseendet. Förmodligen har förfäderna till dagens schäfer inflytande på dobermans kroppsform och övergripande utseende. Efter att her Dobermann dog tog Otto Goeller över avelprogrammet och lade till prickar som stärkte utseendet och so idag finns på den moderna doberman.

Utseende

Dobermans är starka och smidiga och kända för sin eleganta och magra kroppsform. Dobermans kallas vanligtvis klara hundar, vissa kan uppfatta hundarna som ganska skrämmande. Under många år klippte männisan dobermans öron och svansar, när förfarandet blev förbjudet återfick hundarna sina naturligt floppiga öron och långa svansar. Dobermans har smala huvuden och mörkfärgade, mandelformade ögon. Dobermans päls ses vanligtvis i en bränd svart, svart eller brun färg. Vit, blå eller krämfärgad färg existerar men är ovanlig.

Beteende

Dobermans är kända för sin starka karaktär och temperament. Denna hundras är extremt uthållig, mycket energisk och aktiv och med stor smärtolerans. I rätta händer blir doberman en lojal och samlad följeslagare, men hans vakenhet gör honom till en fantastrisk vakthund. Hundar av denna ras brukar fästa sig vid en människa, men förblir vänliga mot andra familjemedlemmar. Dobermans ät mycket skyddande mot barn, vilket kan bli en problem om du måste lämna ditt barn hos en barnvakt eller en vän. Denna hundras uppskattar sällskap med människor såväl som andra djur.

Krav

Med sin långa historia som arbetshund behöver dobermans mycket fysisk aktivitet hela dagen. Hundar av denna ras trivs med sina vårdnadshavare men om de hålls isolerade från andra människor och djur kan de uppvisa aggressivt beteende. Denna hundras kräver en hel del träning med en person som kan hantera en så pass temperamentsfull hund.

Daglig vård

Kort och galnsigt hår, mycket lätt att ta hand om. Dobermans hårar inte mycket, men deras korta och styva hår kan fastna på kläder eller möbler. En borstning varje vecka kan minska mängden hårstrån som din hund tappar runt om I huset. För att rengöra hundens päls kan du helt enkelt torka av den med en gummihandske eller fuktig handduk. Om du ser att din hunds naglar bli för långa, glöm inte att klippa dem. Efter en lång promenad applicera en fuktgivande balsam på djurets tassar. Kontrollera hundens öron och området under ögonen ofta.

Perfekta produkter för en Doberman

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

999,00 kr

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

459,00 kr

Light-Bitar i sås, 400 g | Lightfoder med smakrika ugnsbakade kycklingbitar

Hälsosamt och komplett våtfoder för hundar, främjar övervikt

19,90 kr

39,90 kr

Opus Farm, 12 kg | Spannmålsfritt torrfoder med begränsade animaliska proteinkällor

Rik på animaliskt protein och fett för att stödjadin hunds aktiva livsstil

899,00 kr

Rep Boll, 1 st | Repleksak med en knuten boll

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

29,00 kr

Populär

Syssla | Chew toy made of natural rubber

Interactive toy for extended playtime

105,10 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.