Brittisk korthår

Den största kattrasen med korthår

Brittisk korthår är den största kattrasen med kortpäls. Efter andra världskriget började denna ras att dö ut. Korsning med persiska katter stärkte inte bara populationen av dessa katter utan påverkade också utseendet på de moderna brittiska korthårskatterna.

iconUrsprungsland: Stortbrittanien
iconPersonligthet: intelligent, social, jämt temperament, bunden
iconPäls: korthårig
iconFärg: blå, lila, cream, röd, choklad, svart, vit
iconUtseende: tjock, plyshpäls, runt huvud, runda ögon
iconLivslängs: mellan 14 till 20 år

Brittisk korthårig kattunge

Brittiska korthårskatter anses vara en ganska problemfri ras - de vänjer sig snabbt vid nya situationer, fungerar bra i kontakt med barn och går bra med andra djur. De är också ganska intelligenta katter - brittiska korthårskattungar kan bemästra en överflöd av knep. Kattungar reagerar bäst på positiv förstärkningsträning, så det är bättre att ha en del godisar till hands för att motivera och belöna din kattunge med. Tonfisk och Kycklingfilerecpetet kan vara en bra belöning för korrekt utförda knep eller för bra beteende runt om i hemmet. Kom ihåg att en hälsosam och välbalanserad kost är en nyckelfaktor i din kattunges sunda tillväxt och utveckling. Innan din kattunge fyller 1 år, ge honom en speciell formula för kattungar som är rik på alla nödvändiga näringsämnen.

Brittisk katthårigkatts näringsbehov

Precis som alla andra stora kattraser av tama katter, Brittiska korthåriga katter når deras fulla mognad när de är runt 3 år gamla. Den längre mognadsprocessen betyder inte att de ska matas med en diet förkattungar under en längre tid. När en brittisk korthårskatt fyller 1 år bör du byta diet till vuxen kattmat. Att mata med en formula som utvecklats speciellt för din katts ålder är en viktig faktor för att hålla din katt i bästa möjliga fysiska form. Katter av denna ras kan uppleva problem i leder och är något utsatta för fetma. En diet rik på glukosamin stöder kattens tillstånd i lederna och tillsats av l-karnitin i dieten kan förhindra att din katt blir överviktig.

Rekommendationer för en vuxen brittisk korthår:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Opus Lynx | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Opus Lynx är ett spannmåls- och glutenfritt recept inspirerat av Lodjurets kost - rik på protein och fett, lågt på kolhydrater.
grain_free
gluten_free
Protein: 40.0% (90% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av brittiska korthårskatter

Brittiska korthårskatter är en av de största raserna av tama katter. Den är en stor och tung katt med päls som liknar plesh eller sammet.

Ursprung

Man tror att förfäderna till moderna brittiska korthårskatter kom till Storbritannien med romerska legioner. Först användes de främst som arbetskatter för att döda gnagare. Rasen fick sin ökändhet under en utställning i Crystal Palace år 1871. Vinnaren av utställningen, en silverfärgad brittisk korthårskatt som tillhörde en domare vid namn Harrison Weir har utsetts till Storbritanniens national katt. Då var brittiska katternas utseende annorlunda från dagens rasstandard - katterna var stora med stora huvuden, runda ögon och mjuk och fin päls. I början av 1900-talet blev långhåriga katter en trend och den brittiska korthårpopulationen började försvinna. För att rädda rasen från utrotning har brittiska korthårskatter korsats med persiska katter.

Utseende

Dagens utseende av brittiska korthårskatter skiljer sig ganska mycket från rasens förfäder. Moderna brittiska korthårskatter är mer massiva och stora. Större huvud, bredare kinder och formen på näsan som dessa katter av denna ras har kommer från de persiska katter som de korsades med efter andra världskriget. Brittiska korthårskatter har runda och stora ögon. Ögonen är oftast mörk orangea, koppar färgade, blåa eller gröna. Brittiska korthårskatter har ofta olika färger på vardera öga. De brittiska katterna har starkt byggda kroppar med korta men stora ben. De har tjocka och inte alltför långa svansar med synligt rundad spets och små öron som sitter brett isär på det runda huvudet. Deras berömda blå päls fick de brittiska katterna från Chartreux katter.

Beteende

Brittiska korthårskatter är sociala, vänliga och kan knytas till sina ägare på nolltid. Katter av denna ras är mycket intelligenta och lugna katter som gillar att leka men med måtta. Trots deras lugna natur och bra respons på nästan alla beröringar (vilket gör dem till bra sällskap för barn), gillar inte brittiska korthårskatter att bli burna. Brittiska korthårar är inte så förtjusta i klättring, de slappar mer än gärna runt på golvet eller i soffan.

Krav

Brittiska korthårskatter är inte ett stort fan av att klättra, så dem behöver inga höga klätterträd. De behöver måttligt med fysisk aktivitet under dagen. Brittiska korthårskatter är ganska stora till storleken, vilket gör att deras kattlåda, säng ocg klöspelar behöver vara något större än vanligt.

Skötsel

Brittiska korthårskatter behöver borstas dagligen för att få bort allt dött hår. Bortsett från regelbunden borstning behöver de endast standard skötsel som klippning av naglar och rengöring av öron.

Perfekta produkter för en brittisk korthår

Kattströ Vit, 2 x 15 L | Gjord av vit betonitlera av finaste kvalitét.

Bentonitleran som kattströt är gjort av bildar snabbt lagom stora klumpar.

518,00 kr

17,90 kr

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

Indikator, 6 L | Klumpbildande kattströ

Klumpbildande kattströ med PH-indikator

189,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Populär

Krypin, 1 st | Katthus för att hålla din katt varm och mysig

Med en unik design för premium komfort - passar både till hund och katt

349,00 kr

29,00 kr

Populär

179,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.