Sibirisk katt

Vig, kärleksfull men inte krävande

Sibirisk katt är en landrace av tama katter från ryssland. Denna ras kommer från början från Sibirien och den utvecklades helt själv utan människans medverkan.

iconUrsprungsland: Ryssland
iconPersonlighet: energifull, aktiv, jämt humör
iconPäls: korthårig
iconFärg: seal point, blå point, lila point, choklad point
iconEgenskaper: punktfärgning, blå, madelformade ögon, triangulärt huvud, stora öron
iconLivslängd: mellan 11 till 18 år

Sibirisk kattunge

Sibirsika kattungar är energifulla och aktiva, de älskar att leka och gillar olika aktiviter som innebär vatten och de kan snabbt lära sig tricks som håller deras smarta hjärna i bra form. Sibiriska katter är bra på att hoppa så dessa katter behöver ett högt klätterträd så fort som möjligt annars kommer du hitta din katt klättrandes på bokhyllor, sittandes på dörrar eller på andra höga ställen runt om i huset. Under det första året kommer kattungen att växa fort, så att mata din katt med en välbalanserad diet som innehåller nyttiga och naturliga ingredienser är väldigt viktigt för kattungen hälsa och för att ordentligt kunna utvecklas. Kattunge från Husses sortiment är torrfoder som kommer ge din katt alla de viktiga äringsämnerna och alla viktiga kosttillskott, så som taurin för ögonen och hjärtat.

Sibrisk katts näringsbehov

Eftersom sibiriska katter är vanligen väldigt aktiva kräver de en välbalanserad diet som kommer att uppfylla alla deras diet krav. Exclusive Lyster Cat kan vara bra mat för din sibiriska katt. För att främja bra hälsa för din sibriska katts långhåriga päs kan de ge kosttilskott med naturlig laxolja som är rik på omega-3 fettsyror.

Rekommendationer för en vuxen Sibiriskkatt:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Opus Lynx | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Opus Lynx är ett spannmåls- och glutenfritt recept inspirerat av Lodjurets kost - rik på protein och fett, lågt på kolhydrater.
grain_free
gluten_free
Protein: 40.0% (90% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av sibirsika katter

Sibiriska katter är en inhemsk kattras från sibirens taiga. Denna ras har en lång tre-lagers päls för att skydda de från kalla vintrar. Sibiriska katter har varit kända i Ryssland under ungefär 1000 år och är ofta nämna i ryska folksagor.

Ursprung

Sibiriska katter en landras av tama katter frånbörjan från Sibiren. De första katterna är en stor och stark katt med tjock päls som gör att de kan motså extrem kyla under 1500-talet. Sibirska katter togs till Usa under 1990-talet, men kostnaden att importera katter från Ryssland håller denna kattras relativt sällsynta utanför Europa fram tills idag.

Utseende

Sibirska katter är stora och starkt byggda med långa och muskulösa bakben som gör att dessa katter är väldigt bra på att hoppa. På grund av markanta längdskillanden av deras ben har sibiriska katter en synligt böjd rygg som troligen bidrar till deras smidighet och atletism. Deras päls är glansig vilket minskar risken för att den ska mattas och den är av vattenavvisande kvalite. Sibiriska katters svans är breda och täckta med tjock päls. Deras päls är vanligast i agouti färg, där varje hårstrå har ett band av svart, brun och gul. Detta resulterar oftast i en tabby brun sibirisk katt som antingen är randig, prickig eller fläckig. Sibiriska katter har ett trapesformat huvud och breda pannor. Deras öron är lätt rundade med toffsar av hår på toppen.

Beteende

Sibiriska katter är aktiva och lekfulla och kommer gärna delta i lekar som handlar om att fånga saker. Dessa mycket aktiva och viga katter kan oftast hittas sittandes på toppen av den högsta punkten av rummet. De är väldigt smarta så lär din sibiriska katt olika tricks kan vara ett roligt sätt att träna kattens hjärna. Ha dina peronliga saker utom synhåll för din katt och ge den mycket leksaker, dessa katter älskar att leka med allt som de lägger sina tassar på. Dessa katter kommer också uppskatta att leka i vatten. Förutom att de är lekfulla, Sibiriska katter är kärleksfulla och trogna. Du kan förvänta dig att en katt från denna ras kommer följa efter dig vart du än går och vilja vara med i alla aktiviter. Dessa katter känner generellt sätt sig väldigt bekväma runt främlingar. Trots att sibiriska katter älskar uppmärksamheten är de inte krävande på något sätt. De kommer tålmodigt vänta tills du har tid att umgås med de.

Krav

Dessa smarta och aktiva katter kommer behöva daglig fysisk och mental stimulation för att de ska hålla sig i bästa möjliga form. Eftersom de gillar att hoppa kommer du behöva ge din sibiriska katt ett högt klätterträd som den kan hoppa upp på, klättra och sitta på. Trots att katter av denna ras är väldigt fästa vid en person är de inte krävande på något sätt. De kommer tålamodigt vänta på att du ska ge de uppmärksamhet, so kom ihåg at spendera tid med din katt.

Daglig vård

Sibiriska katter har en lång tre-lagers päls som inte mattas ned alltför enkelt, borsta några gånger i veckan ska räcka. Under säsongen när de byter päls kan extra mycket borstning hjälpa till att få bort dött hår och förebyga att hårbollar formas i din katts matsmältningssystem. Eftersom sibiriska katter har en lång päls på deras svans precis som britchers, kan du behöva att då och då kolla om avföring har fastnat i kattens päls. Lång päls mellan den sibiriska kattens tådynor kan hålla överbliven smuts och kattsand, så var noga med att kolla din katts tassar och gör rent de med våtservetter gjorda speciellt för katter.

Perfekta produkter för en Sibiriskkatt

Populär

Aptit Kyckling, box | 12 påsar smakrika aptitretare för katt

Topping med kyckling i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

17,90 kr

Exclusive Lyster Care, 2 kg | Torrfoder för aktiva katter eller katter med känslig hud och päls

Med hög protein- och fetthalt för att tillfredsställa aktiva katters behov

189,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

99,00 kr

Indikator, 6 L | Klumpbildande kattströ

Klumpbildande kattströ med PH-indikator

189,00 kr

Kattströ Vit, 2 x 15 L | Gjord av vit betonitlera av finaste kvalitét.

Bentonitleran som kattströt är gjort av bildar snabbt lagom stora klumpar.

518,00 kr

Knut, 1 st | En modern kattbädd / klösbräda tillverkad i värmande miljövänlig wellpapp.

En miljövänlig produkt gjord av återvinningsbar kartong

359,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.