Cornish Rex

Smala katter med lockig päls

Cornish rex är en kattras känd för deras lockiga päls som endast består av dunhår.

iconUrsprungsland: Stortbrittanien
iconEgenskaper: extroverta, vänliga, intelligenta, kärleksfulla, nyfikna
iconPäls: kort
iconFärg: blå, lila, cream, röd, choklad, svart, vit
iconUtseende: lockigt hår
iconLivslängd: mellan 15 till 18 år

Cornish rex kattungar

Cornish rex är en ras av viga och erngifulla katter. De älskar all typ av fysisk aktivitet. Cornish rex kattungar är intelligenta och kända för deras snabba inlärning. Kattungar av denna ras brukar anpassa sig väl till nya situationer och omgivningar. Dem gillar att kommunicera, är vänliga mot människor och andra djur, nyfikna och kan hittas snoka runt i hemmet. Positiv förstärknings träning är brukar ha bäst resultat på kattungarnas träning. Goda snacks är bra motivation och en god belöning för din kattunge. Kycklingfile och tonfisk recept kommer funka bra under träning av din kattunge. Ge din cornish rex kattunge en hälsosam och välbalanserad diet. Kattunge är ett torrfoder gjort för att passa alla de dietbehov som en katt har under det första året.

Cornish rex näringsbehov

Cornish rex är en ras av aktiva katter med stor aptit. Ökad nivå av aktivitet kräver ett högre kaloriintag, men många gånger överträffar deras aptit deras faktiska behov av kaloribehov. Övermata aldrig din katt och fyll inte på skålen varje gång katten slickar den rent. Mata din katt efter ett matschema och håll dig till den rekomenderade mängd mat per portion beorende på din katts vikt och storlek. Katter är inte så stora fan av att dricka stillva vatten så de får majoriteten av deras vätska genom deras mat. Våtfoder borde vara den grundläggande dieten särskilt när det kommer till fysikt aktiva katter. Om din katt föredrar torrfoder kan du lägga till lite snacks som tonfisk receptet eller Exklusvit aptit för att förbättra smaken ock öga vätskeintaget hos din aktiva katt.

Rekommendationer för en vuxen cornish rex:

Exclusive Kattunge, 2 kg | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Exclusive Lyster Care, 2 kg | Torrfoder för aktiva katter eller katter med känslig hud och päls

Exclusive Lyster Care är ett recept med högt energiinnehåll för katter med känslig hud och högre energibehov.
healthy_shiny_coat
energy_plus
Protein: 32.0%
Fetthalt: 21.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Cornish rex

Cornish rex är en mellanstor kattras med lockig päls. Pälsen hos en cornish rex katt består endast av dunhår som ger katten en begränsat skydd mot kyla.

Ursprung

Den första katten någonsin med lockig päls föddes på 1950-talet på en gård i Cornwall. Endast en av kattungarna i kullen hade lockig päls så ägaren korsade kattungen till sin mamma vilket ledde till en hel kull med ovanligt lockig päls. Senare har katter med lockig päls korstas med Siamese katter vilket resulterade i nästa kull av katter med lockig päls tog efter siemaeskatterna, speciellt deras magra kroppar, smala svansar och triangulära huvud med stora öra. Användningen av ordet ”rex” är för att antyda någon avvikelse härstammar från en kaninshow i Belgien, till vilken kung Albert I av Belgien förmodligen förde ihop två lockiga kaniner. Även om djuren inte uppfyllde rasstandarden ville domare och utställningsansvariga inte riskera att förolämpa kungen, så de accepterade djuren och skrev ordet ”rex” (latin för kung) bredvid deras namn.

Utseende

Cornish rex-katter har en hel del gemensamt med siamese katter, med vilka förfäderna till den moderna rasen har korsats. Cornish rex-katter har muskulösa men magra kroppar, långa och magra ben som gör att katterna verkar långa. Den långa, magra svansen är signumet för det magra utseendet på cornish rex-katter. Triangulärt huvud med stora och breda öron placerade högt på huvudet som gör att huvudet upplevs som mindre. Cornish rex-katter har medelstora och mandelformade ögon, vanligtvis i en djärv och levande färg. Men den viktigaste egenskapen hos cornish rex-katt är definitivt pälsen. Katter av denna ras har tät och kort päls med tydliga lockar. Cornish rex kattens päls saknar skyddshår och dun hår - det kan leda till att de snabbt tappar kroppsvärme, speciellt under vintern. Päls som saknar skyddshår har en tendens att bli fettig, mestadels på hakan och tassarna.

Beteende

Cornish rex är väldigt aktiva katter som älskar fysisk aktivitet som att klättra, springa runt och mycket mer. Denna intelligenta kattras är väldigt snabb lärd och kan enkelt anpassa sig till nya omgivningar och situationer. Cronish rex katter kan vara extremt kommunikativa och sociala- Du kan förvänta dig att din katt gärna kommer att följa med dig under vardagliga uppgifter, många gånger högljutt för att få din uppmärksamhet. Cornish rex-katter är kända för att vara väldigt nyfikna på sin omgivning och vänliga mot andra husdjur. De passar också bra med barn. På grund av att deras päls saknar skydd och dunhår gör de sig bäst som inomhuskatter - de kan snabbt förlora kroppsvärme som till och med kan leda till hypotermi.

Krav

Cornish rex katter gör sig bäst som innomhuskatter- i det varma hemmet är det enklare för de att behålla deras höga kroppstemperatur. Ge din katt flertal varma och gosiga platser att slappa runt på, speciellt under vintern när de varmaste ställerna kan bli kyliga. Som den aktiva och lekfula ras som cornish rex är behöver katterna en ordentlig mängd fysisk aktivitet. Katter av denna ras älskar sällskapet av deras männsikor, så var redo att spendera tid med din katt varje dag.

Skötsel

Den lockiga pälsen som cornish rex katterna har är endast dun- den är vacker och tunn med tenderar att bli fettig ganska snabbt. Cornish rex katter kräver ett bad oftare än andra kattrader. Borsta din katt en gång i veckan men kom ihåg att vara försiktig- om man tar i för mycket på den tunna lockiga pälsen kan man förstöra hårstrukturen och lockarna. Klipp din katts maglar regelbundet, kolla öronen och rengör om det behövs. Använd alltid vårdprodukter gjora speciefikt för katter som passar till deras pH-värde av deras hud.

Perfekta produkter för en cornish rex

Opus Lynx, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Rik på animaliskt protein och fett för att stödja din katts aktiva livsstil

219,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

Exclusive Kattunge, 2 kg | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Högt innehåll av välsmakande och högkvalitativt animaliskt protein för en sund tillväxt

179,00 kr

11,00 kr

Indikator, 6 L | Klumpbildande kattströ

Klumpbildande kattströ med PH-indikator

189,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.