St Bernard

En stor hund med ett stort hjärta

St. Bernard är en stor hundras från molossiska bergshundrasgruppen. Ursprungligen uppfödd som en räddningshund. Numer är vuxna hundar av denna ras för tunga för att arbeta inom detta område. St. Bernardhundar anses vara en av de tyngsta hundraserna.

icon

Ursprungsland:

Schweiz
icon

FCI-klassificering:

Grupp II, avsnitt 2.2
icon

Karaktär:

vänlig, livlig, mild, lugn, försiktig
icon

Färg:

röd och vit, rostig, brun
icon

Vikt:

från 60 till över 100 kg
icon

Höjd:

Hane: 70–90 cm, Tik: 65–80 cm
icon

Livslängd:

8 till 10 år

St. Bernardvalpar

St. Bernard är en ras intelligenta hundar, så träning bör inte innebära några utmaningar. På grund av storleken på vuxna hundar är tidig socialisering ett måste för att din hund kan lära sig hur man beter sig runt människor och andra, särskilt mindre, djur. St. Bernard-valpar kan visa en viss självständighet, men de är vanligtvis glada att arbeta med sina ägare. En nyckel till framgång i träningen med St. Bernardvalpar är att skapa ett nära band med din hund. När St. Bernard-valpen kan lita på ägaren fullt ut, kommer den gärna att samarbeta. Under utbildningen av St Bernardvalpar bör du vara konsekvent men mild. Börja tidigt att träna din hund i koppel för att förhindra eventuella dragningar - det kanske inte är ett alltför stort problem med en liten valp, men tänk på hur stor en vuxen St. Bernardhund är. St. Bernard anses vara en gigantisk hundras, så ett foder anpassat för bidrar till en sund utveckling och hjälper leder och skelett att utvecklas hälsosamt. Valp Maxi är bra torrfoder för valpen, det innehåller alla nödvändiga näringsämnen.

St Bernard näringslära

En vuxen St. Bernard kan väga över 100 kg och att bibehålla en optimal vikt är en nyckelfaktor för din hunds välbefinnande och hälsa. Utfodra din hund enligt fodertabell och servera fodret fördelat i två till tre måltider per dag. St. Bernard är en ras som är benägen att få magomvridning och bör få äta sina måltider i lugn och ro. Man kan med fördel servera maten i den typ av foderskål som underlättar långsamt ätande. En stor hundras som St. Bernard kräver ett foder som stödjer lederna. En formel berikad med glukosamin och kondroitin kan bidra till att edernas funktion.

Rekommenderat för vuxna St. Bernardshundar:

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Optimal Giant | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Optimal Giant är lämplig för vuxna stora eller mycket stora raser med normala energibehov. Innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja friska leder och skelett. Foderkulornas storlek är anpassade för stora och mycket stora raser för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
mobility
taurine
Rasstorlek:
Protein: 23.5% (71% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 13.0%
Kolla in den här

Beskrivning

Det sägs ofta att St. Bernardhundar har hjärtan lika stora som de själva. Hundar av denna ras kan, trots sin storlek, vara riktigt milda och lugna. St. Bernards är fantastiska familje- och sällskapshundar.

Ursprung

Ursprunget till rasen är knutet till det berömda hospicet i Great St Bernard Pass på den italiensk-schweiziska gränsen. Munkar som bodde på hospice födde upp en räddningshund som liknade St Bernard-hundar från 1600-talet. Som räddningshundar räddade St. Bernards hundratals om inte tusentals liv. Ett av de mest kända fallen var en räddning av en hund som heter Barry som levde från 1800 till 1812 och är känd för att ha räddat en grupp på 40 personer från lavinen. Även om historien gjorde St. Bernardhundar kända över hela världen, är historien, precis som rasens uppkomst, fortfarande obekräftad. Genom åren har rastypen utvecklats. Numer anses rasen för tunga och massiva för att rädda människor begravda under snön.

Utseende

Du kan se att du har att göra med en St. Bernardhund genom storleken på djuret och färgen på pälsen. St. Bernardpäls är vanligtvis trefärgad, bruna och kopparfärgade med vit mage, bröst, tassar och delar av nospartiet. St. Bernard har ett massivt huvud, brett nosparti med uttalade svängningar och trekantiga öron som sitter på sidorna av huvudet. S:t Bernard har ett djupt bröst, starka ben med stora tassar och en lång, hårig svans.

Beteende

St. Bernards är kända för sitt milda sätt. Trots sin storlek är de en utmärkt familjekamrat eftersom de vet hur man är snäll mot barn. Men var alltid försiktig närhelst din St. Bernard leker med dina yngsta familjemedlemma. De är väldigt lugna och samlade hundar som inte blir lättirriterade, men förstår inte alltid hur stora och tunga de är. Rasen uppfattas som mycket känsliga och sällskapliga men fungerar utmärkt som vakthundar. De vill bo nära sin familj och bör inte bo i en kennel borta från sin familj.

Behov

Som en gigantisk hundrasrepresentant behöver St. Bernard mycket utrymme. Hundar av denna storlek är inte lämpliga som sällskap i små lägenheter. För att säkerställa att din hund får tillräckligt med fysisk aktivitet under dagen, ta med den på långa promenader.

Daglig vård

Borsta din St Bernard regelbundet och kontrollera ögonhygienen för att stoppa eventuella förändringar och patologier. St Bernards producerar mycket saliv, så var beredd på ständig rengöring och fläckar på dina möbler, mattor och golv. Efter långa promenader kom ihåg att ta hand om din hunds tassar - du kan applicera ett fuktgivande balsam på trampdynorna.

Perfekta produkter för St. Bernard

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

999,00 kr

Rep, S | Klassisk repleksak med benliknande form

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

19,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Populär

69,00 kr

Borste, S | Dubbellborste med bambuhandtag

Premiumverktyg för glänsande och slät päls

139,00 kr

229,00 kr

Schampo, 250 ml | Milt schampo med kokos och olivolja

Koncentrerad formula för glänsande och silkeslen päls

209,00 kr

Mousse Schampo, 150 ml | Skumschampo med Aloe Vera som inte behöver sköljas ur

Vattenfritt pälsvårdsalternativ för hundar och katter

219,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.