Cocker Spaniel

Älskar att leka i vatten

Engelsk Cocker Spaniel är en ras av medelstora hundar som tillhör gruppen stötande, apporterande och vattenhundar.

icon

Ursprungsland:

Storbritannien
icon

FCI-klassificering:

Group VIII, Section 2, Retrievers
icon

Karaktär:

tillgiven, vänlig, lekfull, tillitsfull, lydig, tystlåten
icon

Färg:

svart, röd, gyllene, choklad, bränd svart, bränd brun
icon

Vikt:

Tik: 12–15 kg, Hane: 13–16 kg
icon

Höjd:

Tik: 36–41 cm, hane: 38–43 cm
icon

Förväntad livslängd:

12 till 15 år

Cocker Spaniel-valpar

Även om Cocker spanieln är en lekfull och sällskaplig hund kan rasen vara envis och valpträningen lite av en utmaning. Ha tålamod och ge inte upp om du först inte ser några resultat. Du behöver vara konsekvent men inte hård när du arbetar med en Cocker spaniel-valpar. Spaniels har en starkt utvecklad lust att behaga ägaren, vilket verkligen kommer väl till pass under träning. Kom ihåg att belöna din hund för korrekt utförda kommandon eller övningar. Beröm med ord och beröring och gärna ett snack. Bravo-snacks är perfekt för träning, dom kan lätt brytas till mindre bitar.

Cocker Spaniel näringslära

Cocker Spaniel är en ras med stor aptit, så att välja rätt foder borde inte vara ett problem. Både torr- och våtfoder fungerar utmärkt för en spaniel. Den stora aptiten kan resultera i övervikt och fetma, så övervaka din hunds foderintag och ge den inte för mycket foder. Hundraser kända för sin aptit bör aldrig ha fri tillgång till maten, utfodra i stället dagsransonen fördelat vid fasta tider två till tre gånger om dagen. Om du ger din valp eller vuxna hund godsaker mellan måltiderna, var uppmärksam på att det ska inräknas i dagsransonen.

Rekommenderat för vuxna Cocker spaniels:

Valp Plus | Komplett foder med psyllium och vegetabiliska fibrer för smidig matsmältning

Valp Plus är ett vetefritt recept som rekommenderas för valpar med känsliga matsmältningssystem och / eller glutenintolerans. Rik på vegetabiliska fibrer som cellulosa och psyllium för att stimulera tarmens rörlighet och hälsa. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
wheat_gluten_free
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (80% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Sensitive Optimal | Glutenfritt torrfoder för hundar tillverkat för att möta ett ökat energibehov

Sensitive Optimal är en glutenfri produkt som passar hundar med känsligt matsmältningssystem. Ett recept med högre energiinnehåll passar hundar med normala eller högre energikrav och kondroitin och glukosamin stödjer en sund ledhälsa.
gluten_free
energy_plus
Rasstorlek:
Protein: 26.0% (82% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 16.0%
Kolla in den här

Beskrivning

Cocker spaniel är en livlig och rolig ras, samtidigt är den mild och bildar ofta en nära relation med sin familj. Deras aktiva och intelligenta drag gör dem mottagliga för träning.

Ursprung

I slutet av 1500-talet blev spaniels populära på de brittiska öarna. Det var då som deras avel började med uppdelningen i hundar som arbetade på land och i vatten. Under årens lopp, i avelsgårdar, urskildes andra hundar avsedda för att jaga andra djur eller arbeta under andra förhållanden. Rasens närmaste stamfader är den svarta spanielen vid namn Obo, född 1879. Hundens ägare, James Farrow, registrerade namnet Obo som ett smeknamn. 1902 bildades rasklubben Cocker spaniel och beskrivningen av rasstandarden, som fortfarande gäller idag.

Utseende

Cocker spaniel har en harmonisk byggnad. Dess kroppsform är proportionell med en slät och silkeslen päls. Spaniels har ett fyrkantigt nosparti och långa öron med mycket päls. Den har mörka, fylliga och ögon som ofta överensstämma med pälsens färg. Hundar av denna ras har starka och kompakta kroppar, djupt bröst och raka, starka ben.

Beteende

Cocker spaniel är energiska hundar, en bra följeslagare för en aktiv ägare. Rasen är nyfiken, vågad och älskar att leka. De är mycket sällskapliga och älskar att spendera tid i sina ägares sällskap. De gillar att leka med barn, men kommer bäst överens med äldre barn. De bildar lätt band med andra hundar och djur. Spaniels är perfekta vakthundar, eftersom de reagerar på de minsta ljud. En Cocker spaniel kan snabbt anpassa sig till nya omgivningar eller rutiner.

Behov

Spaniels älskar att simma och tillbringar gärna tid i och runt vattnet. Håll ett öga på din hund när du är i närheten av vattendrag, speciellt de du fortfarande inte känner till. Kom ihåg att torka din hunds öron efter varje simtur eller bad – en varm och våt hörselgång är en perfekt miljö för bakterietillväxt som kan leda till infektioner.

Daglig vård

Coker spaniels fäller under vår och höst, och kräver vanligtvis daglig borstning. Efter fällning kan räcker det oftast att borsta din spaniel en gång i veckan. Glöm inte att borsta tassar oh armhålor där tovor lätt bildas. Spaniels kräver regelbunden trimning och pälsvård.

Perfekt produkter för Cocker spaniels

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

419,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Borste, S | Dubbellborste med bambuhandtag

Premiumverktyg för glänsande och slät päls

139,00 kr

Karda, L | Snygg karda med bambuhandtag

Premiumverktyg för en glänsande päls

109,00 kr

179,00 kr

Mousse Schampo, 150 ml | Skumschampo med Aloe Vera som inte behöver sköljas ur

Vattenfritt pälsvårdsalternativ för hundar och katter

219,00 kr

Populär

159,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.