Turkisk van

Gillar vatten och att simma

Turkisk van är en av de få kattraserna som har fötts upp i närhet av vatten vilket resulterade i att denna katt är en jättebra simmare. Denna ras är perfekt utrustad för att simma- pälsen av turisk van katter saknar underpäls vilket gör att den torkar snabbt och den överflödiga huden mellan klorna tillåter katten att simma fortare.

iconUrsprungsland: Turkiet
iconPersonality: Intelligent, playful, energetic, curious, brave
iconPäls: långhårig
iconFärg: vit med färgglada markeringar som täcker inget mer än 20% av kroppen
iconEngenskaper: intelligent, lekful, energifull, nyfiken, modig
iconLivslängd: mellan 14 till 19 år

Turkisk van kattunge

Turkisk van katter sägs vara en av de mest intellegenta kattraserna. Du kan enkelt lära turkisk van kattungar många tricks. Kom ihåg att postiv förstärkingsträning tenderar att ge det bästa resultatet. Var tålmodig med din kattunge och belöna den alltid efter korrekt utförande av kommandos eller tricks. Ävenfast turkisk van katter räknas som en modig katt, kattungarna kan vara blyga och försiktiga runt främlingar och andra djur. Tidig socialisering av Turkisk van kattungar kan markan förbättra beteendet av vuxna katter runt människor och andra djur. Under deras första år går kattungar igeon en sbann tillväxt fas, så en hälsosam och välbalanserad diet kommer att stödja din katts kropp. Kattunge är ett torrfoder som är speciellt gjort med tanke på katungarnas behov.

Turkisk van näringsbehov

Turkisk van är en ras av uthållig och övergripande hälsosam katt. Turkisk van katter är fysiskt aktiva och de behöver mer kalorier i deras diet. Katter är köttätare så de behöver en betydande mängd av djur protien i deras diet. Kom ihåg att katter aldrig vant sig vid att dricka vatten och de får i sig majoriteten av deras dagliga vätskeintag från deras mat. Våtfoder kan hjälpa att öka mängden vätska i din katts diet. En välbalanserad diet kommer att ge din katt alla de nödvändiga näringsämnena och kommer inte att kräva några kosttillskott om inte din veterinär säger något annat.

Rekommendationer för en vuxen Turkisk Van:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Opus Lynx | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Opus Lynx är ett spannmåls- och glutenfritt recept inspirerat av Lodjurets kost - rik på protein och fett, lågt på kolhydrater.
grain_free
gluten_free
Protein: 40.0% (90% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av turkisk van

Turkisk van är en mellan stor, väll byggs kat som vid första anblick liknar en turksik angora. Även fast båda raserna från början kommer från samma land skiljer de sig åt markan.

Ursprung

Historien av denna ras börjar i Turkiet, där katter under många år har fromats av natuliga förhållanden av naturen. Eftersom de bodde i nära anslutning av sjön Wan, var dessa katter tvunga att fiska sin egna mat vilket resulterade i en stark förtjusning med vatten. Under 1950-talet kom denna ras till Europa, specifik Storbrittanien där de första historiska uppfödarna har etablerats. Eftersom korsningen var förbjuden av turksik van är den moderna turkiska van katten direkt kopplad till deras förfäder. denna ras är för närvanrade skyddad i Turkiet och avelsprogrammet är strängt. 1969 blev denna ras officiellt godkänd av FIFe.

Utseende

Turkisk van likanr vid första anblick turkisk angora. Turkisk van katter är mellan stora och ganska muskulärt byggda. Det triangulärt formade huvud är utsmyckat med öron som är breda vid botten och lite rundade på toppen. Turkisk van katters päls är mellan lång, silkeslen men under våren och sommaren saknar den helt ett underlager. Under vintern för att skydda katten mot kyla så blir pälsen tjockare och fluffigare. En av de mest markanta drag av denna ras är definitivt pälsens färg. Turkisk van katter har en vit päls med färgade markeringar på deras huvud och svans. Den färgglada pälsen kan inte täcka mer en 20% av kattens kropp.

Beteende

Turkisk van är en rasa av intellegenta katter. Du kan lära dem många olika färdigheter. Katter av denna ras är ganska livliga och temperamentsfulla med stark jakt instinkt. Katter av denna ras brukar vara fysisk aktiva under en längre tid jämfört med andra raser. Dessa kater älskar att leka och upptäcka deras omgivning. De är generellt inte rädda för främlingar men de tenderar att hålla distans. Turkisk van katter brukar forma en stark relation med en specifik människa. Turkisk van katter är ganska pratsamma- de har en omfattande kollektion av olika ljud för att få deras ägares uppmärksamhet.

Krav

Under hösten och vinter blir pälsen hos en turkisk van fluffigare och det rekomenderas att borsta den dagligen. Detta kommer markant minska risken för att hårbollar formas i din katts matsmältningssystem. En stark jakt instink kräven ordentlig stimulation- Turkisk van katter kommer gladligen jaga utomhus. Om du inte har tillgång till en trädgård eller balkong, kan du använda din katts leksaker som bete och leka med den. Turkisk van katter älskar vatten- håll alltid ett öga på din katt när den leker nära vatten.

Daglig vård

Turkisk van katter kräver inte någon speciell vård. Under våren och sommaren kan det räcka med att borsta katten en gång i veckan. Glöm inte den långa svansen- lång och buskig svans behöver borstas ibland. Turkisk van katter har en tjock päls mellan deras fingar- gör rent din katts tassat för att få bort överflödig smuts. Glöm inte att klippa kattens klor för att minska risken för att de ska fastna i mattor eller möbler.

Perfekta produkter för en Turkisk Van

Kattströ Vit, 2 x 15 L | Gjord av vit betonitlera av finaste kvalitét.

Bentonitleran som kattströt är gjort av bildar snabbt lagom stora klumpar.

518,00 kr

17,90 kr

Populär

Aptit Tonfisk, box | 12 påsar med smakrika aptitretare för katt

Topping med tonfisk i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

Exclusive Lyster Care, 2 kg | Torrfoder för aktiva katter eller katter med känslig hud och päls

Med hög protein- och fetthalt för att tillfredsställa aktiva katters behov

189,00 kr

Populär

Krypin, 1 st | Katthus för att hålla din katt varm och mysig

Med en unik design för premium komfort - passar både till hund och katt

349,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.