Maine Coon

En snäll och enorm älskare av att vara utomhus

Maine Coon är den största domstikerade kattrasen. Det är en av de äldsta naturliga raserna i nord amerika. Maine Coon är en lånhårig katt som hemma i staten Maine, är den officiella statskatten.

iconUrsprungsland: USA
iconPersonlighet: snäll, lättsam, aktive
iconPäls: långhårig
iconFärg: brun tabby, tigerränder, röd, choklad, ljust gråbrun
iconEgenskaper: stor i storleken, robust katt
iconLivslängd: mellan 12 till 17 år

Maine Coon kattungar

Maine Coon är kända för att vara väldigt intelligenta, träna din Maine Coon kattunge ska var aganska lätt. Börja träningen så fort som möjligt så att den när den växer upp vetden redan hur den ska respektera de gränsernser du satt. Kattungens lydnadsträning kan också uppfylla kattens dagliga fysiska och mentala stimuleringsbehov. Kom ihåg - positiv förstärkning gör underverk i kattungsträning. När din katt gör något oacceptabelt, använd en leksak för att distrahera katten och flytta fokus till leksaken eller till klöspelaren som den kan och borde använda. Få din Maine Coon-kattunge redan från början van för vidrörande - kontrollera och trimma klor, rengöra tänder, ögon eller öron. Detta kommer att förbättra din katts beteende avsevärt vid rutinmässiga veterinärkontroller eller vid nödvändig daglig vård. Maine Coons passar vanligtvis bra med andra djur, men en viss grad av socialisering är alltid en bra idé med kattungar. För att främja en korrekt utveckling och tillväxt av din Maine Coon-kattunge, välj en välbalanserad diet som består av högkvalitativa naturliga ingredienser för att passa din kattunges kostbehov. Kattunge från Husse-serien är utvecklat med tanke på kattungens behov och bör matas från avvänjning tills kattungen når ett år.

Maine Coon näringsbehov

Att vara den största domesticerade kattrasen som är väldigt energisk, Maine Coons måste matas med kvalitetsfoder med en rätt balans mellan protein och fett som uppfyller deras ideala dagliga kaloriintag. Exklusivt torrfoder från Lyster Care från Husse-serien förser din katt med alla nödvändiga näringsämnen och håller din Maine Coon i bra form och hälsa. Exklusivt torrfoder från Lyster Care stöder hälsan av kattens päls eftersom den är rik på Omega-3 och Omega-6-fettsyror. Som den största tama kattrasen är Maine Coons benägna att få höft-dysplasi, så det rekommenderas att komplettera med kondroitin och glukosamin hos vuxna och äldre katter av denna ras. Artro eller Artro Plus från Husse-sortimentet kommer att främja styrka och hälsa i lederna

Rekommendationer för en vuxen maine coon:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Exclusive Lyster Care | Torrfoder för aktiva katter eller katter med känslig hud och päls

Exclusive Lyster Care är ett recept med högt energiinnehåll för katter med känslig hud och högre energibehov.
healthy_shiny_coat
energy_plus
Protein: 32.0%
Fetthalt: 21.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Maine Coon

Med en titel som den största domestikerade kattrasen, brukar Maine Coon vanligt vis vara mellan 25 till 41 cm höga och kan nå en längd upp till 97 cm. Maine Coon är stora och kraftiga katter byggda för att tåla hårt väder.

Ursprung

Ävenfast den exakta härkomsten av denna katt är okänd, finns det några spekulationer och folksagor. En av historierna innehåller Marie Antoniette, drottningen av Frankrike. Innan henes död 1793 försökte drottningen att fly Frankrike och gick ombord på ett fartyg med hennes mest värdefulla ägodelar. De inkluserade hennes sex favorit katter (Turkis Angora eller Sieberian). Tyvärr kom hon aödrig fram till hamnen i USA, men katterna hittade deras väg till Wiscasset, Main där de förökade sig med andra korthåriga kattraser vilket ledde till utvecklingen av den moderna Maine Coon.

Utseende

Maine Coon är stora, hanar kan nå upp till 97 cm i längd. Denna ras har lång, mjuk och en något fluffig päls. Dom är proportienerligt byggda med väldefinierad muskulatur och mediumstorlek på huvud. Maine Coons har en muskelös och kraftig Kropp med bred bröstkorg. Svansen är lång med tätt böljande hår, påminner lite om en grävlings svans. Denna ras har stora öron och uttrycksfulla brett sittande ögon. Maine Coons behöver normalt längre tid för att mogna fysiskt än andra kattraser.

Beteende

Maine Coon är kända för deras höga intelligens vilket gör dem enkla att träna. Katter av denna ras kallas ofta för ”snälla jättar” på grund av sin snälla disposition. De är lojala mot sin familj, men de är inte klängiga. Maine Coons är ganska oberoende och är i allmänhet inte mycket av en "knä katt". Men de brukar gå bra med människor eller hundar och är ganska avslappnade i sitt sällskap. De är kända för att vara vänliga och lekfulla. Maine Coons visar viss fascination med vatten och är vanligtvis ganska högljudda. De kan ofta yla, kvittra eller göra någon av de vokaliseringarna de kan.

Krav

Den höga intelligens nivån som Maine Coon katterna har gör att dessa katter behöver mer mental stimulation för att hålla sig glada och hälsosamma. Utmana dem med leksaker eller spel av olika sorter så de håller sig på topp. Maine Coon älskar att vara utomhus, de kommer gärna lära sig att gå i koppel och följa med dig på en promeand eller hike. Dessa katter har måttligt med energi så en daglig promenad eller leka i en park kommer vara tillräckligt för att uppfylla deras fysiska aktivitets behov.

Daglig vård

På grund av Maine Coons långa päls fastnar det smuts i den vilket gör att pälsen blir tung att bära. Borsta 2-3 gånger i veckan kommer att hjälper till att ta bort de döda hårstrån och förhindra trassel och tovor. Om några tovor uppstår kan din Maine Coon-katt lösa upp det trassliga håret och samtidigt bli av med smuts. Kom ihåg att inte bada din Maine Coon mer än en gång i månaden och använd alltid schampon speciellt gjorda för katter. Vissa ägare väljer att klippa sin Maine Coons päls lite. Klipp klorna på din katt vid behov.

Perfekta produkter för en maine coon

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

Opus Lynx, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Rik på animaliskt protein och fett för att stödja din katts aktiva livsstil

219,00 kr

459,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Indikator | Klumpbildande kattströ

Active carbon controls the odours

10,51 kr

Knut, 1 st | En modern kattbädd / klösbräda tillverkad i värmande miljövänlig wellpapp.

En miljövänlig produkt gjord av återvinningsbar kartong

359,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.