Kattunge hemma - Bra start med Husse

Allt du behöver veta som ny kattägare. Lär dig grunderna för kattungars näringslära, hälsa och träning.

Du har fattat ett stort beslut och det är dags för din lurviga vän att flytta hem. Nu börjar det viktigaste skedet i din kattunges liv. Nu måste du förbereda dig för det viktigaste skedet av din katts utveckling. Under deras första år upplever kattungar snabb tillväxt, både fysisk och mental. Den tid du lägger på träning och skötsel av din kattunge kommer att återspeglas genom dess fysiska form och beteende under de kommande åren.

Rekommenderas för kattungar:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Tuna Recipe | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

En välsmakande mousse i buljong med vild tonfisk och torkad bonito.
water_intake
grain_free
Protein: 8%
Fetthalt: 1%
Kolla in den här

Första tiden i sitt nya hem

När det är dags för din nya kattunge att flytta hem, se till att du har allt förberett. Den första tiden i en ny miljö är vanligtvis stressande för en kattunge, så se till att den får en stund att utforska på sina egna villkor. Till att börja med kan du placera honom i ett specifikt rum - mindre utrymmen är mycket mindre skrämmande, och han kan bli bekväm snabbare. Informera din familj i förväg, särskilt barnen, att kattungar behöver lugn och ro i början innan de känner sig hemmastadda..
Ta reda på mer om:

Kattungar näringslära

Kattungar går igenom en snabb tillväxtfas mellan den 2 - 6 månaders ålder. Det första året är en tid av stora fysiska förändringar. En välbalanserad kost är en grund för korrekt tillväxt av kattungar efter avvänjning. Energibehovet hos kattungar är mycket högre än hos vuxna katter, men den dagliga foderransonen bör delas upp i många mindre måltider. Om du utfodrar din kattunge med ett våtfoder, lämna inte skålen med foder framme längre än 30 minuter. Våtfoder till kattungar tenderar att förstöras ganska snabbt vid rumstemperatur, så om din kattunge inte vill äta, ställ skålen i kylen och ställ fram den igen efter några minuter. Din kattunge kommer att bli hungrig så småningom och äta sin måltid.
Ta reda på mer om:

Kattungars utveckling

Under det första året av sitt liv går kattungarna igenom en fas av intensiv fysisk och mental tillväxt. Lek och träna med din kattunge, det är ett utmärkt sätt att stärka bandet mellan dig och din katt och en investering i en känslomässigt stabil katt som vuxen. Från första dagarna är det nödvändigt att lära din kattunge hur den förväntas bete sig hemma, mot andra djur och familjemedlemmar.
Ta reda på mer om:

Hälsa och daglig vård

Vänj din kattunge att bli hanterad: kontrollera tänder, tassar, klor och undersök öronen. Det kommer att leda till att din katt även i vuxen ålder kommer att känna sig bekväm med att du hanterar den. Kontrollera att ögonen är rena och fria från smuts, var och att de inte är irriterade. Det är viktigt att regelbundet kontrollera och rengöra öronen, hörselgången ska vara torr. Håll också ett öga på kattens vikt och kroppstemperatur för att upptäcka eventuella avvikelser från normen så snart som möjligt.
Ta reda på mer om:

Andra produkter för kattungar:

179,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.