Golden Retriever

Lugn, vänlig och alltid redo att arbeta

Golden Retriever är en medelstor hund som ursprungligen föddes upp för att hämta Änder och andra viltfåglar under jakten. Rasen "retriever" -namn hänvisar till dess förmåga att hämta fågeln när den är skjuten och bära tillbaka den utan att tugga sönder bytet tack vare sin mjuka bett.

iconUrsprungsland: Storbritannien, Skottland, England
iconFCI-klassificering: Grupp 8, avsnitt 1 Retrievers # 111
iconTemperament: Intelligent, pålitlig, snäll, vänlig, självsäker
iconFärger: Light Guldfärgad, gräddvit, mörk guldfärgad
iconVikt: Hona: 25–32 kg, Hane: 30–34 kg
iconHöjd: Kvinna: 51–56 cm, Hane: 56–61 cm
iconLivslängd: från 10 till 12 år

Golden Retriever valpar

Golden Retrievers har rykte om att vara en mycket samarbetsvillig ras och de flesta valparna är mycket lätta att träna. Denna ras kräver ingen strikt träning eftersom den svarar bäst på en positiv och uppmuntrande träningsstil. Tack vare sin intelligens och önskan att behaga ägaren kan de enkelt lära sig många knep och alla kommandon. Ge alltid din valp en hälsosam kost. Dessa valpar tenderar att växa ganska fort så det är nödvändigt att mata en diet som säkerställer korrekt utveckling. Bortsett från det har Golden Retrievers en tendens att utveckla höftdysplasi så mat som innehåller glukosamin och kondroitin som ger en sund ledstruktur och funktion rekommenderas. Valp Maxi är ett utmärkt val för medelstora och stora valpar.

Golden Retrievers näring

Golden Retriever, på samma sätt som Labrador Retriever, älskar att äta därför kan den här rasen lätt gå upp i vikt och bli överviktig. En välbalanserad kost och två måltider om dagen hjälper till att kontrollera din hunds vikt. Golden Retrievers har en del genetiska störningar och andra hälsoproblem, dom kan drabbas av cancer, hjärtsjukdomar och höftdysplasi. Att komplettera din hunds diet med tillsatt Taurin kan hjälpa till att stödja hjärtfunktionen, Lkarnitin stöder fettförbränning medan glukosamin och kondroitin säkerställer korrekt ledfunktion. Att komplettera din hunds kost med Artro Plus, ett tillskott som innehåller glukosamin och kondroitin tar hand om lederna. Prima Plus från Husse kommer att fungera utmärkt som Golden Retrievers huvuddiet.

Rekomendationer för en vuxen golden retriver:

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Optimal Giant | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Optimal Giant är lämplig för vuxna stora eller mycket stora raser med normala energibehov. Innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja friska leder och skelett. Foderkulornas storlek är anpassade för stora och mycket stora raser för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
mobility
taurine
Rasstorlek:
Protein: 23.5% (71% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 13.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Golden Retriever

Golden Retrievers är medelstora och starkt byggda hundar. Med sin höga träningsförmåga är do utmärkta som stöddjur till funktionshindrade personer, hjälphundar samt jakt, sök- och räddningshundar.

Genesis

Golden Retrievers historia började någonstans i mitten- slutet av 1800-talet. Scottish Gentry behövde en retrieverhund som kunde hämta vilt både från vatten och land. Från korsningen av befintliga retrievers med vattenspaniels kom den första kullen Golden Retrievers, de användes sedan i ytterligare avelsprogram som inkluderade Irish Setter, Bloodhound och mindre Newfoundland som skapat den Golden Retriever vi har idag.

Utseende

Golden Retriever är välbalanserad och kraftfull. Den har ett tjockt, välsvarvat munparti och ett brett triangelformat huvud, hängnde öron. Deras ansiktsuttryck är vänligt. Golden Retrievers har medellång, tät dubbelpäls med lite våg. Den inre pälsen ger denna hundras värme i kallt väder och håller dem svala på sommaren, medan den yttre pälsen stöter bort vatten och fukt. De vanligaste pälsfärgerna är vanligtvis gyllenebrun eller krämfärgade..

Beteende

Golden Retrievers är intelligenta och mycket lätttränade. De är alltid fokuserade på en sin uppgift vilket gör dem till en bra arbetshund. Denna ras älskar att arbeta och kommer inte att sluta förrän de kollapsar, därför är nödvändigt att du övervakar din hund för att förhindra överansträngning. Golden Retrievers är aktiva och älskar att ha kul. Med rätt mängd fysisk stimulering är denna ras en mycket lugn och tålmodig (även med barn) följeslagare, vilket gör dem till ett fantastiskt familjedjur. Golden Retrievers tros vara en av de tystaste raserna eftersom de sällan skäller dock under lek eller möte främlingar kan de ibland skälla. Den här rasen inger förtroende och är vänlig och mycket sällskaplig mot både med sin familj som mot främlingar p.g.a är inte en Golden ngon bra vakthund. Golden Retrievers är aktiva och instinktivt förtjusta i vatten och simning.

Krav

Golden Retrievers är från kategorin sporthundar och kräver därför konstant fysisk och mental träning för att vara lycklig och frisk. De måste ha minst en timmes ansträngning om dagen, hundarna älskar att hämta saker och bada men kan också agera följeslagare under vandring eller jogging. Golden Retrievers anses vara en av de mest vänliga hundraserna. De är angelägna att behaga ägaren och utföra uppgifter som kan användas, de behöver detta för sin egna mentala stimulans. Varje uppgift eller lek som kräver att de hämtar något är bra för att förhindra att din hunds och förhindra oönskad tuggning eller bitande.

Daglig vård

Två gånger om året en gång på våren och en gång till vintern kommer din Golden Retriever att gå igenom kraftigt tappning av päls och hår därför viktigt med frekvent borstning och ett bad minst en gång per månad som hjälper till att bli av med de oönskade döda hårstrån. Hela året runt kräver Golden Retrievers tjocka och långapäls borstning för att förhindra att den mattas I sin lystrer. Dessutom kan några av de längsta håren på baksidan av benen trassla och bästa sättet är då att klippa hundens päls kan förhindra att detta händer. Denna ras kan producera en obehaglig hundlukt, som kan åtgärdas med regelbunden badning. Var dock försiktig så att du inte tar bort de naturliga oljorna från pälsen.

Perfekta produkter för en golden retriver

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

999,00 kr

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

Prima Plus, 2 kg | Torrfoder med måttligt fett- och kaloriinnehåll

Med L-karnitin som hjälper till att metabolisera fetter

169,00 kr

419,00 kr

459,00 kr

Tugg Plus S, 10-pack | Dental tuggben som innehåller grönt te

Glutenfria och främjar en god tandhälsa för hundar

169,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Rep, S | Klassisk repleksak med benliknande form

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

19,00 kr

Frisbee, 1 st | Flygande frisbee

Perfekt för att leka apport med din hund

39,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.