Cane corso

Bedövning vakthund, kräver mycket uppmärksamhet

Cane corso är en italiensk ras av vakthundar i mastiff-typ. Hundar av denna ras brukar fungera som vakthund eller spårhund.

iconUrsprungsland: Italien
iconFCI-klassificering: Grupp II, avsnitt 2.1, blötdjur
iconTemperament: avlägsen, balanserad, lugn, sammansatt, lydig
iconFärg: svart, grå
iconVikt: Hane: 45–50 kg, Hona: 40–45 kg
iconHöjd: Hane: 62–70 cm, Hona: 58–66 cm
iconLivslängd: från 10 till 12 år

Cane Corso valpar

Cane corso är en intelligent hund som tycker om att arbeta med människor, men kan ibland vara lite envis. Cane corsos valpar plockar vanligtvis snabbt upp kommandon och knep, om de ser ett syfte med dem. När du tränar med din valp ska du vara konsekvent och strikt men inte hård. Valpar av denna ras reagerar bäst på roliga och utmanade träningspass som fylls med belöningar och lek under pauserna. När din valp associerar träning med rolig aktivitet ser du resultat mycket snabbare. Cane corso valpar behöver socialisering i tidig ålder, vilket kommer att förbättra deras beteende avsevärt både nu och ifrmtiden. Cane corso valpar ska aldrig pressas till sin fysiska gräns. För intensiv träning kan orsaka stress på dina valpar och leder till permanenta skador. Du kan stödja din valps leder med en god diet - Valp Maxi är en torr valpmat som är uttryckligen gjord för stora hundraser. Tillsatt glukosamin och kondroitin detta säkerställer friska leder och starka ben viktigt för den här typen av hundar.

Cane Corso näring

Som en stor och massiv hund med mycket tyngd kan Cane Corse uppleva problem med leder och ben. Med stora hundraser är det nödvändigt att komplettera kosten med glukosamin och kondroitin, vilket stöder din hunds osteoartikulära system. Välj en diet gjord för stora hundraser i åtanke, eftersom formlerna ger din valp näringsämnen som är nödvändiga för deras hälsa. Dessa formler ger din hund tillräckligt med kalorier, vitaminer och alla mineraler, för Cane Corse är det viktigt för hundens allmänna välbefinnande och att bibehålla en hälsosam vikt. Överdriven vikt kan lägga ytterligare problem på hundens leder, vilket kan leda till allvarliga problem eller skador. Ge inte för mycket mat till din hund utan att ge honom tillräckligt med fysisk aktivitet. Cane corso är en hundras som har tendens till att få gastrisk dilatation-volvulus – därför kan en s.k långsam matningsskål minska risken för magsproblem.

Rekomendationer för en vuxen Cane Corso:

Sensitive Digest Giant | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Sensitive Digest Giant är en glutenfri produkt med begränsade källor av animaliskt protein, lämplig för hundar som lider av allergier och/eller känsligt matsmältningssystem. Tillsatt kondroitin och glukosamin stödjer ledhälsa och foderkulorna är anpassade för tänderna hos stora och mycket stora raser.
hypo_allergenic
mobility
Rasstorlek:
Protein: 24.0% (73.5% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 14.0%
Kolla in den här

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av en Cane corso

Cane corso är en utmärkt vakthund. Alltid glad och villig att hjälpa, lojal mot sin ägare. De är jättebra familjehundar och passar ypperligt bra med barn. De kräver tidig socialisering, vilket kan hjälpa dem att bygga goda relationer med andra djur.

Ursprung

Cane corso som ras härstammar förmodligen från hundar som följde romarna i deras erövringar. Det fanns två typer av hundar av molossisk typ I en tyngre variant som användes i krig och dueller, och en en lättare variant som främst användes som herdhundar. Cane corso tros vara relaterad till den senare. Många omnämnanden av denna hundras finns i renässansens konst. I flera år var Cane Corso mycket populär i Italien. Efter kriget minskade rasens populäritet avsevärt,aveslprogrammet återupptogs så sent som på 1980-talet. Antonio Morsiani formulerade rasstandarden 1987. FCI erkände rasen officiellt 1996.

Utseende

Cane corso visas som atletiskt byggda hundar. Dessa hundar är muskulösa, med starka ben och bred hals. De har en kort men tjock päls som ligger helt platt mot huden och kräver därför inte omfattspeciellt mycket vård. Cane corso har ett fyrkantigt huvud och nosparti med typiska för molossiska hunda. Triangulärt formade öron sitter på sidan av det breda huvudet. Cane corso kan komma i en mängd olika pälsfärger, allt från svart, grafit, mörkgrå till gräddfärgade. Hundar av denna ras har vanligtvis en svart markering på nospartiet.

Beteende

Denna hundras knyts ofta starka band till sina ägare. Cane corso är mycket omhändertagande och tillgiven mot alla medlemmar i hushållet. De uppskattar tiden med sina ägare och gillar att delta i och vara en del av familjen, deltar gärna i uppgifter och aktiviteter. Cane corso är vanligtvis reservade mot främlingar och kan därför försöka skydda sina ägare om de känner att någon utgör ett hot. Hundar av denna ras är vanligtvis inte aggressiva, men bör inte provoceras då de kan bli fientliga. Tidig socialisering av Cane Corso förbättrar deras beteende och försåelse till andra djur avsevärt.

Krav

Cane corso hundar älskar människors sällskap och kräver mycket uppmärksamhet och tid. Cane corso kan vara lite utmanande ras att träna - dessa hundar behöver en konsekvent och stark lärare och tidig socialisering.

Daglig vård

Kort kappa av en käppkorso är lätt att ta hand om. Du kan borsta din hund en gång i veckan, men under pälsbytessäsongen kan du behöva göra daglig borstning för att ta bort död päls från hunden. Cane corsos päls samlar inte på sig så lätt smuts därförräcker det att efter en promenad eller utomhuslek att du bara torkar av din hund med en handduk eller en gummihandske. Du kan använda torrschampo för att fräscha upp hundens päls då och då. Bada endast när de blir särskilt smutsiga eller illaluktande. Ta hand om hundens naglar och klipp dem om de blir för långa. Du kan applicera en fuktgivande balsam om din hunds tassar blir torra. Kom alltid ihåg att kontrollera din hunds öron och ögon regelbundet.

Perfekta produkter för en Cane Corso

Optimal Giant, 12 kg | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Med tillsatt glukosamin för att stödja en optimal ledhälsa och rörlighet

699,00 kr

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

459,00 kr

39,90 kr

39,90 kr

Rep Boll, 1 st | Repleksak med en knuten boll

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

29,00 kr

Populär

55,00 kr

Boll, S | Studsande gummiboll

Rolig och hållbar leksak

45,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.