Grand Danois

Den mest lugna av molossiska hundar

Grand Danois är den mest vänliga bland hundarna av molossisk typ. Denna ras behöver konstrant umgänge och kräver mycket uppmärksamhet. De ska aldrig kopplas i en position där de inte kan se sina ägare under en längre tid.

iconCountry of origin: Tyskland
iconFCI-klassificering: Grupp II, avsnitt 2.1, blötdjur
iconTemperament: lojal, självsäker, vänlig, kärleksfull, mild
iconVikt: Hane: 54–90 kg, Hona: 45–59 kg,
iconHöjd: Man: 76–86 cm, Kvinna: 71–81 cm
iconLivslängd: från 8 till 10 år

Grand Danois valpar

Grand Danois är väldigt smarta och du kan lära dessa valpar praktiskt taget vad som helst. I träning med en Grand Danois är bandet till sin ägare en avgörande roll om valpen känner sig knuten till sin ägare blir de mer motiverade till att samarbeta. Glöm inte att motivera och regelbundet ge beröm, gärna med godis det kan uppmuntra även de mest reserverade valparna. Var konsekvent och ha tålamod och belöna alltid alla framsteg. Grand Danois valpar kräver tidig socialisering som lär dem hur de ska bete sig runt andra djur. Under det första året genomgår valparna en fas med snabba fysiska förändringar därför är det extra viktigt med en hälsosam kost under den här processen. Valp Maxi är en komplett foder för valpar I kategorin stora och raser, hundarna behlver en kost berikad med glukosamin och kondroitin vilket finns I Valp Maxi, detta foder kommer att vara perfekt för din stora valp.

Grand Danois näring

Grand Danois är en ras som har tendes till att fås.k gastrisk dilatation-volvulus, så de bör alltid äta sina måltider i fred och bör aldrig träna direkt efter en måltid. Stora hundraser hamnar lätt I detta tillstånd så en diet med tillsatt glukosamin och kondroitin kan ge din hunds leder ett välbehövligt stöd. Välj en diet som är utformad för stora hundraser för din Grand Danois en sådan diet ger din hund tillräckligt med energi och alla nödvändiga näringsämnen. Grand Danois tillhör inte det mest långlivade hundraserna och de brukar börja åldras snabbare än andra hundraser. Man uppskattar att Grand Danois blir geriatriska vid 7 års ålder vid det tillfället rekommenderas det att ändra din hunds kost till ett foder som riktar in sig till äldre hundar. Viktigt med minskad mängd fett I maten och detta kommer att göra vikthanteringen mycket enklare, kom ihåg att varje hund är unik och faktiska energibehov hos din hund beror på energinivåerna deras livsstil och levnadsförhållanden.

Rekomendationer för en vuxen grand danios:

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Optimal Giant | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Optimal Giant är lämplig för vuxna stora eller mycket stora raser med normala energibehov. Innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja friska leder och skelett. Foderkulornas storlek är anpassade för stora och mycket stora raser för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
mobility
taurine
Rasstorlek:
Protein: 23.5% (71% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 13.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Grand Danois

Även om Grand Danois är en fantastisk vakthund, bör du aldrig hålla denna ras borta från deras ägare en längre tid. Grand Danois är mycket sällskapliga och tillbringar gärna hela dagen med sina ägare.

Ursprung

På 1500-talet importerades hundar från många europeiska länder med fokus på långbenta hundar från England. Man fick till en korsning mellan en engelsk mastiff och en irländsk varghund då hade hundar inte status som ras eller ens ett specifikt namn, utan bara termen "engelsk hund". På detta sätt blev den engelska termen "hund" populär också i Tyskland och Frankrike. I början av 1600-talet född man upp långbenta molosser senare under artonhundratalet hade stamfadern till Grand Danois kommit fram dock med flera olika namn, det var först när tyska uppfödare som samtidigt ville betona sin roll i rasens utveckling som rasen fick sitt officiella namn Grand Danois, rasen utsågs officiellt 1888.

Utseende

Det mest franträdande kännetecknet för en Grand Danois är dess storlek, vuxna hundar kan kan nå en mankhöjd på 90 cm och väga upp till 90 kg. Dessa massiva hundar har långa ben och magra men robusta kroppar. Huvudet är långsträckt och ganska smalt, munnen är rektangulär med en synlig fluga och breda käkar. Stora öron som sitter högt på huvudet. Hundar av denna ras har mycket kort päls som ligger helt platt och skapar en silkeslen och blank päls. Grand Danois kommer vanligtvis i svart, gult eller gråblått den sista kan ha hudfärgad näsa men I alla andra pälsfärger är Grand Danois 's näsa svart.

Beteende

Grand Danois är vänliga och knyter starka band till sina ägare. De tycker inte om att vara ensamma. Även om de är massiva i storlek är Grand Danois väldigt kärvänliga och lugna. De vet hur man beter sig kring mindre djur och barn dock bör man alltid hålla ett öga på dem för de kan orsaka skada genom att bara vifta med sin starka svans. Grand Danois är tålmodig och tappar inte så lätt humöret men var försiktig du bör aldrig testa din hunds gränser. Grand Danois kan upplevas reserverad mot främlingar så de är väldigt bra vakthundar.

Krav

Grand Danois når full mognad omkring 3 år. Fram tills dess trots att de är enorma fungerar de som en energisk valp och kan ibland glömma hur starka de verkligen är de kan skada sig själva under lek och spel så var extra uppmärksam. Denna ras kan ofta få problem med ögon och öron håll därför noga koll för att förhindra infektioner.

Daglig vård

Grand Danois 's päls är lätt att ta hand om, om det blir smutsig kan du bara torka av din hund med en handduk eller gummihandske. Dess korta kappa kan borstas en gång i veckan utan problem under pälsbytet ska du borsta din hund oftare. Grand Danois tycker om långa promenader men kom ihåg att återfukta tåkuddarna efteråt, viktigt att hålla hundens ögon och öron rena för att förebygga och förhindra inflammation.

Perfekta produkter för en grand danios

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

999,00 kr

459,00 kr

39,90 kr

39,90 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Tugg Plus S, 10-pack | Dental tuggben som innehåller grönt te

Glutenfria och främjar en god tandhälsa för hundar

169,00 kr

Populär

159,00 kr

Populär

55,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.