Cavalier King Charles Spaniel

Mycket tillgiven och ej aggressiv ras

Cavalier King Charles Spaniel klassificeras ofta som miniatyrer. Det är en fantastisk sällskapshund, fulla av energi och fria från tendenser till aggression.

icon

Ursprungsland:

Storbritannien
icon

FCI-klassificering:

Grupp IX, sektion 7, engelska miniatyrspaniels
icon

Karaktär:

sällskaplig, tillgiven, modig, tålmodig, lekfull
icon

Färg:

svart och beige, trefärgad, blenheim
icon

Vikt:

hane: 5,9 – 8,2 kg, tik: 5,9 – 8,2 kg
icon

Höjd:

Hane: 30 – 33 cm, Tik: 30 – 33 cm
icon

Livslängd:

9 till 14 år

Cavalier King Charles Spanielvalpar

Cavalier King Charles-valpar lär sig snabbt, så länge de tycker att träningen är rolig och du är mild, lugn och tålmodig nog att inte förvänta dig omedelbara resultat. En klicker kan vara ett bra hjälpmedel vid träning och du använder ljudet från klickern för att ge din hund en tydlig signal om den har gjort något bra. Efter klickljudet ger du alltid hunden en belöning, gärna ett snack eller en leksak. Cavalier King Charles-valpar har stor aptit, ju smaskigare godsaker desto mer motiverad blir valpen att lära. När du tränar din valp ska du vara tydlig och konsekvent, men mild och mjuk. Om din valp uppskattar träningspassen kan du snabbare förvänta dig att se resultat. Cavalier King Charles Spaniel är en liten hundras och du bör välja ett foder som lämpar sig för valpar av små hundraser. Valp Mini är ett perfekt val för din valp.

Cavalier King Charles Spaniel nutrition

Cavalierer är vanligtvis inte kräsna när det kommer till foder, vissa skulle till och med säga att de har stor aptit. Rasen anpassar sig lätt till nya levnadsförhållanden och en förändring i kost bör inte vara ett problem. Både våt- och torrfoder passar rasen. Kom ihåg att välja ett foder anpassat för din hunds ålder och storlek. Cavalier King Charles Spaniel är klassad som en liten hundras. Optimal Mini är ett helfoder för små hundar som förser din hund med alla nödvändiga näringsämnen, vitaminer och mineraler din hund behöver.

Rekommernderat för vuxna Cavalier King Charles Spaniels:

Valp Mini | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Valp Mini är ett recept med högt energiinnehåll och mindre foderkulor anpassade för små och mycket små rasers valpar. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
energy_plus
Rasstorlek:
Protein: 32.0% (84% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.5%
Kolla in den här

Beskrivning

Cavalier King Charles Spaniel är en mycket sällskaplig hund som sällan eller aldrig visar ett aggressivt beteende. Avlades till en början främst som fågelhundar, men blev senare en favorit som sällskapshund bland kungligheter över hela världen.

Ursprung

Även om Cavalier King Charles Spaniels för närvarande är kända för att vara fantastiska följeslagare, var deras ursprungshistoria lite annorlunda. Rasen föddes ursprungligen upp som jakthundar av engelska kungligheter. En röd och vit spaniel från Italien eller Malta tros vara stamfader till rasen. Denna speciella hund har korsats med österländska hundraser vilket resulterade i en hund som liknar Cavalier King Charles Spaniels nuvarande utseende. På 1500-talet blev rasen en typisk följeslagare till många adelskvinnor - under resor underhöll de inte bara damer utan bidrog också till att värma deras knän och händer. Bilder som liknar Cavalier King Charles Spaniel kan hittas i målningar av Rubens, Rembrandt och van Dycke.

Utseende

Cavalier King Charles Spaniel är en liten ras från miniatyrspaniel-gruppen. Rasen har en silkeslen päls, de har ett platt huvud med ett relativt kort nosparti och lite utstående ögon. Öronen på en Cavalier är långa, högt ansatta på huvudet och täckta med långa hårstrån. Cavalieren har en kort och ganska kompakt kropp med en rak rygg. Deras ganska korta ben är jämnstarka, och precis som deras öron är de täckta med långt hår. På svansen har Cavalier King Charles Spaniels tjocka hårstrån och själva svansen sitter aldrig ovanför rygglinjen.

Beteende

Cavalier King Charles Spaniel är en ras av mycket vänliga och sällskapliga hundar. De är en fantastisk familjehund, eftersom de tenderar att komma bra överens både med människor och andra djur. Inga tecken på aggression har någonsin rapporterats hos hundar av just denna ras. De är ganska energiska, alltid redo att spela. Kavaljerer är ganska känsliga hundar som bildar nära och starka band med sina ägare. De tycker inte om att lämnas ensamma under långa perioder. Om du tillbringar mycket tid hemifrån, ge din hund lite sällskap. Kavaljerer kommer bra överens med andra hundar, katter och även kaniner. Hundar av denna ras kan snabbt anpassa sig till nya platser eller situationer - om du reser mycket kan Cavalier bli en bra resekompis.

Behov

Cavaliers korta nosparti gör rasen mer benägen att bli överhetta. Under sommaren, när solen står som högst, kan det vara bra att undvika långa promenader. Planera gärna om din aktivitet och lektid till kvällen när det är lite svalare. Hundar med utstående ögon är mer benägna att få ögonskador, håll alltid ett öga på din hund när de leker med andra djur.

Daglig vård

Även om den dagliga vården av Cavalierer inte orsakar några problem för vare sig den vana eller ovana hundägaren bör du vara konsekvent. Cavaliers päls ska se naturlig ut, den är vanligtvis inte trimmad eller klippt. En Cavalier fäller inte mycket, du bör klara dig med att borsta igenom din hund en gång i veckan. Den längre pälsen på öronen och tassarna kan tova sig, var extra uppmärksam på de områdena när du borstar igenom din hund.

Perfekta produkter för Cavalier King Charles Spaniel

Sterilised Mini, 2 kg | Komplett foder med högt proteininnehåll för att främja en god kondition

Innehåller en optimal mängd L-karnitin för att öka fettomsättningen

169,00 kr

Senior Mini, 7 kg | Torrfoder med anpassat kaloriinnehåll för att hålla små seniorhundar i fin form

Med tillsatt taurin för att stödja en hälsosam hjärtfunktion

419,00 kr

Valp Mini, 2 kg | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Högt protein- och fettinnehåll för en optimal tillväxt

179,00 kr

179,00 kr

Mousse Schampo, 150 ml | Skumschampo med Aloe Vera som inte behöver sköljas ur

Vattenfritt pälsvårdsalternativ för hundar och katter

219,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Populär

Tass Plus, 40 ml | Tassvårdsprodukt med bivax

Ger bra skydd både under sommar och vinter

89,00 kr

Karda, L | Snygg karda med bambuhandtag

Premiumverktyg för en glänsande päls

109,00 kr

Borste, S | Dubbellborste med bambuhandtag

Premiumverktyg för glänsande och slät päls

139,00 kr

229,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.