Engelsk Bulldog

Kärvänlig, lugn, och bra tillsammans med barn

Bulldog, ofta kallad British Bulldog eller English Bulldog, är en medelstor hund. Rasen är starkt förknippad med brittisk kultur och hunden är en universell symbol för mod och uthållighet.

iconUrsprungsland: England
iconFCI-klassificering: Grupp 2, avsnitt 2.1 Molossian: Mastiff-typ # 149
iconTemperament: Lättsam, uppsåtlig, vänlig, sällskaplig
iconFärger: enfärgad, enfärgad med svart mask eller svart nosparti, brindle, röd i olika nyanser, fawn, blekgult, vitt och vitt med någon av dessa färger
iconVikt: Tik: 18–23 kg, Hane: 23–25 kg
iconHöjd: Hona: 31–40 cm, Hane: 31–40 cm
iconLivslängd: 8 till 10 år

Engelsk Bulldog valpar

Bulldogens instinkt är att följa sin ledare, och som ägare behöver du klargöra att det är du som är ledaren så tidigt som möjligt. Lär din Bulldog redan som valp att umgås med andra djur och människor. Bulldogar älskar att tugga och mår bra av tuggleksaker av god kvalitet, tex Tuggben från Husses sortimentet. Det bidrar också till att hålla tänder och tandkött rent och friskt. Rasen har tendens att lätt gå upp i vikt och det är viktigt att hålla koll på hur mycket din hund äter. Den har dessutom en förhållandevis liten magsäck och dagsransonen foder kan med fördel delas upp på fler mindre måltider. Ge din hund ett foder som innehåller alla viktiga näringsämnen den behöver redan från start. Valp Plus är utmärkt valpfoder.

Engelsk Bulldog näringslära

Ett välbalanserat foder av god kvalité är viktigt för hundens hälsa och allmäntillstånd. Bulldogen är en storätare och kan lätt gå upp i vikt. Rasen mår bäst av två mindre måltider per dag i stället för en stor och var noga med portionsstorlekarna. För en vuxen Engelsk Bulldog rekommenderas Husse Optimal, ett foder för medelstora hundraser och för att tillfredsställa deras behov av att tugga rekommenderas våra tuggben Tugga.

Rekommenderat för vuxna Engelska Bulldogar:

Detaljerad beskrivning av Engelsk Bulldog

Bulldog är en medelstor hundras med ett uttryck lätt att känna igen med sina stora ögonbryn och skrynklig hud. Trots sitt ursprung som kamphund är hunden ett bra sällskap som lätt knyter starka band med sin familj, både vuxna och barn.

Ursprung

Den Engelska Bulldogen härstammar från 1600-talets England. Rasen användes för att hetsas och slåss mot tjurar, därav ”bull” i namnet och striderna mot tjurar gav Bulldogen dess karaktäristiska drag; den bastanta kroppen, det massiva huvudet och de starka käkarna. När kamp med tjurar förbjöds i England 1835, började man istället arrangera illegala kamper mot andra hundar och man började korsa Bulldogar med andra terrierhundar för att få fram en livligare och smidigare hund. 1886 erkändes Engelsk Bulldog av American Kennel Club och sedan dess är rasen en av de mer populära. Bulldog är officiell maskot för USAs marinkår och des är mycket stoltavöver sin maskot.

Utseende

Bulldog är en muskulös, rejäl hund med ett skrynkligt ansikte och en distinkt platt nos. Rasen har ett brett huvud med ett utpräglat underbett. Små öron som fälls inåt, ett sk. rosenöra. De har tjocka hudveck på ögonbrynen eller näsrulle på sin korta nos samt hängande läppar. Den har ett brett bröst, bred hållning och robusta ben, med en kort svans som är antingen är rak eller skruvad. Den har en slät och kort päls som kan vara röd, vit eller i en brun nyans.

Beteende

Bulldogens långa historia som kamphund har krävt mycket arbete av uppfödare för att helt eller delvis få bort den aggressivitet som rasen var känd för. Idag är Bulldogen snäll, modig och visar ett trevligt uppförande. Den är vänlig, tålmodig och tillgiven, men kan vara lite envis. Det är en bra familjehund som går bra ihop både med barn och andra husdjur. Bulldogar älskar att träna. Den är förtjust i tuggleksaker och dragkamp. Ge hunden ordentliga leksaker (Husse repleksaker är bra för dragkamp). Bulldogen är mestadels lugn och tycker om att koppla av tillsammans med sin ägare.

Behov

Med sitt mjuka sätt kan Bulldogen ibland verka lat. Den kräver måttlig träning för att hålla sig frisk och i form. En Bulldog ska inte tvingas till alltför ansträngande övningar eftersom den kan få svårt att andas vid för hård träning p g a sin platta nos. Rasen tycker inte om extremväder, svalka på sommaren och inte för kallt på vintern passar den bäst. Den blir lätt andfådd och snarkar ofta högt.

Daglig skötsel

Regelbunden rengöring är ett måste för din Bulldog, hudvecken bör undersökas varje dag för att förhindra infektioner och rengöras minst varannan dag med mild tvål och därefter torkas nogrannt. Om Bulldogen har en skruvad svans, kontrollera den regelbundet, rengör och applicera salva om så behövs. Borsta hunden två till tre gånger i veckan med en mjuk borste och bada den en till två gånger per månad så att pälsen håller sig frisk och fräsch. Torka Bulldogens hudveck nogrannt efter bad för att förhindra infektioner i vecken.

Perfekta produkter för Engelsk Bulldog

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

Opus Ocean, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder med en enda animalisk proteinkälla

Rikt på animaliskt protein och fett för att främja din hunds aktiva livsstil

219,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Schampo, 250 ml | Milt schampo med kokos och olivolja

Koncentrerad formula för glänsande och silkeslen päls

209,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

159,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.