Persisk katt

En av de äldsta raserna, kända för deras kortra, platta nosparti

Den perisiska kattenär en långhårig kattras som är mest känds för deras korta nosparti. Persiska katter asnes vara en av de mest kända och äldsta kattrasen.

iconUrsprungsland: Iran
iconPersonlighet: snäll, lojal, intelligent, lugn
iconPäls: långhårig
iconFärg: vit, röd, svart, blå, cream, tabby, sköldpadda, kalikå, tvåfärgad
iconEngenskaper: kort nosparti
iconLivslängd: mellan 10 till 17 år

Persiska kattungar

Persiska kattungar är väldigt snälla varelser som uppskattar lugna omgivningar. När du tar med din persiska kattunge hem, ge den ett säkert ställe där din kattunge kan vänja sig vid den nya situationen på egen hand. Lämna aldrig din kattunge utan tillsyn när den upptäcker sitt nya hem, periska katter fäster sig fort till deras familj och människor, så ta tid att bonda med din kattunge. Eftersom katter går igenom flera växperioder under deras första år är det viktigt med en hälsosam och välbalanserad diet. Kattunge från Husses sortiment inehåller mycket protien och alla de nödvändiga näringsämnen som kattungen behöver för att växa.

Persiska katters näringsbehov

Att välja en bra diet för din perisiska katt kan vara svårt. Perisiska katter är benägna att få broblem med deras matsmätltningssystem, så mata din katt med torrfoder speciellt gjord för katter med matsmältnings problem kan de vara till nytta för kattens hälsa. Exclusive Digest från Husses sortiment är gjorda av lamm och ris som även kan användas som en ny protein källa för din persiska katt med matallergier. Med deras platta nosparti och korta käkar, kan periska katter uppleva problem med att äta torrfoder och få i sig tillräckligt med vatten. Du kan lägga till Laxolja i din persiska katts torrfoder för att göra det enklare för den att tugga men även för att tillägga Omega-3 och Omega-6 fettsyror i din katt diet för extra hjälp med kvaliten på kattens päls.kontrollera din persiska katts ätande och om du märker några tecken på att din katt har det svårt med ätandet försöka att byta till en välbalanserad våtfoder diet. Pate Adult från Husses sortiment kan vara en bra grund av våtfoder för din persiska katt.

Rekommendationer för en vuxen Persisk katt:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Exclusive Digest | Lättsmält formula för katter med känsliga matsmältningssystem

Exclusive Digest är ett veteglutenfritt recept baserat på lamm och ris, lämpligt för katter med känsliga matsmältningssystem.
wheat_gluten_free
flora_stimuli
Protein: 33%
Fetthalt: 19%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Persiska katter

Persiska katter är en medelstor till stor kattras med mycket av lång och silkespäls. Denna kattras kan inte bli ihop blandad med någon annan, deras kända korta nosparti och deras stora runda ögon som är placerade brett på ansiktet.

Ursprung

Trots det exakta urprunget av den långhåriga katten är inte renrasig, persiska katter anses vara en av de äldsta kattraserna i historien. Ursprunget från civilisationens plattform, Mesopotamia, har denna kattras troligen varit resultatet av naturlig mutation. Man tror att persiska katter har levt i människans sällskap i ungefär 500 år. De första uppgifterna av den långhåriga katten i Europa går tillbaka till 1620 när resenären Pietro Della Valle tog med sig en katt med lång, silkes grå päls. Genom selektiv avel har de persiska katterna fått deras runda huvuden och deras korta och tjocka kroppar med deras silkes päls som de är kända för. Dessa ursprungligt gråa katter finns nu i över 110 färgvarianter.

Utseende

Persiska katter är mest kända för deras korta nosparti med trubbig näsa som gör att deras ansikten ser helt platta ut. Denna kattras har runda ögon som sitter brett isär med samma färg som färgen på deras päls, de har små öron som är rundade och ibland med små toffsar som växer inuti örat. Persiska katters öron sitter långt ner på deras runda huvud. De har en fast kropp som är täckt med lång, silkes päls som täcker de från huvudet ner till slutet av svansen. Persiska katter har korta, tjock men starka ben med stora, fasta tassar. Denna ras har en kort och fluffig svans som är rundad på änden. Persiska katter kan komma i många olika färger, nyanser och mönster.

Beteende

Persiska katter är extremt snälla, lugna och kärleksfulla. De är mycket intelligenta, lydiga och är fungerar mycket bra som husdjur. Denna kattras hittas inte utomhus utan föredrar att stanna inne och slappa på soffan. Persiska katter uppskattar en lugn omgivning är är väldigt rutinorienterade- de vänjer sig vid ditt vardagliga schema och känner sig mest bekväma med få förändringar. Trots deras tillgivna natur är Persiska katter mycket noggranna vid vem de väljer att visa sin kärlek till. Denna ras är känd för att spara deras uppmärksamt till deras familjemedlemmar och några fler som de ser oftare.

Krav

Som en av de mest tama kattraserna, gillar persiska katte rmest att hålla sig innomhus. Deras långa silkes päls stöter inte bort smuts väl, den blir tovig och matt inför perioden när de ska byta päls. De är mer än nöjda med att slappa på en soffa, stol eller någon annan möbel som är i lagom höjd. Persiska katter brukar inte klättra, så ett klätterträd kommer inte att behövas. Kattsanden kan enkelt fastna i kattens tassar och päls- gör rent din katts kattlåda annars kan det leda till att din katt väljer att sluta använda den.

Daglig vård

Persiska katter behöver daglig päls vård. Deras päls måste borstas dagligen då den enkelt blir smutsig och traslig. Bada din persiska katt en gång i måanden för att hjälpa till att hålla deras päls i bra form. Med periska katter kan du förvänta dig extra mycket tårar som rinnertvätta dagligen runt ögonen för att minska risken för att tårfläckar skapas. Denna ras har stora tassar med toffsar som växer mellan deras tassdynor. Kolla din persiska katts tassar dagligen för att ta bort överbliven kattsand och smuts.

Perfekta produkter för en Katt

Opus Lynx, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Rik på animaliskt protein och fett för att stödja din katts aktiva livsstil

219,00 kr

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Indikator | Klumpbildande kattströ

Active carbon controls the odours

10,51 kr

17,90 kr

13,90 kr

17,90 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.