Selkrik rex

Dess tjocka lockiga päls har gett den smeknamnet “fårkatt”

Selkrik rex är en kattras med tätt lockig päls. Den lockiga pälsen är ett resultat att gentisk mutation, det är en helt annan än den hos devon dex eller cornish rex. Lockarna kan ändras beroende på årstid och ålder av katten.

iconUrsprungs land: USA
iconPersonlighet: social, tålamodig, trovärdig, kärleksfull, tolerant
iconPäls: korthårig
iconFärg: varje färg och mönster
iconEgenskaper: lockig päls
iconLivsläng: mellan 12 – 20 år

Selkrik rex kattungar

Selkrik rex är en intelligent kattras- kattungarna kan fort lära sig nödvändiga färdigheter och kan enkelt förstå regler och gränser. Dessa sociala katter bruakr gå bra ihop med både människor och andra djur, men de kan behöva lite tid att bygga upp en relation med en hund eller annat husdjur. Selkrik rex kan ha en stor aptit så var noggran med att ta mått på hur mycket mat du ger din katt så du inte övermatar den. Under deras första år växer kattungen väldigt fort, så en hälsosam och välbalanserad diet är ett måste. Kattunge torrfoder kommer ge din kattunge alla den viktiga näringen som behövs. Kattungar ska matas med speciell fomrula gjord för kattungar upp till att de blir 1 år.

Selkrik rex näringsbehov

Selkrik rex katter brukar vara både nyfikna och fysiskt aktiva. De kommer gärna att vara med när man gör någon fysisk aktivitet och de gillar lekar som kräver lite tänkande. För att hålla sig i bästa möjliga form behöver katten en välbalanserad diet som ger dem en bra mängd av de nödväninga näringsämnena. Ha i åtanke att din katts indviduella behöv kan bero på hur aktiv din katt är och vad för typ av omgivning den är i. Räkna ut den dagliga mat portionen baserad på den nuvarande kroppsvikten. Övermatning kan leda till övervikt och fettma. Mata din katt på bestämd klockslag under dagen och försök att blanda i så mycket våtfoder som möjligt. Katter är inte så intresserade av att dricka vattenså majoriteten av deras dagliga vatten intag kommer från deras mat. Välj mat baserad på vad din katt tycker om- välj rätt smaker och textur. Pate Adult är ett bra alternativ för katter som föredrar mjuk konsistens i deras mat. Om katten föredrar torrfoder? Du kan alltid mixa torrfoder med tonfisk eller Exclusive Apetit- goda godisar, ett bra snacks eller som ett tillägg i måltiden.

Rekommendationer för en vuxen Rexkatt vuxen:

Opus Farm | Spannmålsfritt torrfoder med begränsade animaliska proteinkällor

Opus Farm är en spannmåls- och glutenfri produkt som är lämplig för aktiva hundar med känsligt matsmältningssystem. Ett recept med låg andel kolhydrater och hög andel protein och fett.
grain_free
mono_protein
Rasstorlek:
Protein: 38.0% (84% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Opus Lynx | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Opus Lynx är ett spannmåls- och glutenfritt recept inspirerat av Lodjurets kost - rik på protein och fett, lågt på kolhydrater.
grain_free
gluten_free
Protein: 40.0% (90% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Selkrik rex

Selkrik rex är en mellan stor katt ras med mjuk och lockig päls vilket och har gett denna ras dens namn. Selkrik rex är den ända rasen som har lockiga polisonger.

Ursprung

Miss DePesto av NoFace var stamfaderna av selkrik rex rasen. Denna kat föddes i Montana 1987. Hon var den ända kattungen i hela kullen som hade lockiga pollisonger och lockig päls. Jeri Newman som tog hem kattungen, korsade seanre henne med en svart Persisk katt. Hälften av kattungarna från den kullen hade lockig päls. Senare har lockiga selkrik rex katter korsats med både persiska och brittiska katter. Den moderna selkrik rex katten har likheter av kroppsformen från den brittiska katter. Den genetiska mutationen är orsaken för den lockiga pälsen är en helt annan mutation än den som resulterade i lockig päls hos cornish rex och devon rex katterna.

Utseende

Tack vare korsningen med persiska katter har selkrik rex katterna fått det platta nospartiet. Korningen med britiska katterna gav denna ras den starka och tunga benstrukturen. Serkrik rex har ett runt huvud och stora runda öron. Mellan stor till storleken, ganska runda på spetsen, öron som sitter brett isär på huvudet. Katter av denna ras har mellan tjocka och mjuka tassar och en tjock svans som är rundad vid slutet. Selkrik rex päls är lockig och mjuk. Både utseendet och känslan av pälsen resluterar i att katter av denna ras blir kallade för får-katter. Även hårt som växer på insidan av öronen och polisongerna är lockigt. Katter från denna ras kan ha olika möster och färger.

Beteende

Selkrik rex katter är väldigt sociala och trovärdiga. De kan enkelt samsas med deras människofamilj som med främlingar. Denna katt är tålamodig och samlad och kan lätt smasas med barn. Selkrik rex är en bra kompanjons katt- de kan snabbt skapa en relation med andra djur. Dessa katter kräver uppmärksamt och kan spendera timmar på att ligga i knät hos en människa. Slekrik rex är en ganska aktiv kattras- de gillar nästan alla former av fysisk aktivtet.

Krav

Selkrik rex katter har lockigt hår som växer på insidan av deras öron vilket kan irretera insidan av örat som resulterar i förhöjd produktion av öronvax. Controllera din katts öron regelvunder och rengör dem när det behövs. För att rengöra kattens öron använd vårdprodukter gjorda specifikt för katter. Som en ras som är relaterad till persiska katter, selkrik rex katter kan uppleva extra mycket vätska som rinner från ögonen vilket kan leda till färgning runt om ögat. Glöm inte att rengöra pälsen runt ögat. Selkrik rex katter gillar att känna sig som den ansvariga över stället- så ge din katt tillgång till en hög möbel eller ett högt klätterträd.

Daglig vård

Använd alltid en borste som är gjord för lockig päls för att borsta din selkrik rex katt. Borsta inte din katt för ofta då det kan förstöra lockarna. Borsta din katt långsamt och försiktigt. Om du har måste ge din katt ett bad, anväd shampoo som är gjort för katter med lockig päls. Klipp din katt naglar regelbundet- för långa klor kan fastna i mattor, möbler och orska smärta hos din katt.

Perfekta produkter för en Rexkatt

Opus Lynx, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Rik på animaliskt protein och fett för att stödja din katts aktiva livsstil

219,00 kr

Populär

179,00 kr

Indikator, 6 L | Klumpbildande kattströ

Klumpbildande kattströ med PH-indikator

189,00 kr

Knut, 1 st | En modern kattbädd / klösbräda tillverkad i värmande miljövänlig wellpapp.

En miljövänlig produkt gjord av återvinningsbar kartong

359,00 kr

Populär

Krypin, 1 st | Katthus för att hålla din katt varm och mysig

Med en unik design för premium komfort - passar både till hund och katt

349,00 kr

29,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.