Valpens utveckling

Valp Utveckling

Både den fysiska och mentala utvecklingen hos valpar pågår under lång tid. Regelbunden träning stärker relationen mellan er och ger även din valp en stabilitet och trygghet. Börja träna din valp på en gång, lär den enkla kommandon, hur den förväntas uppföra sig i möte med människor och andra djur.

Rumsren

Valpar har inte fullständig kontroll om och när de behöver göra ifrån sig. En grundregel är att valpar behöver gå ut och kissa när de vaknar, har ätit eller efter intensiv lek. Valpen har ibland signaler som kan vara bra att lära sig, vissa gnäller lite, många går runt i cirklar för att hitta ett bra ställe. När du märker ett sådant beteende, ta genast upp din valp och ta ut den till lämpligt ställe. Det är bra att hålla sig till ett och samma ställe eftersom valpar lättare associerar platsen som ”toalett” då. När din valpa har gjort ifrån sig ge den massor av beröm och kanske en godis som belöning. Förbered dig på att det kommer bli många turer fram och tillbaka, men om du är konsekvent kommer valpen med tiden att lära sig att hålla sig tills ni går ut. Kom ihåg att alltid berömma och belöna din valp när den gör ifrån sig utomhus, och skäll aldrig på den om en olycka händer inomhus. Den är för liten för att förstå att det är fel, det är du som behöver lära den vad som förväntas av den. Valpar är vanligtvis rumsrena när vid 4-6 månaders ålder.

Förstå din hunds språk

Valpens kroppsspråk är grunden för hur den kommunicerar med omvärlden. För att visa känslor använder hundar hela kroppen men håll främst koll på deras öron och svans. Du ser ganska enkelt hur hunden reagerar när den är glad, och hur den reagerar när den känner sig obekväm. Lär du dig tyda din hunds signaler kan du se hur din hund upplever olika situationer. Men det är inte bara du som lär dig hur din hund kommunicerar utan även din valp är uppmärksam på allt du gör, ditt tonläge och ditt kroppsspråk. Efterhand som tiden går kommer valpen lära sig vad som är på gång genom att tyda dina signaler. För att lära din hund olika kommandon är det viktigt att ha ett specifikt tonläge kombinerat med ett visst beteende eller unik gest, det gör det lättare för din hund att förstå och komma ihåg.

Rekommenderat för valpar:

Valp Mini | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Valp Mini är ett recept med högt energiinnehåll och mindre foderkulor anpassade för små och mycket små rasers valpar. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
energy_plus
Rasstorlek:
Protein: 32.0% (84% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.5%
Kolla in den här

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Ensamträning

Hundar är flockdjur och vill vara med sin familj hela tiden, de är mycket sociala individer. Att vara en del av en flock gör dem trygga och de trivs när all uppmärksamhet riktas mot dem. I och med att valpen har flyttat ifrån sin mamma och syskon och hem till dig är du nu valpens nya flock, och den tillbringar gärna varje vaken stund tillsammans med dig. Men ibland måste man lämna sin hund ensam och innan dess behöver du lära din valp att vara trygg ensam även när den är ensam hemma. Börja med att vara borta mycket korta stunder, gå t.ex. bara in i ett annat rum utan att valpen kan följa efter. Gör ingen stor sak av att du går iväg, säg ingenting. Gör samma sak när du efter en kort stund kommer tillbaka. Om valpen börjar gnälla och/eller skälla försök att vänta tills den blir tyst igen och då går till tillbaka. Då lär sig valpen att det inte lönar sig att gny eller skälla. Varefter valpen blir tryggare med att du lämnar den förläng gradvis tiden och börja lämna hemmet en kort stund. När valpen är trygg med att du kommer komma tillbaka kan du förlänga tiden du är borta. Kom ihåg att hundar är individer och har olika lätt för ensamträning, det finns också vissa hundraser som har svårare än andra för att vara ensamma och om du inte tränar din valp kan valparna utveckla separationsångest och det kommer vara svårt att lämna dem.

Det kan fortfarande vara användbart:

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Kex XS, 500 g | Benformade kex för hundar

Goda snacks berikade med vitaminer

49,00 kr

Rep, S | Klassisk repleksak med benliknande form

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

19,00 kr

Populär

55,00 kr

Frisbee, 1 st | Flygande frisbee

Perfekt för att leka apport med din hund

39,00 kr

Populär

Sensitive Valp Digest, 7 kg | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos känsliga valpar

Valp Digest är baserat på lamm som huvudproteinkälla

589,00 kr

Valp Plus, 2 kg | Komplett foder med psyllium och vegetabiliska fibrer för smidig matsmältning

Med vitaminer, mineraler och antioxidanter för ett hälsosamt immunförsvar

179,00 kr

Populär

69,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.