Bengal katter

Aktiv och energisk, gillar höjder och vatten

Bengal katter är tama katter med utseende av en vild katt. Med prickar och rosetter på deras päls, Bengal katter liknar Leopard katter som lever i de vilda.

iconUrsprungsland: USA
iconPersonlighet: aktiv, viga, försiktiga, avståndstagande
iconPäls: korthåriga
iconFärg: brun tabby, silver mink tabby, svart silver tabby och seal silver lodspets
iconEngenskaper: prickig päls, mager byggnad
iconLivsläng: mellan 12 till 16 år

Bengala kattungar

Bengal katter kan ta längre tid på sig att fullständigt vänja sig med deras nya omgiving. Var tålamodig med din Bengal kattunge och ge katten all den tid som den behöver för att känna sig bekväm i sitt nya hem. När katten känner sig bekväm blir katten full med energi och förtjust i att vara kattunge och leka med stor efterfrågan på fysisk och mental stimulering. Bengal katter är väldigt intelligenta vilket gör att träningen inte borde vara allt för svår. Beröm och belönning fungerar alltid bäst för kattungar, så ge alltid en godis när katten gör något som önskas. Både kycklingfile och tonfisk recept från Husse är en bra belöning för din Bengala kattunge. Kattungarna växer snabbt mellan den andra till sjätte månaden av deras liv och behöver en hälsosam och välbalanserad diet för att uppmuntra till ordentlig utveckling. Mata din Bengala kattunge med en diet speciellt gjord för kattungar, men kom ihåg att alltid ge din kat en övergångsperiod så din katt kan vänja sig vid den nya dieten.

Bengala katters näringsbehov

Bengala katter är en av de mer aktiva kattraserna. Dem är livliga och smidiga, katterna behöver därför en bra diet som passar alla deras näringsbehov. Det är dock värt att notera att eftersom Bengal kattens farfäder var van vid att äta kött kan formler rika på gluten och spannmål leda till matsmältings problem. En spannmålsfri och glutenfri formula för din Bengala katt som är rik på protein can vara det bästa alternativet. Opus Lynx från Husses sortiment är gjort med potatis och kyckling, hög på fett och protein men låg på kolhydrater- en diet som är inspirerad av Lynx näring.

Rekomendation för vuxna bengaliska katter:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Opus Lynx | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Opus Lynx är ett spannmåls- och glutenfritt recept inspirerat av Lodjurets kost - rik på protein och fett, lågt på kolhydrater.
grain_free
gluten_free
Protein: 40.0% (90% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Bengal katten

Bengala katter tillhör medium till stora kattraserna och liknar sina vilda kusiner. Bengala katter är magra, muskulära, starkt byggda och kan enkelt urskiljas genom deras päls som är täckt av rosetter eller prickar.

Ursprung

Bengal katter namngavs efter den asiatiska leopard kattens vetenskapliga namn, vilket också är från vilka de ursprungligen föddes från. De första försöken att korsa vilda asiatiska leopardkatter med en huskatt började i Belgien, men ingenting genomfördes då uppfödare slutade efter en eller två generationer. År senare ville Jean Mill, en uppfödare från Arizona, uppnå ett pälsmönster som är typiskt för de vilda bengalkatter i en tam ras. Efter många försök nådde Mill äntligen sitt mål: en katt med prickig päls, ansikte med ett uttryck av en vildkatt och snälla egenskaper. För att betraktas som en inhemsk bengalkatt av de stora kattregistrerna måste en bengal vara minst fyra generationer eller mer från den asiatiska leopardkatten.

Utseende

Denna kattras räknas att tillhöra de medium till stora kattraserna då manliga vuxna katter kan väga upp till 8 kg. Bengal katter är muskulära men magra med starka ben som är av mellan längd. Bengalkattens huvud är något längre än det är brett med medium till små öron som sitter på sidan av huvudet. Ögonen är stora och runda. Denna ras är mest känd för deras päls. Bengal katter har en mellanlång, fin och siden päls. I solljuset kan Bengal katternas päls verka skimrande, som om nån stört över guldglitter. Denna ras kan ha rad olika former som skapar deras prickiga utseende- prickar, fläckar, rosetter, halvmånar eller tassavtryck.

Uppförande

Med sina farfäder i vilda katter är Bengaler en mycket aktiv, smidig och energisk kattras som kan visa sig utmanande. De behöver mycket fysisk aktivitet som kan innefatta hämta boll, klättring till alla tillgängliga höjder eller till och med simning. Under träning kan Bengal katter utveckla oönskade och till och med destruktiva vanor. Eftersom dessa katter har ganska smidiga tassar kan de lätt vända sig för att ta tag i personliga tillhörigheter eller dra ner saker från bord eller hyllor runt huset. Bengal katter är ett riktigt fan av vatten så var nogrann med att inte lämna tillgång till akvarium eller dammar då din katt gladligen kommer frösrka fiska efter levande varelser. Du kan tillochmed förvänta dig att din Bengaliska katt själv går med dig in i duschen eller badet.

Krav

Bengal katter är väldigt aktiva och intelligenta, så de behöver mycket fysisk och mental aktivering för att hålla sig i bästa möjliga form. Dessa katter är ett fan av att klättra så du kommer behöva ge din Bengaliska katt minst ett högt katt träd. Bengal katter kommer älska alla puzzel leksaker som kommer utmana de och göra så de behöver använda deras hjärna.

Daglig vård

Med deras korta till medlånga päls behöver inte Bengal katter någon speciell rengöring eller vård. Borsta dem en gång i veckan kommer hjälpa till att få bort döda hårstrån och minimera risken av att hårbollar formas i kattens matsmältningssystem. Under sesången när de tappar mycket hår, speciellt under vår och vintern, rekomenderas det att borsta din katt dagligen. Klipp din katts naglar när de blir för långa så din katts tassar inte river hål i möbler eller dina kläder.

Perfekta produkter för bengaliska katter

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

Populär

Aptit Kyckling, box | 12 påsar smakrika aptitretare för katt

Topping med kyckling i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

Populär

Aptit Tonfisk, box | 12 påsar med smakrika aptitretare för katt

Topping med tonfisk i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Indikator | Klumpbildande kattströ

Active carbon controls the odours

10,51 kr

Kattströ Vit, 2 x 15 L | Gjord av vit betonitlera av finaste kvalitét.

Bentonitleran som kattströt är gjort av bildar snabbt lagom stora klumpar.

518,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.