Persisk katt

En av de äldsta raserna, kända för deras kortra, platta nosparti

Den perisiska kattenär en långhårig kattras som är mest känds för deras korta nosparti. Persiska katter asnes vara en av de mest kända och äldsta kattrasen.

iconUrsprungsland: Iran
iconPersonlighet: snäll, lojal, intelligent, lugn
iconPäls: långhårig
iconFärg: vit, röd, svart, blå, cream, tabby, sköldpadda, kalikå, tvåfärgad
iconEngenskaper: kort nosparti
iconLivslängd: mellan 10 till 17 år

Persiska kattungar

Persiska kattungar är väldigt snälla varelser som uppskattar lugna omgivningar. När du tar med din persiska kattunge hem, ge den ett säkert ställe där din kattunge kan vänja sig vid den nya situationen på egen hand. Lämna aldrig din kattunge utan tillsyn när den upptäcker sitt nya hem, periska katter fäster sig fort till deras familj och människor, så ta tid att bonda med din kattunge. Eftersom katter går igenom flera växperioder under deras första år är det viktigt med en hälsosam och välbalanserad diet. Kattunge från Husses sortiment inehåller mycket protien och alla de nödvändiga näringsämnen som kattungen behöver för att växa.

Persiska katters näringsbehov

Att välja en bra diet för din perisiska katt kan vara svårt. Perisiska katter är benägna att få broblem med deras matsmätltningssystem, så mata din katt med torrfoder speciellt gjord för katter med matsmältnings problem kan de vara till nytta för kattens hälsa. Exclusive Digest från Husses sortiment är gjorda av lamm och ris som även kan användas som en ny protein källa för din persiska katt med matallergier. Med deras platta nosparti och korta käkar, kan periska katter uppleva problem med att äta torrfoder och få i sig tillräckligt med vatten. Du kan lägga till Laxolja i din persiska katts torrfoder för att göra det enklare för den att tugga men även för att tillägga Omega-3 och Omega-6 fettsyror i din katt diet för extra hjälp med kvaliten på kattens päls.kontrollera din persiska katts ätande och om du märker några tecken på att din katt har det svårt med ätandet försöka att byta till en välbalanserad våtfoder diet. Pate Adult från Husses sortiment kan vara en bra grund av våtfoder för din persiska katt.

Rekommendationer för en vuxen Persisk katt:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Exclusive Digest | Lättsmält formula för katter med känsliga matsmältningssystem

Exclusive Digest är ett veteglutenfritt recept baserat på lamm och ris, lämpligt för katter med känsliga matsmältningssystem.
wheat_gluten_free
flora_stimuli
Protein: 33%
Fetthalt: 19%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Persiska katter

Persiska katter är en medelstor till stor kattras med mycket av lång och silkespäls. Denna kattras kan inte bli ihop blandad med någon annan, deras kända korta nosparti och deras stora runda ögon som är placerade brett på ansiktet.

Ursprung

Trots det exakta urprunget av den långhåriga katten är inte renrasig, persiska katter anses vara en av de äldsta kattraserna i historien. Ursprunget från civilisationens plattform, Mesopotamia, har denna kattras troligen varit resultatet av naturlig mutation. Man tror att persiska katter har levt i människans sällskap i ungefär 500 år. De första uppgifterna av den långhåriga katten i Europa går tillbaka till 1620 när resenären Pietro Della Valle tog med sig en katt med lång, silkes grå päls. Genom selektiv avel har de persiska katterna fått deras runda huvuden och deras korta och tjocka kroppar med deras silkes päls som de är kända för. Dessa ursprungligt gråa katter finns nu i över 110 färgvarianter.

Utseende

Persiska katter är mest kända för deras korta nosparti med trubbig näsa som gör att deras ansikten ser helt platta ut. Denna kattras har runda ögon som sitter brett isär med samma färg som färgen på deras päls, de har små öron som är rundade och ibland med små toffsar som växer inuti örat. Persiska katters öron sitter långt ner på deras runda huvud. De har en fast kropp som är täckt med lång, silkes päls som täcker de från huvudet ner till slutet av svansen. Persiska katter har korta, tjock men starka ben med stora, fasta tassar. Denna ras har en kort och fluffig svans som är rundad på änden. Persiska katter kan komma i många olika färger, nyanser och mönster.

Beteende

Persiska katter är extremt snälla, lugna och kärleksfulla. De är mycket intelligenta, lydiga och är fungerar mycket bra som husdjur. Denna kattras hittas inte utomhus utan föredrar att stanna inne och slappa på soffan. Persiska katter uppskattar en lugn omgivning är är väldigt rutinorienterade- de vänjer sig vid ditt vardagliga schema och känner sig mest bekväma med få förändringar. Trots deras tillgivna natur är Persiska katter mycket noggranna vid vem de väljer att visa sin kärlek till. Denna ras är känd för att spara deras uppmärksamt till deras familjemedlemmar och några fler som de ser oftare.

Krav

Som en av de mest tama kattraserna, gillar persiska katte rmest att hålla sig innomhus. Deras långa silkes päls stöter inte bort smuts väl, den blir tovig och matt inför perioden när de ska byta päls. De är mer än nöjda med att slappa på en soffa, stol eller någon annan möbel som är i lagom höjd. Persiska katter brukar inte klättra, så ett klätterträd kommer inte att behövas. Kattsanden kan enkelt fastna i kattens tassar och päls- gör rent din katts kattlåda annars kan det leda till att din katt väljer att sluta använda den.

Daglig vård

Persiska katter behöver daglig päls vård. Deras päls måste borstas dagligen då den enkelt blir smutsig och traslig. Bada din persiska katt en gång i måanden för att hjälpa till att hålla deras päls i bra form. Med periska katter kan du förvänta dig extra mycket tårar som rinnertvätta dagligen runt ögonen för att minska risken för att tårfläckar skapas. Denna ras har stora tassar med toffsar som växer mellan deras tassdynor. Kolla din persiska katts tassar dagligen för att ta bort överbliven kattsand och smuts.

Perfekta produkter för en Katt

Opus Lynx, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Rik på animaliskt protein och fett för att stödja din katts aktiva livsstil

219,00 kr

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Indikator, 6 L | Klumpbildande kattströ

Klumpbildande kattströ med PH-indikator

189,00 kr

99,00 kr

17,90 kr

13,90 kr

17,90 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.