Berner sennenhund

Sällskaplig vallhund

Berner sennenhunden är stor hund ur gruppen schweiziska fjäll- och nötkreaturshundar. Rasen har ett utmärkt minne och enastående intellektuell potential.

icon

Ursprungsland:

Schweiz
icon

FCI-klassificering:

Grupp II, sektion 3, schweiziska fjällhundar
icon

Karaktär:

tillgiven, lojal, intelligent, tillitsfull
icon

Färg:

bränd svart
icon

Vikt:

Hane: 38–50 kg, Tik: 36–48 kg
icon

Höjd:

Hane: 64–70 cm, Tik: 58–66 cm
icon

Livslängd:

6 till 8 år

Berner sennen hundvalpar

Berner Sennenhunden är en intelligent och arbetsvillig ras och en Berner sennenvalp är full av energi, tycker inte om enformighet och gärna i vilken typ av aktivitet du kan tänka dig. Rasen är vanligtvis snabb att lära sig men du bör vara konsekvent i din träning och glöm inte bort att motivera under träningen med smakrika snacks eller en kul leksak – det uppmuntrar hunden att fortsätta lyssna och vara koncentrerad på dig. Valpen behöver även socialiseringsträna så att den lär sig hur den förväntas bete sig runt andra människor och djur. Berner sennenhunden är en stor ras och det kan vara bra att ge den tillskott av glukosamin och kondroitin för att stöda leder skelett. Valp Maxi är ett utmärkt valptorrfoder som ser till att förse din valp med alla nödvändiga näringsämnen.

Bernen senner näringslära

Berner Sennenhund är en stor och aktiv ras och kräver ett foder anpassat för det och som ger hunden all de näringsämnen och energi den behöver. Det är också viktigt att fodret bidrar till att leder och skelett utvecklas som det ska, det är särskilt viktigt för de större raserna. Berner sennen kan drabbas av höftledsdysplasi och det Rasen är även känd för att vara väldigt matglad och det kan bli nödvändigt att hålla koll på måltidsstorlekarna så att din hund inte blir överviktig. Var även uppmärksam på hur mycket godis din hund får mellan måltiderna och räkna in det i dagsransonen.

Rekommenderat för vuxna Berner sennenhundar:

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Optimal Giant | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Optimal Giant är lämplig för vuxna stora eller mycket stora raser med normala energibehov. Innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja friska leder och skelett. Foderkulornas storlek är anpassade för stora och mycket stora raser för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
mobility
taurine
Rasstorlek:
Protein: 23.5% (71% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 13.0%
Kolla in den här

Beskrivning

Berner Sennen är en stor hundras som i många år har arbetat som vakt- och vallhundar över hela Schweiz.

Ursprung

Förfäderna till dagens Berner sennen tros ha förts till Schweiz av romerska legioner, även om arkeologiska fynd från 1900-talets andra decennium pekar på att rasen fanns i Schweiz redan före romarna. Rasen användes ofta som vallhundar men i och med ostindustrins expansion i Schweiz användes Berner sennenhundar ofta för att dra tunga vagnar lastade med mejeriprodukter. När St. Bernard-hundarna blev mer populära minskade populationen av Berner sennenhundar. De första uppfödarna dök upp någon gång mellan 1800- och 1900-talet. 1902 presenterades rasen för första gången under en utställning. Fem år senare har den första rasstandarden skapats.

Utseende

Berner sennenhundar är relativt muskulösa, massiva och solida hundar. De har en lång och glänsande päls, ibland lätt vågig, med stort huvud och stort nosparti som bildar en nästan perfekt 90 graders vinkel där den möter huvudet. Öronen sitter högt på huvudet, triangulära till formen och ligger platt mot huvudet. Berner sennenhundar har starka, muskulösa ben, deras svans och bakben är täckta av tjock päls.

Beteende

Berner sennenhundar är väluppfostrade och vänliga hundar. Yngre hundar av rasen kan vara lite impulsiva, men med åldern blir de väldigt lugna och samlade följeslagare. De tenderar att bli starkt knutna till sina ägare och tycker inte om att vara ensamma för länge. Hundar av denna ras är mycket intelligenta, lär sig snabbt och är alltid redo att arbeta. Berner sennenhundar är tålmodiga och förstående och bra med barn i alla åldrar. De kräver en hel del fysisk aktivitet. Får den inte utlopp för sin energi kan det leda till destruktivt beteende.

Behov

Unga Berner Sennenhundar är tunga och starka, skaffa din hund ett rejält halsband och ett koppel och slitstarka leksaker av anpassad storlek. Undvik mindre föremål, eftersom en stor hund lätt kan svälja eller kvävas av dem.

Daglig skötsel

En lång päls kräver borstning varje vecka och under fällningssäsongen kan det till och med bli nödvändigt med daglig borstning. Fokusera gärna på den långa pälsen på benen, svansen och öronen som lätt tovar sig. Ge din Berner senner ett bad när du kan ser, eller känner att den är smutsig. Smörj gärna trampdynorna med salva för att hålla dem mjuka och fina.

Perfekta produkter för Berner sennenhundar

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

999,00 kr

Optimal Giant, 12 kg | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Med tillsatt glukosamin för att stödja en optimal ledhälsa och rörlighet

699,00 kr

Opus Farm, 12 kg | Spannmålsfritt torrfoder med begränsade animaliska proteinkällor

Rik på animaliskt protein och fett för att stödjadin hunds aktiva livsstil

899,00 kr

Matskål S | I hållbart rostfritt stål

Perfekt matskål för dina husdjurs måltider

69,00 kr

Kägel, S | Bowlingsformad hundleksak i 100 % naturgummi

Med dess speciella design så blir den enkel att kasta och studsar bra

45,00 kr

Populär

Valp Maxi, 12 kg | Stödjer utvecklingsbehoven hos stora rashundvalpar.

Med glukosamin för att stödja optimal hälsa hos växande leder.

799,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.