Motioniera och lek med hunden inomhus

SkojUnderhåll

I takt med höstens intåg då dagarna blir både kortare och kyligare är det lätt hänt att promenaderna och leken utomhus blir kortare. Men dåligt väder till trots är energi och leklust hos din hund på samma nivå som under vår och sommar. Hundar som inte får den fysiska aktivitet som de är vana vid, kan snabbt bli frustrerade vilket i sin tur kan leda till oönskade beteende.

Inomhusträning

Många hundraser är väldigt aktiva och kräver fysisk aktivitet för att göra av med sin överskottsenergi. Bor du i hus med stor trädgård är det ganska lätt för din hund att springa runt och leka. Men hur, och vad gör man om man bor i en mindre lägenhet utan trädgård?
Ett tips är att gömma godis på olika ställen i lägenheten och be hunden söka efter godiset. Eller bygg en liten hinderbana som hunden får pröva på. Vilket sätt du än väljer att träna din hund på är det viktigt att du ger din hund uppmuntran och beröm under träningen.

Med hjälp av stolar, bord, kuddar eller pallar kan du skapa en hinderbana för din hund

Roliga lekar

Godis är mycket användbart när du leker med din hund. I vissa leksaker går det att gömma snacks för att ytterligare stimulera hundens fysik och psyke.

Dragkamp

Lek med din valp varje dag, men försök att undvika att leka samma lekar varje dag. Det är viktigt för utveckling och stimulans med nya övningar, låt leken bli en ny utmaning för din valp. Rutin och repetition gör även den roligaste aktiviteten till en tråkig uppgift. Att leka dragkamp med hunden är en både rolig och nyttig lek. Håll hundens leksak i handen och locka hunden att ta den från dig. När din hund har tagit leksaken, så håller du emot. Till det behövs inga dyra leksaker, ett enkelt rep eller en tygdocka fungerar utmärkt till dragkamp.

Det är viktigt att variera leken, särskilt vid de tillfällen din hund inte har möjlighet till stimulans från omvärlden.

Lek och motion är viktigt:

Repboll

En slitstark repleksak som klarar tuff lek.
play
Kolla in den här

Bitring | Leksak tillverkad av naturligt gummi

Hundleksak i 100% naturgummi, perfekt för apportlekar.
natural_rubber
2_sizes
Kolla in den här

Kurragömma

Du kan leka kurragömma med din hund på två sätt. Ett är att din hund letar efter sin favoritleksak. Kommendera din hund att ”stanna”, alternativt be någon att hålla i din valp. Visa leksaken och låtsas att du gömmer den på några ställen runt om i rummet. När du väl har valt ett bra ställe kommenderar du "Sök!"
Den andra varianten är att du ber hunden stanna och sedan lämnar du rummet och gömmer dig själv. Låt sedan hunden söka efter dig. Ropa inte på hunden och gör inga ljud medan den söker. När din hund väl hittar dig berömmer du den massor och ge den en godis som belöning.

Kom ihåg att leken med din hund är jätteviktig för er relation, den stärker bandet mellan er. Missa aldrig ett tillfälle till lek, och se till att det sker på daglig basis. Det är inte bara en bra fysisk aktivitet utan också en viktig del av en mental stimulans för din hund.

Övriga produkter säkra för inomhusbruk:

Boll, S | Studsande gummiboll

Rolig och hållbar leksak

45,00 kr

Rep, S | Klassisk repleksak med benliknande form

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

19,00 kr

Kägel, S | Bowlingsformad hundleksak i 100 % naturgummi

Med dess speciella design så blir den enkel att kasta och studsar bra

45,00 kr

Kex L, 400 g | Benformade kex för hundar

Goda snacks berikade med vitaminer

49,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.