Siberian Husky

Självständig och begåvad rymmare

Siberian Husky är en medelstor ras och en mycket bra arbetshund, de är aktiva och uthålliga. Rasen är tålig mot kyla och klarar temperaturer ner till −50-60°C tack vare sin tjocka, dubbla päls.

iconUrsprungsland: Sibirien
iconFCI-klassificering: Grupp 5 Spitz- och primitiva hundar, avsnitt 1 Nordic Sledge Dogs # 270
iconTemperament: Intelligent, alert, utåtriktad, vänlig, mild
iconFärger: Vit, Svart, fläckig, Svart & brun, Ssoul svart, koppar färgad, svart & vit, grå, Silver, brun, röd
iconVikt: Tik: 16–23 kg, Hane: 20–27 kg
iconHöjd: Tik: 50–56 cm, Hane: 54–60 cm
iconLivslängd: 12 till 15 år

Siberian Husky valpar

Siberian Huskyn är en självständig och enastående hund och ett utpräglat är flockdjur vilket gör den till en utmaning att träna. En Siberian husky utmanar gärna sin ägare och det är viktigt att tidigt klargöra vem som bestämmer. Den kan vara ganska kraftfullt i sin vilja att bli flockledare och på sätt etablera sin egen hierarki. Dess beteende kan vara destruktivt, ytterligare ett skäl att ta en stark ledarposition när du tränar hunden att inte bitas, tugga eller gräva. Belöna alltid ett gott uppförande med smek och godis när den gör rätt och när den ger dig sin uppmärksamhet. Sätt tydliga regler för din hund och var konsekvent och noggrann med att fullfölja dem. Viktigt är att ge valpen ett hälsosamt och välbalanserat foder från Husse. Valp Plus är ett utmärkt val för ett energiknippe som en Siberian Husky.

Siberian Husky näringslära

Siberian Huskys är för det mesta bra på att själv reglera sina måltider, men det betyder inte att hunden inte kan föräta sig. Rasen har tendens för att lätt gå upp i vikt och det kan vara svårt att få den att hitta tillbaka till sin matchvikt. En överviktig Siberian Husky har normalt kortare livslängd och det är viktigt att ge den ett välbalanserat foder och rätt träning. Siberian Husky är en envis individualist och vissa individer kan vara kräsna med foder, blir de uttråkade av att äta samma foder varje dag kan de helt enkelt välja att inte äta. Om du väljer att byta foder är det viktigt att det görs gradvis så att magen hinner anpassa sig. Vi rekommenderar en spannmålsfri diet och Husses segment Opus Farm eller Opus Ocean. Det är ett smakrikt foder och passar Siberian Huskyns levnadssätt och energi.

Rekomendationer för en vuxen sibirisk husky:

Valp Plus | Komplett foder med psyllium och vegetabiliska fibrer för smidig matsmältning

Valp Plus är ett vetefritt recept som rekommenderas för valpar med känsliga matsmältningssystem och / eller glutenintolerans. Rik på vegetabiliska fibrer som cellulosa och psyllium för att stimulera tarmens rörlighet och hälsa. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
wheat_gluten_free
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (80% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Opus Farm | Spannmålsfritt torrfoder med begränsade animaliska proteinkällor

Opus Farm är en spannmåls- och glutenfri produkt som är lämplig för aktiva hundar med känsligt matsmältningssystem. Ett recept med låg andel kolhydrater och hög andel protein och fett.
grain_free
mono_protein
Rasstorlek:
Protein: 38.0% (84% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Siberian Husky

Siberian Husky är en medelstor hund som tillhör spetsar urhundstyp-familjen. Den har mycket distinkta markeringar och är till utseendet lik Alaskan Malamute.

Ursprung

Siberian Husky kommer ursprungligen från Chukchi-folket i östra Sibirien där de andvändes som draghundar. Klimatförändringarna tvingade Chukchie-folket att utvidga sina jaktmarker och behövde starka och energiska draghundar som orkade dra slädarna över stra ytor frusen mark i låga temperaturer, så låga som ända ner till -60°C. År 1908 deltog Siberian Husky i en hundkapplöpning och rasen fick där och då sitt genombrott. Ett slädlag bestående av Siberian Huskies sprang 1925, under ledning av uppfödaren Leonhard Seppala, 45 mil på fem och en halv dag till Nome, Alaska för att leverera en livsviktig medicin när en difteriepidemi lamslog hela Alaska.

Utseende

Siberian Huskys utseende har mycket gemensamt med den större Alaskan Malamute. Hundens mandelformade ögon är vanligtvis blå eller bruna, ibland till och med olikfärgade. Den har en dubbel päls för att klara ett extremt kallt klimat, men den tjocka pälsen håller även hunden sval under varma sommaren. Rasen finns i en mängd olika färger och teckningar, men ansiktsmarkeringarna och dess vita tassar är en av rasens kännetecken. Siberian Husky har spetsiga, upprättstående öron och en buskig svans att lägga över nosen när den sover.

Beteende

Siberian Husky är ökänd för att vara svårtränad. Hunden kräver en stark och tydlig ägare/ledare. Den har också en stark jaktinstinkt och det kräver f mycket träning för att jaktinstinkten ska kunna hanteras. Utan en stimulans och motion kan rasen uppvisa ett destruktivt beteende. Den tuggar, gräver eller bits. Rasen är känd för att vara smart och duktig på att rymma. De kan lätt kan tugga sig igenom, gräva under eller hoppa över ett staket och andra hinder. I stället för att skälla ylar en Siberian Husky. Rasen fungerar bra tillsammans med barn om de har uppfostrats i en hemmiljö från början, gärna redan av sin uppfödare.

Behov

Huskyn har ett stort behov av träning, stimulans och motion. Den kan vara ganska energisk även inomhus, men med anpassad dos motion och stimulans kan ett destruktivt beteende undvikas. Den tjocka dubbla pälsen kräver borstning varje vecka. Den behöver regelbundet umgänge med människor och andra hundar, behovet av att vara en del av en flock är starkt hos Siberian Husky. Rasen har genom historien alltid strövat fritt och har behov av rörelse. En inhägnad rastgård utomhus är utmärkt för en Husky, se dock till att den har ett högt staket. Huskys är kända för att hopp högt, finns individer som har hoppat upp till 2,4 meter.

Daglig skötsel

Hunden kräver mycket motion, fysisk och mental stimulans, det är en energisk och aktiv ras. Siberian Husky anses vara renlig, den avger ingen dålig lukt och det brukar räcka med 2-3 bad per år.

Perfekta produkter för en sibirisk husky

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

Opus Ocean, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder med en enda animalisk proteinkälla

Rikt på animaliskt protein och fett för att främja din hunds aktiva livsstil

219,00 kr

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

Populär

Sensitive Digest, 2 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

189,00 kr

Tugg Plus S, 10-pack | Dental tuggben som innehåller grönt te

Glutenfria och främjar en god tandhälsa för hundar

169,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Populär

159,00 kr

459,00 kr

39,90 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.