Kattungens nya hem – allt du behöver veta!

Kattunge

Första dagen i nya hemmet är alltid utmanande och stressande för din kattunge. Den har separerats från sin mamma och syskon och kommit till en helt ny miljö och en ny familj. En familj som än så länge är främlingar. Det är därför viktigt att de första dagarna tillsammans är lugna och relationsskapande, och samtidigt ett tillfälle att sätta gränser och regler för hur du och din kattunge skall umgås.

Gör hemmet kattsäkert

Innan din kattunge flyttar hem, se till att bostaden är kattsäker. Kattungar är nyfikna och under de första dagarna kommer den att leta efter gömställen där den kan känna sig trygg. Kontrollera därför bakom dörrar och under möbler och vid TV- apparaten att det inte finns lösa föremål som kattungen kan skada sig på. Stäng dörrarna till de rum där katten inte får vara. Göm undan kablar, framför allt hängande kablar. Katten tycker att allt som hänger är perfekta leksaker.

Nästa steg - kattlådan

Det första du måste göra när kattungen kommer hem är att visa den var kattlådan finns. De flesta kattungar vet från tiden hos uppfödaren hur man använder en kattlåda, men de måste snabbt få veta var hittar den i sitt nya hem. Ta också reda på vilken typ av kattsand som uppfödaren har använt eller välj något liknande. När din katt har använt kattlådan första gångerna, beröm den, gärna med lite snacks som extra belöning. Kattungar behöver oftast använda kattlådan när de vaknar eller har ätit. Glöm inte att alltid berömma katten när den har använt lådan.

Dags för upptäcktsfärd

Det första din kattunge kommer att göra i sitt nya hem är att gå på upptäcktsfärd. Låt kattungen i lugn och ro lära känna sitt nya hem, men håll ett öga på den. Om den gömmer sig under sängen eller soffan, låt den göra det. Ibland kan du försöka locka fram den med leksaker eller godis. Men är den inte intresserad, ge den tid. Kattungar vill upptäcka allt det nya i sin egen takt.

Rekommenderat för kattungar:

Kattströ Vit

En 100% naturlig, dammfri klumpbildande strö av vit bentonit utan tillsatser.
super_clumping
dust_free
Kolla in den här

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Var ska kattungen sova?

Katter sover ca 12 - 16 timmar per dag. När de inte sover slappar de gärna på varma och bekväma ställen, och om vädret tillåter lägger sig katten gärna där solstrålarna lyser in. Den bekväma kattsängen är inte bara en plats för en tupplur, det är också en plats där din katt förvarar sina leksaker eller drar sig undan till om den känner sig stressad eller obekväm.

Var, och på vad, får katten vässa klorna?

Att vässa klorna är viktigt för en katt. Det är ett sätt för katten att stretcha muskler och vårdas sina klor. Att klösa är också ett sätt att markera revir med synliga märken tillsammans med doftmarkering. Det ökar kattens välbefinnande och gör att den känner sig hemma. Om du inte vill att katten ska klösa på dina möbler, skaffa en klöspelare. Använda gärna kattmynta eller en leksak för att uppmuntra katten att användas klöspelaren.

Övriga produkter för kattungar:

Knut, 1 st | En modern kattbädd / klösbräda tillverkad i värmande miljövänlig wellpapp.

En miljövänlig produkt gjord av återvinningsbar kartong

359,00 kr

Populär

Krypin, 1 st | Katthus för att hålla din katt varm och mysig

Med en unik design för premium komfort - passar både till hund och katt

349,00 kr

Indikator, 6 L | Klumpbildande kattströ

Klumpbildande kattströ med PH-indikator

189,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

Antistress, 200 tabletter | Lugnande, bidrar till att minska stress

Hjälper din hund eller katt att känna sig lugn

269,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.