Kattungars utveckling

Kattungar

Under kattungens första lenadsår går den igenom en fas av snabba förändringar, såväl fysiska som mentala. Under den perioden är det viktigt att ni stärker er relation och skapar ett starkt band mellan er. Det är en bra investering för en känslomässigt stabil och väluppfostrad katt. Lär din katt redan från början hur den ska bete sig hemma, runt andra djur och bland människor.

Använda kattlådan

Att lära sig använda, och hitta till, kattlådan är bland det första en kattung behöver lära sig i sitt nya hem. Katter är generellt väldigt renliga av sig och de har dessutom en medfödd instinkt att gömma sin avföring. Vilda katter gör det för att dölja sin doft. Katter från seriösa uppfödare har redan grundtränats och bör inte ha problem att vänja sig vid det nya hemmets kattlåda, men för att underlätta kan det vara bra att använda ett liknande strö som uppfödaren och undvika en kattsand med parfymerad doft. Katter har ett väl utvecklat luktsinne och alltför starka dofter avskräcker katten från att använda kattlådan. När kattungen kommer hem, visa den direkt var kattlådan finns. Du kan till och med försiktigt prova att sätta ner kattungen i lådan. När den sen använder kattlådan, beröm den rikligt. Kattungar behöver oftast gå på lådan när den har ätit och/eller när den vaknar efter en tupplur.

Undvik till att börja med parfymerat kattströ

Rekommenderat för kattungar:

Eco Strö | 100 % naturlig och biologiskt nedbrytbar kattsand, gjord av svensk tall

100% naturligt kattströ tillverkat av gran- och tallspån från svenska skogar.
high_absorbancy
biodegradable
Kolla in den här

Kattströ Röd

En 100% naturlig, dammfri klumpig kattströ av grå bentonit utan tillsats av dofter.
super_clumping
dust_free
Kolla in den här

Hur du förstår din katt

Katter har en mängd olika uttryck som de använder för att kommunicera med varandra och med oss människor. De jamar, spinner eller fräser och samtidigt med ett relativt komplext kroppsspråk. En katts humör och sinnesstämning kan avläsas på svansföringen och hur den rör sina öron. Du lär dig hur genom att observera din katt, hur den reagerar på omgivningen och ditt beteende när den är nyfiken och intresserad likväl som när den blir rädd eller känner obehag inför något. Kom ihåg att du inte är ensam i inlärningsprocessen, din katt försöker, precis som du, förstå dig och ditt beteende och försöker skapa en bra relation mellan er.

Observera hur din katt reagerar i olika miljöer och ditt beteende.

Lämna en kattunge ensam hemma

När din kattunge flyttar hem till dig har den precis separerats från sin mamma och syskon och nu behöver den hitta tryggheten igen hemma hos sin nya familj. Ibland måste man lämna sin katt ensam hemma och det kan vara bra att börja träna när den är liten, men när du börjar bör du bara lämna den mycket korta stunder. Till att börja med räcker det med att bara lämna rummet en stund, för att sedan gradvis uttöka tiden du är borta. Lek med din kattunge en liten stund innan du går så har den blivit av med lite energi och det blir enklare för den att slappna av. En trött kattunge går med största sannolikhet och lägger sig och sover när du går. Lämna gärna några favoritleksaker framme, eller sätt på en TV eller radio på låg volym.

Övriga produkter för kattungar:

Populär

Krypin, 1 st | Katthus för att hålla din katt varm och mysig

Med en unik design för premium komfort - passar både till hund och katt

349,00 kr

Knut, 1 st | En modern kattbädd / klösbräda tillverkad i värmande miljövänlig wellpapp.

En miljövänlig produkt gjord av återvinningsbar kartong

359,00 kr

Aktivitetsleksak

For a fun & engaging playtime

105,10 kr

29,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.