Fransk Bulldog

En rolig storstadshund

Fransk Bulldog är en liten muskulös hund och liknar den engelska Bulldogen bortsett från storleken och de stora, upprätta "fladdermusöronen". Fransk Bulldog är en av de mest populära mindre hundraserna och trivs bra både på landet och i stan.

iconUrsprungsland: England, Frankrike
iconFCI-klassificering: Grupp 9, avsnitt 11 Små molossiska hundar
iconTemperament: Tillgiven, Lättväckande, Livlig, Sällskaplig, Keen, Alert, Patient, Ljus, Lekfull, Atletisk
iconFärger: gråbrun, Brun, vit, gulbrun, brun & vit
iconVikt: Hane: 9 - 13 kg, Tik: 8 - 12 kg
iconHöjd: Hane: 28 - 30 cm, Tik: 28 - 30 cm
iconLivslängd: 10 till 14 år

Franska Bulldog valp

Fransk Bulldogg behöver trots sitt goda humör och som alla hundraser tränas. Rasen behöver tidigt lära sig att umgås andra djur och människor. Franska Bulldoggar kan vara lite envisa men trots allt är det tillsammans med människor som de trivs bäst vilket gör att den är det ganska lättränad. Uppmuntran med belöningssnacks som Agility eller Bravo från Husse, det hjälper till i träningen. Rasen har lätt för att gå upp i vikt, så godis bör ges i måttliga mängder. Ge den ett välbalanserat och hälsosamt foder, Valp Mini från Husse är utvecklat speciellt för små hundraser.

 

Fransk Bulldog näringslära

Franska Bulldogg blir lätt överviktiga, håll ett öga på hur mycket den äter och kontrollera regelbundet vikten. Optimal Mini från Husses sortiment är ett torrfoder för små raser som tillverkats speciellt för din Bulldog. Ett annat bra foder för Franska Bulldogar är Husse Prima Plus. Rasen kan få problem med andningen och det kan vara bra att komplettera med elektrolyter under varma månader. Rasen har även en tendens att drabbas av olika sjukdomar och störningar som bland annat påverkar ben och leder, ett tillskott av glukosamin och kondroitin kan vara bra att addera kosten, särskilt för vuxna eller äldre hundar. Artro Plus från Husses sortiment är ett utmärkt tillskott för äldre hundar. Prova även att byta till Senior eller Senior Mini när hunden blir äldre. Vid byte av foder bör det ske under övergångsperiod för att undvika eventuella problem med matsmältningen.

Rekommenderat för vuxna Franska Bulldogar:

Sensitive Digest | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor

Sensitive Digest är en glutenfri produkt med begränsade källor av animaliskt protein, lämplig för hundar som lider av allergier och / eller känsliga matsmältningssystem. Lammprotein, känt för att utlösa mindre allergier, är enda däggdjursproteinkälla i receptet.
gluten_free
hypo_allergenic
Rasstorlek: ,
Protein: 23.0% (72.5% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 14.0%
Kolla in den här

Sensitive Valp Digest | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos känsliga valpar

Valp Digest är baserat på lamm som huvudproteinkälla och är ett glutenfritt recept för valpar med känsligt matsmältningssystem och/eller glutenintolerans. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
gluten_free
Rasstorlek:
Protein: 26.0% (75% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 15.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Fransk Bulldog

Fransk Bulldog liknar i mycket en Engelsk Bulldog, båda raserna är muskulösa, harkorta noskurvor, rynkigt ansikte och kort, slät päls. Den Franska Bulldogen är mindre i storlek och har stora fladdermusliknande, utmärkande för rasen.

Ursprung

Mindre Engelska Bulldogar, en miniatyrvariant, blev i mitten av 1800-talet mycket populära i Storbritannien. I staden Nottingham blev den en mycket populär maskot för textilinustrin. När brittiska hantverkare flyttade till norra Frankrike förde de med sig sina små bulldoggar. Den mindre hunden blev snabbt populär på den franska landsbygden, där engelsmännen slog sig ner. Under kommande decennier korsades bulldoggar med flera andra raser (bland annat terrier och mops). Då utvecklades rasens berömda fladdermusöron och fick namnet Bouledogue Français. När rasen gjorde entré i Paris fick den Franska Bulldoggen rykte om sig som en utmärkt stadshund. Vid slutet av 1800-talet spreds rasen över Europa och Amerika.

Utseende

En Fransk Bulldogg ska vara liten och nätt, men med en muskulös och kompakt kroppsbyggnad. Huvudet ska vara fyrkantigt, med ett stort och platt ansikte och de berömda fladdermusöronen. Ögonen ska vara mörka, nästan svarta. Rasen har en fin slät och kort päls och finns i flera färgvarianter. De vanligaste är brun eller gråbrun, Franska Bulldoggar liknar på flera sätt den större Engelska Bulldoggen varifrån den härstammar. Precis som sin större kusin har Fransk Bulldog ett rynkigt ansikte med rynkiga ögonbryn som ger den ett nästan mänskligt ansiktsuttryck. Eftersom Franska Bulldoggar ofta sitter med bakbenen isär, har de fått smeknamnet "grodhund".

Beteende

Rasen har ett stort hjärta, gillar att ha kul och är ett utmärkt sällskap. Fransk Bulldog älskar all typ av uppmärksamhet den kan få från sin ägare. Om den lämnas ensam under lång tid kan den drabbas av separationsångest. Det kan i sin tur leda till att den normalt så lugna och trygga hunden blir destruktiv och all träning går till spillo. Rasen skäller sällan och kommer bra överens med andra hundar och djur. Franska Bulldog är tillgiven och folkkär men den har även en envis sida.

Behov

Eventuella hälsoproblem undviks med ordentlig och regelbunden skötsel. En Fransk Bulldogg behöver inte konstant aktivitet, en rask promenad är mer än tillräckligt för att uppfylla träningsbehovet. Rasen är känd för att ha andningsproblem och problem med att reglera sin kroppstemperatur. Vid varmt väder bör du kontrollera hundens temperatur och se till att den får möjlighet att svalka sig, helst i ett luftkonditionerat rum. Med sin kroppsstruktur, där fronten är tyngre än ryggen, är Fransk Bulldog inte en bra simmare och ska aldrig lämnas ensam när den badar eller befinner sig nära vatten.

Daglig skötsel

Den korta pälsen fäller minimalt med hår, en borstning per vecka räcker. Kom ihåg att rengöra huden mellan vecken i ansiktet som annars kan orsaka hudirritation och infektioner. Rasen behöver enstaka bad. Eftersom Franska Bulldogar lätt går upp i vikt är det viktigt att kontrollera vikten regelbundet. Var noga med att regelbundet klipp hundens klor, för långa klor gör ont i tassarna.

Perfekta produkter för Fransk Bulldog

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

Opus Ocean, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder med en enda animalisk proteinkälla

Rikt på animaliskt protein och fett för att främja din hunds aktiva livsstil

219,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

459,00 kr

Boll, S | Studsande gummiboll

Rolig och hållbar leksak

45,00 kr

Schampo, 250 ml | Milt schampo med kokos och olivolja

Koncentrerad formula för glänsande och silkeslen päls

209,00 kr

Populär

Tass Plus, 40 ml | Tassvårdsprodukt med bivax

Ger bra skydd både under sommar och vinter

89,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.