Motioniera och lek med hunden inomhus

SkojUnderhåll

I takt med höstens intåg då dagarna blir både kortare och kyligare är det lätt hänt att promenaderna och leken utomhus blir kortare. Men dåligt väder till trots är energi och leklust hos din hund på samma nivå som under vår och sommar. Hundar som inte får den fysiska aktivitet som de är vana vid, kan snabbt bli frustrerade vilket i sin tur kan leda till oönskade beteende.

Inomhusträning

Många hundraser är väldigt aktiva och kräver fysisk aktivitet för att göra av med sin överskottsenergi. Bor du i hus med stor trädgård är det ganska lätt för din hund att springa runt och leka. Men hur, och vad gör man om man bor i en mindre lägenhet utan trädgård?
Ett tips är att gömma godis på olika ställen i lägenheten och be hunden söka efter godiset. Eller bygg en liten hinderbana som hunden får pröva på. Vilket sätt du än väljer att träna din hund på är det viktigt att du ger din hund uppmuntran och beröm under träningen.

Med hjälp av stolar, bord, kuddar eller pallar kan du skapa en hinderbana för din hund

Roliga lekar

Godis är mycket användbart när du leker med din hund. I vissa leksaker går det att gömma snacks för att ytterligare stimulera hundens fysik och psyke.

Dragkamp

Lek med din valp varje dag, men försök att undvika att leka samma lekar varje dag. Det är viktigt för utveckling och stimulans med nya övningar, låt leken bli en ny utmaning för din valp. Rutin och repetition gör även den roligaste aktiviteten till en tråkig uppgift. Att leka dragkamp med hunden är en både rolig och nyttig lek. Håll hundens leksak i handen och locka hunden att ta den från dig. När din hund har tagit leksaken, så håller du emot. Till det behövs inga dyra leksaker, ett enkelt rep eller en tygdocka fungerar utmärkt till dragkamp.

Det är viktigt att variera leken, särskilt vid de tillfällen din hund inte har möjlighet till stimulans från omvärlden.

Lek och motion är viktigt:

Repboll

En slitstark repleksak som klarar tuff lek.
play
Kolla in den här

Bitring | Leksak tillverkad av naturligt gummi

Hundleksak i 100% naturgummi, perfekt för apportlekar.
natural_rubber
2_sizes
Kolla in den här

Kurragömma

Du kan leka kurragömma med din hund på två sätt. Ett är att din hund letar efter sin favoritleksak. Kommendera din hund att ”stanna”, alternativt be någon att hålla i din valp. Visa leksaken och låtsas att du gömmer den på några ställen runt om i rummet. När du väl har valt ett bra ställe kommenderar du "Sök!"
Den andra varianten är att du ber hunden stanna och sedan lämnar du rummet och gömmer dig själv. Låt sedan hunden söka efter dig. Ropa inte på hunden och gör inga ljud medan den söker. När din hund väl hittar dig berömmer du den massor och ge den en godis som belöning.

Kom ihåg att leken med din hund är jätteviktig för er relation, den stärker bandet mellan er. Missa aldrig ett tillfälle till lek, och se till att det sker på daglig basis. Det är inte bara en bra fysisk aktivitet utan också en viktig del av en mental stimulans för din hund.

Övriga produkter säkra för inomhusbruk:

Boll, S | Studsande gummiboll

Rolig och hållbar leksak

45,00 kr

Rep, S | Klassisk repleksak med benliknande form

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

19,00 kr

Kägel, S | Bowlingsformad hundleksak i 100 % naturgummi

Med dess speciella design så blir den enkel att kasta och studsar bra

45,00 kr

Kex L, 400 g | Benformade kex för hundar

Goda snacks berikade med vitaminer

49,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.