Kattunge hemma - Bra start med Husse

Allt du behöver veta som ny kattägare. Lär dig grunderna för kattungars näringslära, hälsa och träning.

Du har fattat ett stort beslut och det är dags för din lurviga vän att flytta hem. Nu börjar det viktigaste skedet i din kattunges liv. Nu måste du förbereda dig för det viktigaste skedet av din katts utveckling. Under deras första år upplever kattungar snabb tillväxt, både fysisk och mental. Den tid du lägger på träning och skötsel av din kattunge kommer att återspeglas genom dess fysiska form och beteende under de kommande åren.

Rekommenderas för kattungar:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Tuna Recipe | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

En välsmakande mousse i buljong med vild tonfisk och torkad bonito.
water_intake
grain_free
Protein: 8.48%
Fetthalt: 1.38%
Kolla in den här

Första tiden i sitt nya hem

När det är dags för din nya kattunge att flytta hem, se till att du har allt förberett. Den första tiden i en ny miljö är vanligtvis stressande för en kattunge, så se till att den får en stund att utforska på sina egna villkor. Till att börja med kan du placera honom i ett specifikt rum - mindre utrymmen är mycket mindre skrämmande, och han kan bli bekväm snabbare. Informera din familj i förväg, särskilt barnen, att kattungar behöver lugn och ro i början innan de känner sig hemmastadda..
Ta reda på mer om:

Kattungar näringslära

Kattungar går igenom en snabb tillväxtfas mellan den 2 - 6 månaders ålder. Det första året är en tid av stora fysiska förändringar. En välbalanserad kost är en grund för korrekt tillväxt av kattungar efter avvänjning. Energibehovet hos kattungar är mycket högre än hos vuxna katter, men den dagliga foderransonen bör delas upp i många mindre måltider. Om du utfodrar din kattunge med ett våtfoder, lämna inte skålen med foder framme längre än 30 minuter. Våtfoder till kattungar tenderar att förstöras ganska snabbt vid rumstemperatur, så om din kattunge inte vill äta, ställ skålen i kylen och ställ fram den igen efter några minuter. Din kattunge kommer att bli hungrig så småningom och äta sin måltid.
Ta reda på mer om:

Kattungars utveckling

Under det första året av sitt liv går kattungarna igenom en fas av intensiv fysisk och mental tillväxt. Lek och träna med din kattunge, det är ett utmärkt sätt att stärka bandet mellan dig och din katt och en investering i en känslomässigt stabil katt som vuxen. Från första dagarna är det nödvändigt att lära din kattunge hur den förväntas bete sig hemma, mot andra djur och familjemedlemmar.
Ta reda på mer om:

Hälsa och daglig vård

Vänj din kattunge att bli hanterad: kontrollera tänder, tassar, klor och undersök öronen. Det kommer att leda till att din katt även i vuxen ålder kommer att känna sig bekväm med att du hanterar den. Kontrollera att ögonen är rena och fria från smuts, var och att de inte är irriterade. Det är viktigt att regelbundet kontrollera och rengöra öronen, hörselgången ska vara torr. Håll också ett öga på kattens vikt och kroppstemperatur för att upptäcka eventuella avvikelser från normen så snart som möjligt.
Ta reda på mer om:

Andra produkter för kattungar:

179,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.