Labrador Retriever

Nyfiken och snäll och med stor aptit

Labrador Retriever är en medelstor hundras som är en av de mest populära raserna internationellt. I många länder är Labrador (även kallad Lab) en hundras för som används för att stötta och hjälpa funktionshindrade människor I dagliga livet.

iconUrsprungsland: Storbritannien och Kanada
iconFCI-klassificering: Grupp 8, avsnitt 1 Retrievers # 122
iconTemperament: Intelligent, snäll, smidig, jämn I humöret, utåtriktad, tillitsfull, vänlig
iconFärger: Svart, Choklad, Gul
iconVikt: Hane: 29–36 kg, Hona: 25–32 kg
iconHöjd: Hane: 57–62 cm, Hona: 55–60 cm
iconLivslängd: från 10 till 14 år

Labrador Retriever valpar

Även om en Labrador Retriever är känd för sin godhet och intelligens, är det viktigt att socialisera dina valpar tidigt och ordentligt för att de ska växa upp och förstå hur de ska bemöta och vara mot människor såväl som andra djur. Som ras är Labrador Retrievers nyfikna och utforskande de älskar att följa med sina ägare, är vänliga och bra mot andra djur. De kan helt plötsligt dra iväg utan ägarens sällska, så det rekommenderas att hålla ett öga på dom särskilt när dom är valpar så dom utforskar sin omgivning. Labradorer är både entusiastiska och energiska och bör därför sättas i träning så snart som möjligt för att förhindra att de drar I kopplet viktigt för framtiden. Det finns en risk att vuxna hundar lider av höft- och armbågsdysplasi även om det inte är så vanligt som hos andra raser. Labradorer är också benägna att få knäproblem att ge en hälsosam kost företrädesvis innehållande en korrekt balans mellan glukosamin och kondroitin kan vara väldigt fördelaktigt (Valp Maxi från Husse-serien är ett mycket alternativ att mata Labrador Retriever-valpar med). Eftersom labradorer gillar att äta måste du motionera dom regelbundet och se till att de inte blir stillasittande, allt för att förhindra fetma.

Labrador Retrievers näring

Labradoren har stor aptit vilket gör att den hundrasen är den som har mest problem med övervikt. Ordentlig med träning i kombination med en välbalanserad diet minskar risken för att din Labrador blir överviktig. Labradorer, särskilt när de är äldre kan bli lite lat vilket resulterar i att de inte får tillräckligt med motion. Rekommendationen är att mata med en lågenergidiet (helst under 10% fett) men som är rik på fiber. Äldre och överviktiga Labradorer lider ofta av artros Optimal Light från Husse-serien är ett perfekt val i så fall, tillsatsen av glukosamin och kondroitin i den specifika torra maten säkerställer korrekt ledförhållande och motverkar övervikt.

Rekomendationer för en vuxen labrador retriver:

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Sensitive Digest Giant | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Sensitive Digest Giant är en glutenfri produkt med begränsade källor av animaliskt protein, lämplig för hundar som lider av allergier och/eller känsligt matsmältningssystem. Tillsatt kondroitin och glukosamin stödjer ledhälsa och foderkulorna är anpassade för tänderna hos stora och mycket stora raser.
hypo_allergenic
mobility
Rasstorlek:
Protein: 24.0% (73.5% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 14.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Labrador Retriever

Labrador är en medelstor hundras, eftersom labradorer som hundras har lätt att bli överviktig bör den typiska vikten för hanhundar vara cirka 29–36 kg och för honhundar 25–32 kg.

Genesis

Labrador Retrievers sågs för första gångenomkring 1830-talet när det fördes till Storbritannien på ett handelsfartyg från Kanada. Under de första åren förväxlades ofta Labrador med Newfoundland men 1870 blev namnet Labrador Retriever allmänt känt i England. Det första registrerade fallet av att gul Labrador går tillbaka till 1899. År 1938 blev svart Labrador Retriever den första hunden i historien som kom med på omslaget till Life Magazine.

Utseende

Även om det finns en stor variation bland labradorer, har rasen några typiska egenskaper. Labrador Retrievers är byggda proportionellt och bör vara lika långa från manken till svansens botten som från marken till manken. Labradorens päls är tät, kort och vattentät vilket gör det möjligt för den att simma även i kallt vatten. Färger som är accepterade för denna ras är gul, chokladfärgad och svart. Öronen ska hänga ner på huvudet och ögonbrynen ska vara markerade. En Labradors kropp är I normal fall muskulös.

Beteende

Labradoren beskrivs som snäll, utåtriktad och vänliga, eftersom de har ett jämnt och lugnt temperament är de en bra familjehund, rasen pssar både kring barn och andra djur. Labradorer är mycket entusiastiska och fulla av energi, som ras är dom väldigt nyfikna och älskar att utforska saker, de älskar att spåra och söka efter saker, människor eller djur. Labradoren anses vara en av de smartaste hundarna - deras intelligens kräver mycket stimulering annars blir den lätt uttråkad, Labradoren är en bra arbetshund och paasar ypperligt inom jakt, terapi eller som assistanshund.

Krav

Labradoren älskar mat och bör därför stå på en hälsosam kost samt viktigt med en rejäl dos träning för att bibehålla rätt vikt. Denna ras har tendens till att få armbågs- och höftdysplasi men är inte lika vanligt som hos andra raser. Gemensamma kosttillskott (Husse Artro Plus) eller mat som innehåller kondroitin och glukosamin rekommenderas för att upprätthålla god hälsa.

Daglig vård

En hälsosam balanserad diet och rätt träning är nyckeln för denna ras för att förhindra fetma. Labradorens päls kräver inte regelbunden borstning men viktigt att man sköter och borstar den med jämna mellanrum. Under pälsbyte säsongen rekommenderas att borsta bort döda hår ur pälsen. Labradorer har en naturligt fet päls som hjälper dem att hålla sig varma under vintern eller om de tex simmar i kallt vatten. P.g.a sin feta päls bör dom inte tvättas och badas för ofta utan bara om hunden är särskilt smutsig eller max 3 till 4 gånger om året. Labradorens hängande öron kan samla mycket fukt vilket kan leda till infektioner, frekventa öronkontroller rekommenderas (särskilt efter simning).

Perfekta produkter för en labrador retriver

Populär

Sensitive Digest, 2 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

189,00 kr

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

419,00 kr

799,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Tugg Plus S, 10-pack | Dental tuggben som innehåller grönt te

Glutenfria och främjar en god tandhälsa för hundar

169,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.