Pudel

En stolt hund lockig päls som underhåller sin omgivning

Pudlar finns i tre olika storlekar; storpudel, mellanpudel och dvärgpudel. Pudeln har långt lockigt hår och fäller inte, vilket gör att rasen kan fungera för vissa allergiska personer.

iconUrsprungsland: Tyskland, Frankrike
iconFCI-klassificering: Grupp 9, avsnitt 2 Pudel # 172
iconTemperament: Intelligent, alert, aktiv, trogen, instinktiv, träningsbar
iconFärger: Svart, Vit, Kräm, Sabel, Svart & Vit, Blå, Grå, Silver, Brun, Röd, Aprikos
iconVikt: Tik : 18–23 kg, Hane: 23–25 kg
iconHöjd: Dvärgpudel 24 - 28 cm, Mellanpudel: 28 - 35 cm, Storpudel: 45 - 60 cm
iconLivslängd: från 12 till 15 år

Pudelvalpar

Pudeln anses vara en av de mest intelligenta hundraserna och svarar mycket bra på träning. Denna högenergiska hund behöver regelbunden fysisk och mental träning. Trots sin intelligens kan pudeln ibland ha problem att umgås med andra djur och människor. En nyttig lärdom för din pudel är att umgås med andra hundar redan från tidig ålder. Både pudelns päls och klor växer fort och kräver regelbunden skötsel. Vänj hunden tidigt vid att få klorna klippta och att bli kammad. För dvärgpudelvalpar är det bäst med ett foder för små hundar, Valp Mini från Husse är ett bra val medan det för mellanpudel och storpudel är bättre med Husses Valpfoder.

Pudelns näringslära

Pudeln kan vara väldigt känslig, inte minst vad gäller foder. Välj ett högkvalitativt foder tillverkat av naturliga råvaror. Rasen kan visa tecken på matintolerans eller överkänslighet särskilt mot foder som innehåller gluten och ett byte till glutenfritt foder utvecklat för känsliga magar kan vara bra för hunden. Optimal Sensitive med ris och kyckling är ett utmärkt val för din pudel. Kom ihåg att introducera det nya fodret gradvis och blanda nytt foder med den nuvarande för en smidig övergång. Om din hund visar tecken på matintolerans eller överkänslighet trots att du bytt till ett glutenfritt foder bör en eliminationsdiet införas. Det innebär att hunden får ett nytt foder med ett annat protein och kolhydrater under 12 veckor för att se om symtomen avtar eller försvinner. Digest med lamm och ris från Husse är en bra grund för en eliminationsdiet förutsatt att hunden ätit ett annat protein tidigare. Pudlar får lätt tarmvred, det uppstår vid en vridning av magen då gaser samlas i magen och orsakar tarmvredet. Risken för tarmvred ökar om hunden äter för fort. Använd en Slow eating bowl från Husse för att förhindra att hunden äter för glupskt.

Rekomendationer för en vuxen pudel:

Sensitive Ocean Care | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Ocean Care är en glutenfri produkt som passar hundar som lider av allergier och/eller känsligt matsmältningssystem. Innehåller laxprotein, känt för att utlösa färre allergier, som enda animaliskt protein.
gluten_free
mono_protein
Rasstorlek: ,
Protein: 24.0% (75% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 14.0%
Kolla in den här

Sensitive Digest | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor

Sensitive Digest är en glutenfri produkt med begränsade källor av animaliskt protein, lämplig för hundar som lider av allergier och / eller känsliga matsmältningssystem. Lammprotein, känt för att utlösa mindre allergier, är enda däggdjursproteinkälla i receptet.
gluten_free
hypo_allergenic
Rasstorlek: ,
Protein: 23.0% (72.5% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 14.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av pudel

Pudeln finns i tre storlekar från små, medel till stor hund. Deras långa lockiga päls fäller inte och växer relativt fort. Pudeln är Frankrikes nationalhund.

Ursprung

Pudeln härstammar från Tyskland, även om fransmännen är av en annan uppfattning, och användes av tyskarna vid andjakt. Pudeln har lockig päls som skyddar vid olika väderförhållanden, den anses vara exceptionellt bra som retrieverhund och den typiska klippning många pudlar har hade den av en anledning. Jägarna behövde smidiga hundar både på land och vatten och rakade hundens ben, nacke och svans för minimalt motstånd i vatten och trånga buskage. De behöll pudeln lockiga päls på höfter, bröst och leder som skydd mot kyla på hundens vitala kroppsdelar. Med sitt utseende blev pudeln ett självklart val för många adelsmän i Frankrike och senare i hela Europa. Rasens okonventionella utseende och höga träningskapacitet gjorde den till en fantastisk underhållare, vilket i sin tur ledde till att pudeln blev populär som cirkushund.

Utseende

Pudeln är välproportionerlig med en tät och lockig päls som inte fäller och finns i många olika färger. Rasen har ett långt och smalt huvud med vackert nosparti, mörka ovala ögon och öron som viks nedåt mot huvudet.

Beteende

Pudeln är mycket intelligent, den är smidig, energisk, smart och graciös, tycker om att träna och är en fantastisk sporthund. Rasen utmärker sig inom många olika hundsporter som agility, spårning och lydnad. En typisk pudel är initialt lite reserverad mot främlingar men blir snabbt vän sitt nya umgänge. Pudeln är inte revirtänkande eller aggressiv. En välskött pudel är trofast och tillgiven, om hunden ser sin ägare i fara kommer den garanterat till undsättning. Sammanfattningsvis är pudeln en älskvärd hund.

Behov

Som varande mycket intelligenta och energiska hundar kräver pudeln både fysisk och mental träning för att må bra. Rasen tycker om att hålla i gång och vara aktiv. Den är ivrig och deltar gärna i alla former av träning. Med anor som andhund är den särskilt förtjust i att simma och är en mycket god simmare. Som den jakthund den är, kommer den mer än gärna att leka apport med pinnar eller bollar och leken är en utmärkt fysisk och mental träning så ge din hund ofta tillfälle till det så ofta du kan.

Daglig skötsel

Med sin långa och ständigt växande päls behöver en pudel borstas dagligen för att pälsen inte ska mattas av. Det är viktigt att borsta ordentligt hela vägen ned till roten. Om inte så blir håret lätt tovigt vid basen och måste rakas av nära huden för att bli av med trasslet. Förutom regelbunden borstning är det viktigt att kontinuerligt trimma och bada din hund, minst var fjärde till var sjätte vecka. Du behöver vara beredd på att skötseln av din pudels päls tar tid i anspråkl.

Perfekta produkter för pudlar

Populär

Sensitive Digest, 2 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

189,00 kr

Valp Plus, 2 kg | Komplett foder med psyllium och vegetabiliska fibrer för smidig matsmältning

Med vitaminer, mineraler och antioxidanter för ett hälsosamt immunförsvar

179,00 kr

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

Sensitive Optimal, 12.5 kg | Glutenfritt torrfoder för hundar tillverkat för att möta ett ökat energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassa

879,00 kr

Sterilised, 12 kg | Komplett näring med högt protein för att bibehålla en hälsosam kondition

With moderate calorie cInnehåller en optimal mängd L-karnitin för att öka fettomsättningenontent to help limit excess weight gain

759,00 kr

39,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.