Enkla trick att lära din katt

KattSkoj

Många tror att det inte går att lära katter att göra tricks. Men det går. Vad som behövs är en god portion tålamod, gott om tid och rätt teknik. Gör du allt rätt kommer katten att lära sig konster som imponerar på vänner och bekanta.

Hur förbereder du dig för träningen

Katter är sparsamma med sin uppmärksamhet och tappar snabbt intresset för att göra det du ber om. Träningspassen ska därför hållas korta men med hög frekvens. Och det viktigaste av allt, belöna med godis när katten gör rätt. Att använda en klicker tillsammans med belöningsgodis när katten gör rätt är det bästa sättet att lära din katt nya trick. Varje önskat beteende ska följas av ett klick och en belöning. Tålamod är en förutsättning för att du ska lyckas, det gäller särskilt äldre katter som tar lite längre på sig än yngre katter att lära sig nya saker.

Med en klicker och extra gott belöningsgodis kommer träningen bli mycket enklare

Tass

Ge vacker tass är ett av de enklare trick du kan lära din katt och mycket bra för katten att kunna när det är dags kloklippning och/eller ett besök hos veterinären. För att lära en katt vacker tass ska du ha en klicker och gott belöningsgodis i beredskap, alternativt bara belöna med godis.
Ge kommando: Tass! Ta i kattens tass, klicka och ge belöningsgodis samtidigt som du klappar och berömmer katten. Upprepa tills katten själv lyfter tassen på kommandot Tass.

Rekommenderade produkter för att träna din katt:

Treats | Gott belöningsgodis med kyckling & tranbär

Mjuka och goda snacks med kyckling och tranbär.
chicken
cranberry
Protein: 19%
Fetthalt: 5%
Kolla in den här

Tuna Recipe | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

En välsmakande mousse i buljong med vild tonfisk och torkad bonito.
water_intake
grain_free
Protein: 8%
Fetthalt: 1%
Kolla in den här

Sitt

Ta fram kattens favoritgodis och för långsamt en bit ovanför kattens huvud samtidigt du som du ger den kommandot: Sitt. För att kunna hålla ögonen på godiset måste katten luta huvudet bakåt och då förskjuts tyngdpunkten och katten kommer mer naturligt sätta sig ner, allt för att den bättre skall kunna se godiset. Signalera med din klicker och beröm katten hela tiden.
Att kunna ”Sitt” är mycket bra, till exempel kan det vara ett bra kommando vid fodergivan, särskilt om det finns fler än en katt i hushållet. Du kan då be dem sitta ner och vänta i lugn och ro tills du är klar att servera deras mat, istället för att de alla ivrigt springer runt dina ben.

Så snart din katt sätter sig, signalera med din klicker, belöna med godis och massor av klappar.

Apport

Att lära din katt att hämta föremål på kommando är ett bra sätt att öka dess fysiska aktivitet. Välj en leksak som katten lätt kan plocka upp med munnen. Katter älskar att jaga saker, men det är inte säkert att de vill bära tillbaka dem till dig. Nyckeln till framgång här är tålamod och uppmuntran, särskilt när du tränar en vuxen eller äldre katt. Släpp leksaken nära dig själv till att börja med. Ge samtidigt kommandot ”Hämta”. Var försiktig med extra godis så det inte blir för mycket av det goda, och överskrider kattens dagliga energibehov.

Produkter du och din katt kan roa er med:

49,00 kr

Populär

Aptit Kyckling, box | 12 påsar smakrika aptitretare för katt

Topping med kyckling i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

Populär

Aptit Tonfisk, box | 12 påsar med smakrika aptitretare för katt

Topping med tonfisk i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

Gourmet pâté - fish, 100 g | Smakrik paté med fisk för vuxna katter

Hälsosamt och komplett våtfoder för katter

11,00 kr

29,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

17,90 kr

13,90 kr

17,90 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.