Rottweiler

En muskulös, stor och skarp vakthund

Rottweiler är en stor och kraftig arbetshund. Rasen är en bra vakthund som är reserverad och avvaktande mot främlingar.

iconUrsprungsland: Tyskland
iconFCI-klassificering: Grupp 2, avsnitt 2.1 Mollosian, Mastiff
iconTemperament: lydig, envis, försiktig, självsäker, modig, lojal
iconFärger: svart, brun, mahogny
iconVikt: Tik: 35–48 kg, Hane: 50–60 kg
iconHöjd: Tik: 56–63 cm, Hane: 61–69 cm
iconLivslängd: 8 till 10 år

Rottweiler valpar

Rottweiler är både självsäkra och envisa hundar. Det är viktigt att du tränar valpen konsekvent och fokuserat från allra första början, den vill gärna utmana och få sin vilja uppfylld. För skapa en bra relation med din hund behöver du vara bestämd, och tydlig i ditt ledarskap. Hunden måste lära sig förstå att det är du som bestämmer. Rottweilern är naturligt avvaktande och reserverad, och med en ägare som inte vet hur den ska hanteras är det lätt att den blir för självständig och därmed svårhanterlig. Samtidigt är de lättlärda och arbetsvilliga. Med rätt träning, mycket belöning och uppmuntran kan du komma långt i lydnadsträning.
En Rottweilervalp växer fort och behöver ett foder anpassat för deras tillväxt. Ett förstklassigt foder för valpar av stora raser är Valp Maxi med tillsatt glukosamin och kondroitin, bra för hundens leder. Valp Maxi är ett välbalanserat och smakrikt foder med foderkulor anpassade för hundar med stora käkar.

Rottweiler näringslära

Rottweilern är en aktiv ras som kräver daglig fysisk aktivitet. Stora hundraser får oftare problem med leder och skelett än mindre raser och det är därför viktigt att fodret de äter innehåller glukosamin och kondroitin vilket stöder det osteoartikulära systemet. Optimal Giant är ett foder anpassat för att tillgodose behoven för stora hundraser. Rottweilerns kroppsform gör att den riskerar att drabbas av tarmvred. Med en ”slow eating” bowl från Husse minskar du risken för att det händer. Dess utformning gör att hunden inte kan slänga i sig maten. Ett torrfoder för stora hundraser är anpassat för stora käkar, foderkulorna är större. Torrfoderkulorna är också utformade för mekanisk rengöring av tänderna förutsatt att det serveras torrt.

Rekommenderat för vuxna Rottweilers:

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Optimal Giant | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Optimal Giant är lämplig för vuxna stora eller mycket stora raser med normala energibehov. Innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja friska leder och skelett. Foderkulornas storlek är anpassade för stora och mycket stora raser för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
mobility
taurine
Rasstorlek:
Protein: 23.5% (71% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 13.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Rottweiler

Rottweiler är en krävande hundras, som ägare behöver du vara stark, lugn och bestämd. Rasen vill gärna bestämma, men som ägare får du inte låta hunden ta kommandot.

Ursprung

Man tror att Rottweilerns ursprung härrör från romarriket. Dess förfäder vaktade romarnas läger och användes ofta som vallhundar. De användes även som draghundar för att transportera proviant och ammunition. Den orkade dra tunga vagnar och skyddade dessutom ägarens hem. Genom åren har Rottweilerns utseende förändrats och hundarna har blivit ännu mer muskulösa.

Utseende

Den massiva och muskulösa kroppen hos en Rottweiler är proportionerlig, grovt byggd med djup bröstkorg och muskulös rygg. Den har kraftiga ben och tassar. Rottweilern har stort huvud med lätt avrundad panna, bred käke och något välvd hals. Öronen är stora och sitter högt på huvudet, mandelformade ögon, vanligtvis mörkbruna, och korthårig svart och brun päls. Den kan upplevas grov vid beröring.

Beteende

Rottweilern är envis, tar plats och är reserverad mot främlingar. Den är mycket lojal och knyter lätt starka band till sin ägare. Rasen är aktiv, den vill inte sitta still länge och deltar gärna i alla möjliga aktiviteter, såväl fysiska som mentala. En uttråkad Rottweiler med för mycket energi blir svår att hantera. Sätt av tid för din hund, lek med och låt den springa omkring och vara aktiv. Rottweilers skyddar och bevakar ibland sina leksaker men en sund och välträndad Rottweiler ska lämna ifrån sig dem om ägaren ber om det.

Behov

Rottweilern tycker om att bestämma och måste få grundlig och regelbunden träning. Rottweilern uppskattar långa promenader och att springa fritt. I stort sätt alla former av fysisk aktivitet du kan tänka dig gillar den.

Daglig Skötsel

Rottweilern har en korthårig slät päls och kräver ingen särskild skötsel. Det räcker att borsta den en gång i veckan. När hunden fäller kan du borsta den lite oftare. Kontrollera hundens öron och tassar regelbundet och smörj in tassarna med salva efter långa promenader på hårt underlag.

Perfekta produkter för Rottweiler

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

999,00 kr

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

39,90 kr

459,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Rep Boll, 1 st | Repleksak med en knuten boll

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

29,00 kr

Light-Bitar i sås, 400 g | Lightfoder med smakrika ugnsbakade kycklingbitar

Hälsosamt och komplett våtfoder för hundar, främjar övervikt

19,90 kr

39,90 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.