Mops

Mjuk, lugn och bra med barn

Mops är en liten och muskulös hund med ett distinkt, något skrynkligt ansikte och en kort nos som ger hunden nästintill ett mänskligt utseende. Under kejsardynastiernas tid i Kina var rasen kejsarens ständige följeslagare. Mopsen är tillgiven och tycker om människor.

iconUrsprungsland: Kina
iconFCI-klassificering: Grupp 9, avsnitt 11 Små molossiska hundar # 253
iconTemperament: Lättsam, charmig, smart, envis, sällskaplig, lekfull, tyst, uppmärksam
iconFärger: Svart, ljusgul, Silver ljusgul, Aprikos
iconVikt: 6,4 - 8,2 kg
iconHöjd: Hane: 30 cm, Tik: 25 cm
iconLivslängd: 12 till 15 år

Mopsvalpar

En vanlig missuppfattning är att mopsen inte är smart och därför svår att träna. Mopsen är en smart hund, men den kan ibland ha lite svårt att fokusera på uppgifter och träning. Bästa sättet att träna en mopsvalp är att göra det på ett roligt, engagerande sätt och ha godis till hands som belöning. Ett utmärkt belöingsgodis är Bravo snacks från Husse. Det är ett mjukt godis och som lätt kan delas upp i mindre bitar. För valpen är det bästa fodret Valp Mini från Husse. Mopsen drabbas lätt av övervikt så du måste ha koll på hur mycket hunden äter och noga följa foderrekommendationer för just din hund.

Mops näringslära

Mopsen blir lätt överviktig och det är viktigt att kontrollera hundens kaloriintag och vikt. När du ger hunden mellanmål eller snacks, glöm inte att ta det med i beräkningen för hela foderintaget. En mops är en liten hund och bör få ett foder speciellt anpassat till dess storlek. Optimal Mini från Husse är det bästa fodervalet för din Mops. Rasen är känd för att vara lugn och den kan till och med kan vara lite lat, vilket gör det ännu lättare för den att öka i vikt. Är den överviktig är Husses Optimal Light torrfoder, utvecklat speciellt för överviktiga hundar, en hjälp när du vill minska din hunds vikt och få den i bra form igen.

Rekommenderat för vuxna mopsar:

Valp Mini | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Valp Mini är ett recept med högt energiinnehåll och mindre foderkulor anpassade för små och mycket små rasers valpar. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
energy_plus
Rasstorlek:
Protein: 32.0% (84% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.5%
Kolla in den här

Optimal Mini | Glutenfritt torrfoder framtaget för att möta ett högt energibehov

Optimal Mini är lämplig för små raser med högre energibehov. Foderkulornas storlek är anpassade för små och miniraser för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
energy_plus
immune_system
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (80% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Mops

Den här lilla men solida hunden med sitt korta nosparti, sitt skrynkliga ansikte och med ett ganska mänskligt utseende gör att den inte går att förväxla med någon annan ras. Mopsen har en fyrkantig, muskulös kropp, djup bröstkorg och krökt svans.

Ursrung

Mops är en gammal ras och går 2000 år tillbaka i tiden. Kinesiska kejsare var mycket förtjust i de små raser som Pekingeser, Shih Tzu och Mops. Alla föddes upp som en del av kejsarens och hans familjs privata hundar. Tidigt betraktades mopsen som en dyrbarhet som ibland skänktes till allmänheten. På 1500-talet fördes Mopsen till Europa av holländska handlare. När William och Mary av Oranien kom till England med sina mopsar blev de genast populära hos den brittiska allmänheten.

Utseende

De mest utmärkande dragen för Mopsen är definitivt rasens skrynkliga ansikte med stora glittrande ögon och rynkade ögonbryn som ger hunden ett mänskligt utseende. Hundens nedre tänder skjuter vanligtvis ut utanför den övre raden tänder, vilket ger den ett väl synligt och karakteristiskt underbett. Mopsen har en kort, platt nos med knappliknande eller rosformade öron i både ljusare och mörkare ton. Rasen har en kort och blank päls som antingen är aprikosfärgad, silverfärgad eller svart. Mopsar är muskulösa och har en kompakt svans som rullas tätt över höften.

Beteende

Mopsen har en charmig personlighet och är fantastisk som familjehund och går bra ihop med barn. Rasen älskar uppmärksamhet av sin ägare. Den är känd för att följa efter sina familjemedlemmar i hälarna, de är nyfikna och vill delta i allt som händer. Rasen är vanligtvis mycket intuitiv och uppmärksam på sin ägares humör och vill alltid vara till lags. Mopsen anpassar sig lätt till sin familj. Den kan verka lat och tar sig gärna en tupplur. Mopsen kan ibland vara mycket envis men blir sällan aggressiv.

Behov

På grund av sitt korta nosparti kan mopsen få problem med andningen och som följd av det även att reglera sin kroppstemperatur. Mopsen trivs och fungerar bäst vid måttliga temperaturer. Undvik att utsätta din mops för alltför starkt solsken under sommarmånaderna och undvik att anstränga hunden vid höga temperaturer. Deras korta nos och något framstående pannkant gör att deras ögon lätt kan skadas. När din mops leker med andra hundar eller djur lämna den aldrig utan tillsyn.

Daglig skötsel

Mopsen har en kort, slät, blank päls som kräver minimalt underhåll, det räcker med att borsta igenom den en gång i veckan. Mopsens många rynkor i ansiktet behöver rengöras regelbundet för att förhindra irritation och infektioner. Du ska bara bada mopsen när den blivit smutsig eller luktar illa. Viktigt att du klipper klorna regelbundet.

Perfekta produkter för Mopsar

Sterilised Mini, 2 kg | Komplett foder med högt proteininnehåll för att främja en god kondition

Innehåller en optimal mängd L-karnitin för att öka fettomsättningen

169,00 kr

Senior Mini, 7 kg | Torrfoder med anpassat kaloriinnehåll för att hålla små seniorhundar i fin form

Med tillsatt taurin för att stödja en hälsosam hjärtfunktion

419,00 kr

799,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Tugg Plus S, 10-pack | Dental tuggben som innehåller grönt te

Glutenfria och främjar en god tandhälsa för hundar

169,00 kr

419,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.