Cocker Spaniel

Älskar att leka i vatten

Engelsk Cocker Spaniel är en ras av medelstora hundar som tillhör gruppen stötande, apporterande och vattenhundar.

icon

Ursprungsland:

Storbritannien
icon

FCI-klassificering:

Group VIII, Section 2, Retrievers
icon

Karaktär:

tillgiven, vänlig, lekfull, tillitsfull, lydig, tystlåten
icon

Färg:

svart, röd, gyllene, choklad, bränd svart, bränd brun
icon

Vikt:

Tik: 12–15 kg, Hane: 13–16 kg
icon

Höjd:

Tik: 36–41 cm, hane: 38–43 cm
icon

Förväntad livslängd:

12 till 15 år

Cocker Spaniel-valpar

Även om Cocker spanieln är en lekfull och sällskaplig hund kan rasen vara envis och valpträningen lite av en utmaning. Ha tålamod och ge inte upp om du först inte ser några resultat. Du behöver vara konsekvent men inte hård när du arbetar med en Cocker spaniel-valpar. Spaniels har en starkt utvecklad lust att behaga ägaren, vilket verkligen kommer väl till pass under träning. Kom ihåg att belöna din hund för korrekt utförda kommandon eller övningar. Beröm med ord och beröring och gärna ett snack. Bravo-snacks är perfekt för träning, dom kan lätt brytas till mindre bitar.

Cocker Spaniel näringslära

Cocker Spaniel är en ras med stor aptit, så att välja rätt foder borde inte vara ett problem. Både torr- och våtfoder fungerar utmärkt för en spaniel. Den stora aptiten kan resultera i övervikt och fetma, så övervaka din hunds foderintag och ge den inte för mycket foder. Hundraser kända för sin aptit bör aldrig ha fri tillgång till maten, utfodra i stället dagsransonen fördelat vid fasta tider två till tre gånger om dagen. Om du ger din valp eller vuxna hund godsaker mellan måltiderna, var uppmärksam på att det ska inräknas i dagsransonen.

Rekommenderat för vuxna Cocker spaniels:

Valp Plus | Komplett foder med psyllium och vegetabiliska fibrer för smidig matsmältning

Valp Plus är ett vetefritt recept som rekommenderas för valpar med känsliga matsmältningssystem och / eller glutenintolerans. Rik på vegetabiliska fibrer som cellulosa och psyllium för att stimulera tarmens rörlighet och hälsa. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
wheat_gluten_free
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (80% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Sensitive Optimal | Glutenfritt torrfoder för hundar tillverkat för att möta ett ökat energibehov

Sensitive Optimal är en glutenfri produkt som passar hundar med känsligt matsmältningssystem. Ett recept med högre energiinnehåll passar hundar med normala eller högre energikrav och kondroitin och glukosamin stödjer en sund ledhälsa.
gluten_free
energy_plus
Rasstorlek:
Protein: 26.0% (82% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 16.0%
Kolla in den här

Beskrivning

Cocker spaniel är en livlig och rolig ras, samtidigt är den mild och bildar ofta en nära relation med sin familj. Deras aktiva och intelligenta drag gör dem mottagliga för träning.

Ursprung

I slutet av 1500-talet blev spaniels populära på de brittiska öarna. Det var då som deras avel började med uppdelningen i hundar som arbetade på land och i vatten. Under årens lopp, i avelsgårdar, urskildes andra hundar avsedda för att jaga andra djur eller arbeta under andra förhållanden. Rasens närmaste stamfader är den svarta spanielen vid namn Obo, född 1879. Hundens ägare, James Farrow, registrerade namnet Obo som ett smeknamn. 1902 bildades rasklubben Cocker spaniel och beskrivningen av rasstandarden, som fortfarande gäller idag.

Utseende

Cocker spaniel har en harmonisk byggnad. Dess kroppsform är proportionell med en slät och silkeslen päls. Spaniels har ett fyrkantigt nosparti och långa öron med mycket päls. Den har mörka, fylliga och ögon som ofta överensstämma med pälsens färg. Hundar av denna ras har starka och kompakta kroppar, djupt bröst och raka, starka ben.

Beteende

Cocker spaniel är energiska hundar, en bra följeslagare för en aktiv ägare. Rasen är nyfiken, vågad och älskar att leka. De är mycket sällskapliga och älskar att spendera tid i sina ägares sällskap. De gillar att leka med barn, men kommer bäst överens med äldre barn. De bildar lätt band med andra hundar och djur. Spaniels är perfekta vakthundar, eftersom de reagerar på de minsta ljud. En Cocker spaniel kan snabbt anpassa sig till nya omgivningar eller rutiner.

Behov

Spaniels älskar att simma och tillbringar gärna tid i och runt vattnet. Håll ett öga på din hund när du är i närheten av vattendrag, speciellt de du fortfarande inte känner till. Kom ihåg att torka din hunds öron efter varje simtur eller bad – en varm och våt hörselgång är en perfekt miljö för bakterietillväxt som kan leda till infektioner.

Daglig vård

Coker spaniels fäller under vår och höst, och kräver vanligtvis daglig borstning. Efter fällning kan räcker det oftast att borsta din spaniel en gång i veckan. Glöm inte att borsta tassar oh armhålor där tovor lätt bildas. Spaniels kräver regelbunden trimning och pälsvård.

Perfekt produkter för Cocker spaniels

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

419,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Borste, S | Dubbellborste med bambuhandtag

Premiumverktyg för glänsande och slät päls

139,00 kr

Karda, L | Snygg karda med bambuhandtag

Premiumverktyg för en glänsande päls

109,00 kr

179,00 kr

Mousse Schampo, 150 ml | Skumschampo med Aloe Vera som inte behöver sköljas ur

Vattenfritt pälsvårdsalternativ för hundar och katter

219,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.