Inte säker på vad du behöver?

Hitta det perfekta fodret för ditt husdjur och få råd av din lokala återförsäljare.

Hitta din lokala återförsäljare

Vad är skillnaden mellan våt- och torrfoder?

Husses våtfoder är ett helfoder som är ett välbalanserat och välsmakande foder. Har du en kräsen hund kommer dess arom och välsmakande innehåll övertyga. Om du väljer att utfodra din hund med våtfoder är det viktigt att regelbundet kontrollera din hunds tandhygien. Våtfoder blir i längden inte lika ekonomiskt som torrfoder eftersom våtfoder innehåller mindre energi och du måste därför utfodra med mer våtfoder för att uppnå korrekt mängd energi din hund behöver. Om du har en hund som är ovan vid stora portioner kan du med fördel dela upp dem i fler mindre under dagen.

Hur väljer man rätt våtfoder för hundar?

Det våtfoder du väljer bör vara anpassat efter din hunds ålder, storlek och aktivitetsnivå. Har du till exempel en mindre aktiv hund väljer du ett våtfoder med en låg fetthalt. Våtfoder finns i olika texturer, en len paté eller smakrika bitar i sås.

Hur serverar och förvarar man den?

Att förvara våtfoder är inte lika enkelt som torrfoder, en öppnad burk förstörs snabbare och behöver förvaras i kylskåp. En öppnad burk kan endast sparas i max 2 dagar. Det är också viktigt att du kontrollerar att din hund äter upp sitt foder, om inte hunden har ätit upp sin mat inom 30 minuter behöver du ta bort det särskilt vid varmare temperaturer. Om de får stå kvar i rumstemperatur kommer de avge en dålig lukt som är otrevlig för både människor och hundar. Glöm inte att diska hundens skål efter varje måltid - matrester på botten kommer att förstöra och påverka smaken av efterföljande måltider.

Hur vänjer du din hund vid våtfoder?

Om din hund är van vid att äta torrfoder kan den bli skeptisk till en ny typ av foder, våtfoder har en annan lukt och konsistens. Man ska aldrig byta foder i sin helhet på en gång, det bör alltid ske gradvis för att hundens matsmältningssystem ska få vänja sig vid den nya foderblandningen. Om det görs för snabbt kan hunden drabbas av matsmältningsproblem och ibland t.o.m kräkning, förstoppning eller diarré.

En välsmakande och hälsosam måltid för din hund

Husses våtfoder för hundar tillverkas av råvaror av hög kvalitet och är ett välsmakande foder med bitar i sås och patéer fria från konstgjorda färgämnen och smakämnen och med ett högt proteininnehåll, balanserade nivåer av vitaminer samt en hög smältbarhet. Ett perfekt våtfoder för din hund. I Husses sortiment hittar du ett våtfoder anpassade för att möta specifika behov hos valpar, vuxna hundar och seniorhundar. Välj ett foder som passar din hunds livsstil. Introducerar du ett nytt foder till din hund? Gör det gradvis och blanda det nya fodret med det gamla. På så sätt kommer din hunds matsmältningssystem att hinna anpassa sig till det nya fodret och du minskar risken för matsmältningsproblem.

Svensk kvalitet för ditt husdjur

1987
Sedan 1987 har Husse erbjudit fri hemleverans av kvalitetsprodukter till hundar och katter i hela Europa.
50+
Husses produkter är tillgängliga i över 50 länder runt om i världen.
1000+
Över 1000 franchisetagare hjälper kunder med hemleverans av produkter och rådgivning.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.