Hur avmaskar du valpen?

HälsaMage

Idag är avmaskade valpar ett krav för att valpen ska få de vaccinationer som krävs. Unghundar kan lätt få infektioner på grund av parasiter.

Avmaskning valpar – Ett måste

Unga hundar är nyfikna, när de är utomhus undersöker de hela sin omgivning. De sniffar och slickar på allt och de smakar på allt de finner intressant. Det gör att parasiter lätt hittar in i hundarnas matsmältningssystem och börjar utvecklas. Obehandlade parasiter i kroppen leder till en mängd olika hälsoproblem. Maskarna i hundens kropp är också ett hot mot alla som kommer i kontakt med. Även vi människor blir lätt infekterade av samma typ av parasit.

„Väg din hund så du vet om den håller sig inom hälsosamma värden”

Avmaskningsschema

Du kan tidigast avmaska en valp när den är 3 veckor gammal, något som görs av uppfödaren. En andra avmaskning görs i regel när hunden är 5 veckor, en tredje när valpen är 8 veckor och en fjärde avmaskning när din hund blivit 11 veckor gammal. Efter de fyra första avmaskningarna ska hunden få ytterligare behandling om den drabbas av parasiter.

Hur gör man när man avmaskar valpar?

Om du ska avmaska din valp och känner dig osäker, besök din veterinär för att få rätt avmaskningsdos. Om du avmaskar valpen själv ska du aldrig avmaska den om du inte är helt säker på valpens vikt och hälsotillstånd. Följ doseringen noga.

En överviktig hund kan också drabbas av artrit och svårigheter att röra sig på grund av den vikten.

Rekommenderat för en hälsosam mage:

Valpen efter avmaskningen

Avmaskningen kan påverka din hunds matsmältning och avföring. Direkt efter en avmaskning kan din hund drabbas diarré, en ganska vanlig reaktion, mene alla hundar reagerar olika på avmaskningen. Din hund kanske kräks, blir dåsig eller tappar aptiten. Biverkningarna bör inte vara långvariga, om de blir det kontakta veterinär.

Det kan fortfarande vara användbart:

Populär

Sensitive Valp Digest, 7 kg | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos känsliga valpar

Valp Digest är baserat på lamm som huvudproteinkälla

589,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Idol, 100 g | Spannmålsfria godsaker - rikt på lamm

Hypoallergent träningsgodis för hundar

39,00 kr

Frisbee, 1 st | Flygande frisbee

Perfekt för att leka apport med din hund

39,00 kr

Populär

55,00 kr

Valp Plus, 2 kg | Komplett foder med psyllium och vegetabiliska fibrer för smidig matsmältning

Med vitaminer, mineraler och antioxidanter för ett hälsosamt immunförsvar

179,00 kr

Populär

Valp Maxi, 12 kg | Stödjer utvecklingsbehoven hos stora rashundvalpar.

Med glukosamin för att stödja optimal hälsa hos växande leder.

799,00 kr

Valp Mini, 2 kg | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Högt protein- och fettinnehåll för en optimal tillväxt

179,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.