Enkla trick att lära din katt

KattSkoj

Många tror att det inte går att lära katter att göra tricks. Men det går. Vad som behövs är en god portion tålamod, gott om tid och rätt teknik. Gör du allt rätt kommer katten att lära sig konster som imponerar på vänner och bekanta.

Hur förbereder du dig för träningen

Katter är sparsamma med sin uppmärksamhet och tappar snabbt intresset för att göra det du ber om. Träningspassen ska därför hållas korta men med hög frekvens. Och det viktigaste av allt, belöna med godis när katten gör rätt. Att använda en klicker tillsammans med belöningsgodis när katten gör rätt är det bästa sättet att lära din katt nya trick. Varje önskat beteende ska följas av ett klick och en belöning. Tålamod är en förutsättning för att du ska lyckas, det gäller särskilt äldre katter som tar lite längre på sig än yngre katter att lära sig nya saker.

Med en klicker och extra gott belöningsgodis kommer träningen bli mycket enklare

Tass

Ge vacker tass är ett av de enklare trick du kan lära din katt och mycket bra för katten att kunna när det är dags kloklippning och/eller ett besök hos veterinären. För att lära en katt vacker tass ska du ha en klicker och gott belöningsgodis i beredskap, alternativt bara belöna med godis.
Ge kommando: Tass! Ta i kattens tass, klicka och ge belöningsgodis samtidigt som du klappar och berömmer katten. Upprepa tills katten själv lyfter tassen på kommandot Tass.

Rekommenderade produkter för att träna din katt:

Treats | Gott belöningsgodis med kyckling & tranbär

Mjuka och goda snacks med kyckling och tranbär.
chicken
cranberry
Protein: 19%
Fetthalt: 5%
Kolla in den här

Tuna Recipe | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

En välsmakande mousse i buljong med vild tonfisk och torkad bonito.
water_intake
grain_free
Protein: 8.48%
Fetthalt: 1.38%
Kolla in den här

Sitt

Ta fram kattens favoritgodis och för långsamt en bit ovanför kattens huvud samtidigt du som du ger den kommandot: Sitt. För att kunna hålla ögonen på godiset måste katten luta huvudet bakåt och då förskjuts tyngdpunkten och katten kommer mer naturligt sätta sig ner, allt för att den bättre skall kunna se godiset. Signalera med din klicker och beröm katten hela tiden.
Att kunna ”Sitt” är mycket bra, till exempel kan det vara ett bra kommando vid fodergivan, särskilt om det finns fler än en katt i hushållet. Du kan då be dem sitta ner och vänta i lugn och ro tills du är klar att servera deras mat, istället för att de alla ivrigt springer runt dina ben.

Så snart din katt sätter sig, signalera med din klicker, belöna med godis och massor av klappar.

Apport

Att lära din katt att hämta föremål på kommando är ett bra sätt att öka dess fysiska aktivitet. Välj en leksak som katten lätt kan plocka upp med munnen. Katter älskar att jaga saker, men det är inte säkert att de vill bära tillbaka dem till dig. Nyckeln till framgång här är tålamod och uppmuntran, särskilt när du tränar en vuxen eller äldre katt. Släpp leksaken nära dig själv till att börja med. Ge samtidigt kommandot ”Hämta”. Var försiktig med extra godis så det inte blir för mycket av det goda, och överskrider kattens dagliga energibehov.

Produkter du och din katt kan roa er med:

Populär

Aptit Kyckling, box | 12 påsar smakrika aptitretare för katt

Topping med kyckling i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

Populär

Aptit Tonfisk, box | 12 påsar med smakrika aptitretare för katt

Topping med tonfisk i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

Gourmet pâté - fish, 100 g | Smakrik paté med fisk för vuxna katter

Hälsosamt och komplett våtfoder för katter

11,00 kr

29,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

17,90 kr

13,90 kr

17,90 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.